Mit csináljak hogy ne legyen féltékeny a 3 éves lányom az 5 hónapos kis tesóra?
Cumit sem akarja vissza adni neki hiába mondom neki hogy az a kistesódé kell neki mert még kicsi,nem érdekli..
Megengedtem neki hogy etesse azt mondta ő nem fogja megetetni. Játszani sem akar vele
Szerintem nyugodtan hagyd visszafejlődni, ebből ne csinálj olyan stresszt, amit ő is érzékel.
Nálunk csak 2 év volt a korkülönbség a fiam javára, de ugyanezt átéltük. Én is ezt a tanácsot kaptam, és nagyon jól bevált.
A nagyobbal minden egyes alkalommal ugyanazt csináltam, mint a kicsivel. Ha fürdettem a kicsit, ugyanabban a kicsi kádban, ugyanazokkal a mozdulatokkal és szavakkal a nagyot is megfürdettem. Nem számított, hogy kilóg a lába, erről nem vettünk tudomást, a haját is ugyanúgy mostam meg, mint a kicsinek... Alátámasztottam a tarkóját és hátra hajtottam a fejét... Először élvezte nagyon, de kb az ötödik alkalom után már nem igényelte, nagynak tartotta magát hozzá. Mindennel így csináltam, aminél kinyilvánïtotta a féltékenységét.
Igazából te szerencsés is vagy, mert a nagyobb már beszél rendesen, el tudja mondani, hogy mit szeretne. Bátran halgass rá, ne érdekeljen ki mit mond.
Sok sikert!
Ha kéri, én odaadnám neki. Beszéld meg vele, kérd azt, hogy az oviba már ne vigye el, de otthon szabadon, bármikor használhatja, és ha betartja az ígéretét, akkor tényleg ne szólj neki érte. Ez legyen kölcsönös megegyezés,ahogy minél több dolog a mindennapokban. Ettől sokkal hamarabb felnőttnek érzik magukat, mint a tiltástól vagy a parancsolástól, és szívesebben is betartják. :)
Három gyerekkel csináltam végig, tökéletesen működik. :)
Még egy apróság : Én egy jó ideig nem vonnám be és nem eröltetném, hogy gondozza a kicsit, érthető, hogy most haragszik és meg van zavarodva. Ha megteszi magától, mert éppen olyan kedve van, megköszönném és megdícsérném, de csak pár kedves szóval, nem eltúlozva.
Ha szép lassan megerősödik az önbizalma, hogy őt is ugyanúgy szereted, mint a kicsit, magától is bekapcsolódik majd a mindennapokba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!