Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 vagy több gyerekes anyák...

3 vagy több gyerekes anyák milyen a munkátok?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, mit dolgoztok, hánytól hányig vagytok bent, mennyit utaztok, hogy néz ki a napotok, betegségeket stb. hogy oldjátok meg, van segítség stb. Most készülök 3 gyerek után visszemenni dolgozni és nagyon félek hogyan tudjuk majd megoldani. Kinél hogy sikerült?

Ami a legfontosabb elégedettek vagytok így?Párom szereté, h pár évig itthon maradék még, én is hajlok efelé is, de dolgozni is szeretnék már.

Köszönöm

2018. jan. 6. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van de hármasikrek úgyhogy összesen 3,5 évet voltam velük otthon, nemrég mentem vissza a munkahelyemre.

Jogász vagyok, központi közigazgatásban dolgozom Budapesten, agglomerációban lakunk. 6 órás munkarendet kértem, autóval járok, reggel 40, délután 25 percet utazok. Reggel egyszerre indulunk, a férjem viszi a gyerekeket oviba, én tűzök be dolgozni. Rugalmas a munkaidőm, mindegy mikor kezdek-végzek csak a heti 30 órámnak meg kell lenni. H-Cs kicsit ráhúzok és 15.00 helyett 15.30-ig vagyok bent, 16.00-ra vagyok az oviban. Így pénteken már 13.00-kor lelépek, mielőtt megyek a gyerekekért otthon kitakarítok meg kajákat előkészítem hogy hétvégén ezekkel ne kelljen foglalkozni.

Technikailag teljesen elégetett vagyok ezzel az időbeosztással és leterheltséggel, bar egy takarítónőn erősen gondolkodom. Én nagyon vágytam már vissza dolgozni, jó újra felnőtt társaságban lenni és az agyamat használni. Esténként és hétvégén 100%ban a gyerekeimé vagyok. Én nem tudnék háztartásbeli lenni, a munkámba se fért volna bele sokkal több kiesés, ennyi idő is eléggé visszavetett szakmailag, de van akinek az otthonlét a jó választás, ezt mindenkinek egyénileg kell eldöntenie.

2018. jan. 6. 22:56
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok, ami még lemaradt: nagyszülők 120 km-re vannak, nagymamák nyugdíj mellett dolgoznak, de anyukám elég rugalmas, ha este hívom hogy lázas a gyerek masnap reggel itt van. Ha nem tud jönni akkor a férjemmel beosztjuk hogy melyikünk maradjon otthon, ameddig lehet nem táppénzezek inkább szabadságból oldjuk meg, szerencsére nem betegesek a gyerekek.
2018. jan. 6. 23:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendes 8 órában dolgozom mérnökként, félig rugalmas a beosztásom, vagyis 7-15.45 dolgozom, de ha néha el kell jönnöm akkor nincs gond, csak a hónap végén legyen meg a kötelező időm (ugye 20-22 napx8 óra)

Reggel párom viszi a gyerekeket oviba, suliba majd délután én szedem összr, először az ikreket az oviból 4-kor majd a nagyobbat suliból vagy ha van szakköre akkor addig mi játszótérre megyünk és úgy megyek érte aztán usgyi haza.

Szerencsére anyukám tud segíteni ha beteg a gyerek, vagy elviszem hozzá vagy eljön (100km).

A háztartás néha nagyon gáz, főleg ha hétvégén túlórázik a párom én is gondolkodtam a takarítónőn, de valahogy addig sem jutottam.

Ja azt nem írtam mennyit utazom, otthon-munkahely bkv-val 20 perc reggel,majd délutám ovi ami 15-20 perc onnan suli kb gyalog 10 perc és a sulitól haza 5 perc gyalog.

2018. jan. 6. 23:49
 4/8 anonim ***** válasza:
4 gyerek van, 2 és fél éve mentem vissza dolgozni. Közigazgatás, egy hatóságnál vagyok állami tiszt síelő. Innen jöttem el szülni is A kicsik mentek bölcsibe, középső ovis volt, a nagy sulis. Munkaidőm 7-30-tól 16-ig tart, pénteken meg 13-30-ig.
2018. jan. 7. 10:12
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Előző vagyok. Tiszt síelő akart lenni. Ha betegek, akkor táppénzre jövök ha nem vészes, akkor anyuval maradnak itthon. Szerencsére nem betegesen, akkor volt nagyon rossz a helyzet, amikor a középső kezdte az ovi, nmindent hazahozottaz ikrek ék de akkor még szerencsére itthon voltam
2018. jan. 7. 10:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Tisztviselő akart ismét lenni.... Bocs :)
2018. jan. 7. 10:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Szomszédom 3 gyerekkel felsővezetőként dolgozik, főleg otthonról, heti 1 napot kell bemennie az irodába, akkor is céges kocsit használ. A gyerekek nem betegesek de mivel otthonról dolgozik ez amúgy sem lenne gond, férje is otthonról dolgozik és a nagyszülők a szomszéd házban laknak.
2018. jan. 7. 10:40
 8/8 anonim ***** válasza:
Kereskedelemben dolgoztam a gyerekek előtt,sajnos utana nem tudtam 2 műszakot vállalni.Most Mcdonaldsban dolgozom,már jobb pozícióban.6 órában dolgozom(8-14),táppénz nem gond,de szerencsére már nem betegesek.Ha esetleg az oviban,vagy suliban nevelés,vagy tanítas nélkülinap van,akkor megoldjuk plusz szabadnappal,és utána 1-1 órával tovább maradok.Szerencsére nem kell sokat utaznom 20perc alatt ott vagyok.
2018. márc. 25. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!