3 vagy több gyerekes anyák milyen a munkátok?
Arra lennék kiváncsi, mit dolgoztok, hánytól hányig vagytok bent, mennyit utaztok, hogy néz ki a napotok, betegségeket stb. hogy oldjátok meg, van segítség stb. Most készülök 3 gyerek után visszemenni dolgozni és nagyon félek hogyan tudjuk majd megoldani. Kinél hogy sikerült?
Ami a legfontosabb elégedettek vagytok így?Párom szereté, h pár évig itthon maradék még, én is hajlok efelé is, de dolgozni is szeretnék már.
Köszönöm
3 gyerekem van de hármasikrek úgyhogy összesen 3,5 évet voltam velük otthon, nemrég mentem vissza a munkahelyemre.
Jogász vagyok, központi közigazgatásban dolgozom Budapesten, agglomerációban lakunk. 6 órás munkarendet kértem, autóval járok, reggel 40, délután 25 percet utazok. Reggel egyszerre indulunk, a férjem viszi a gyerekeket oviba, én tűzök be dolgozni. Rugalmas a munkaidőm, mindegy mikor kezdek-végzek csak a heti 30 órámnak meg kell lenni. H-Cs kicsit ráhúzok és 15.00 helyett 15.30-ig vagyok bent, 16.00-ra vagyok az oviban. Így pénteken már 13.00-kor lelépek, mielőtt megyek a gyerekekért otthon kitakarítok meg kajákat előkészítem hogy hétvégén ezekkel ne kelljen foglalkozni.
Technikailag teljesen elégetett vagyok ezzel az időbeosztással és leterheltséggel, bar egy takarítónőn erősen gondolkodom. Én nagyon vágytam már vissza dolgozni, jó újra felnőtt társaságban lenni és az agyamat használni. Esténként és hétvégén 100%ban a gyerekeimé vagyok. Én nem tudnék háztartásbeli lenni, a munkámba se fért volna bele sokkal több kiesés, ennyi idő is eléggé visszavetett szakmailag, de van akinek az otthonlét a jó választás, ezt mindenkinek egyénileg kell eldöntenie.
Rendes 8 órában dolgozom mérnökként, félig rugalmas a beosztásom, vagyis 7-15.45 dolgozom, de ha néha el kell jönnöm akkor nincs gond, csak a hónap végén legyen meg a kötelező időm (ugye 20-22 napx8 óra)
Reggel párom viszi a gyerekeket oviba, suliba majd délután én szedem összr, először az ikreket az oviból 4-kor majd a nagyobbat suliból vagy ha van szakköre akkor addig mi játszótérre megyünk és úgy megyek érte aztán usgyi haza.
Szerencsére anyukám tud segíteni ha beteg a gyerek, vagy elviszem hozzá vagy eljön (100km).
A háztartás néha nagyon gáz, főleg ha hétvégén túlórázik a párom én is gondolkodtam a takarítónőn, de valahogy addig sem jutottam.
Ja azt nem írtam mennyit utazom, otthon-munkahely bkv-val 20 perc reggel,majd délutám ovi ami 15-20 perc onnan suli kb gyalog 10 perc és a sulitól haza 5 perc gyalog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!