Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy ne legyen...

Mit csináljak hogy ne legyen féltékeny a 3 éves lányom az 5 hónapos kis tesóra?

Figyelt kérdés
2018. jan. 6. 12:33
1 2
 11/19 anonim válasza:
39%
Én azt javasolom,vond be a Pici ellátásánál a munkába. Engedd,hogy ő etesse természetesen felügyeleted mellett. Ösztönözd rá, hogy vigyen oda a kistestvérének most ezt most azt. Kifog alakulni nála a gondoskodási szeretet és nem lesz féltékeny hogy csak Ő vele foglalkozol.Mondjad neki gyere játszunk együtt a tesóval mert Ő még kicsi de örül neked ha játszol vele. Nálunk ez így volt.Soha nem éreztem,hogy féltékeny lett volna. Nagyon szeretik egymást.
2018. jan. 7. 15:00
 12/19 A kérdező kommentje:

Cumit sem akarja vissza adni neki hiába mondom neki hogy az a kistesódé kell neki mert még kicsi,nem érdekli..

Megengedtem neki hogy etesse azt mondta ő nem fogja megetetni. Játszani sem akar vele

2018. jan. 7. 15:08
 13/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan hagyd visszafejlődni, ebből ne csinálj olyan stresszt, amit ő is érzékel.

Nálunk csak 2 év volt a korkülönbség a fiam javára, de ugyanezt átéltük. Én is ezt a tanácsot kaptam, és nagyon jól bevált.

A nagyobbal minden egyes alkalommal ugyanazt csináltam, mint a kicsivel. Ha fürdettem a kicsit, ugyanabban a kicsi kádban, ugyanazokkal a mozdulatokkal és szavakkal a nagyot is megfürdettem. Nem számított, hogy kilóg a lába, erről nem vettünk tudomást, a haját is ugyanúgy mostam meg, mint a kicsinek... Alátámasztottam a tarkóját és hátra hajtottam a fejét... Először élvezte nagyon, de kb az ötödik alkalom után már nem igényelte, nagynak tartotta magát hozzá. Mindennel így csináltam, aminél kinyilvánïtotta a féltékenységét.

Igazából te szerencsés is vagy, mert a nagyobb már beszél rendesen, el tudja mondani, hogy mit szeretne. Bátran halgass rá, ne érdekeljen ki mit mond.

Sok sikert!

2018. jan. 7. 15:57
 14/19 A kérdező kommentje:
De a cumit is hagyjam neki?
2018. jan. 7. 16:18
 15/19 A kérdező kommentje:
Amióta oviba jár azóta nem adtam oda neki már a cumit nagyon sokat hisztizett érte de utana megszokta hogy már nincs,most megint megszokja és kelleni fog neki
2018. jan. 7. 16:20
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha kéri, én odaadnám neki. Beszéld meg vele, kérd azt, hogy az oviba már ne vigye el, de otthon szabadon, bármikor használhatja, és ha betartja az ígéretét, akkor tényleg ne szólj neki érte. Ez legyen kölcsönös megegyezés,ahogy minél több dolog a mindennapokban. Ettől sokkal hamarabb felnőttnek érzik magukat, mint a tiltástól vagy a parancsolástól, és szívesebben is betartják. :)

Három gyerekkel csináltam végig, tökéletesen működik. :)

2018. jan. 7. 18:34
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Még egy apróság : Én egy jó ideig nem vonnám be és nem eröltetném, hogy gondozza a kicsit, érthető, hogy most haragszik és meg van zavarodva. Ha megteszi magától, mert éppen olyan kedve van, megköszönném és megdícsérném, de csak pár kedves szóval, nem eltúlozva.

Ha szép lassan megerősödik az önbizalma, hogy őt is ugyanúgy szereted, mint a kicsit, magától is bekapcsolódik majd a mindennapokba.

2018. jan. 7. 18:45
 18/19 anonim válasza:
Nyugi! Ez normalis. Probald meg bevonni ot a tevekenysegeidbe. Pl. ha eteted a kicsit, ultesd oda magad melle, es olvass kozben meset, stb. Pelenkazasnal a segithet ugy, hogy pl. odaadja neked a kremet, popsitorlot vagy pelenkat. Jatszasnal ulj kozepre. Vedd ot az oledbe, es a kicsit a mozeskosarba, vagy hordozoba. Aztan masik alkalommal a kicsi ul az oledben, o pl. fonja a hajad, vagy massziroz vagy kisminkel, ilyesmi. Amit o is szeret. Probald meg, hogy a kicsivel is jatszodjon pl. razza a csorgot, vagy az autosulesben ringatja. Kitartast, tudom nagyon nehez, de max. egy ev, es elmulik. Ne aggodj! :)
2018. jan. 9. 18:54
 19/19 anna312 válasza:
A gyerekpszichológus szerint semmit. Teljesen normális! Ne rágd magad miatta.
2018. jan. 13. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!