Hogy tanítsam meg önállóan enni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Ma néztem a kiskönyvben,hogy 2éves korára önállóan kéne ennie egy kisgyereknek.Mi 17 hónaposak vagyunk igaz,de el kéne kezdeni valahogyan már most,nem?Egy hónapja kb. a kezébe adtam a kanalat mikor kefirt ettünk,de inkább ledobta a földre..azóta nem is mertem próbálkozni,mert szerintem még a plafonon is ennivaló lesz.:D Hogy kezdjük el, és mivel? Köszi a válaszokat:)2017. dec. 5. 15:22
11/16 anonim válasza:
15 hosan en meg a kezebe sem adok semmit, ugyis a foldon vegzi. Majd ha latom h olyan a mozgaskoordinacioja, adok neki evoeszkozt. Egyelore meg a dobalos, fel percig sem koncentralos korszakaban van.
12/16 anonim válasza:
Aki hamar odaadta az evőeszközt,ételt,italt és nem volt lusta takarítani,annak hamar megtanult egyedül enni a gyereke.
Aki nem,az meg bajlódik,hogy kellene megtanítani 100 évesen egyedül enni,inni.
Következtetés??!Érted...
13/16 anonim válasza:
Előbb vagy utóbb megtanul egyedül enni, legkésőbb a közösségben (bölcsi, ovi). Erre nem kell ennyire rátekeredni...az enyém felre rakja a villát, h inkább kézzel mert úgy könyebb (pl felkockázott rántott húst) 2,5 éves. Akkor most? Nem fogok vele perlekedni, h márpedig villával egyel, főleg h így is alig eszik. 20 évesen nem fog kézzel enni vélhetőleg.
14/16 anonim válasza:
Kb 10-11 hónapos volt mikor a kezébe adtam màsodszor a kanalat. Addig tényleg csak jàtszott vele. Egy tànyérból adtam neki, amibe ha akart belenyúlhatott. 15 hónapos volt mikor felvàltva kanalaztunk. Egy kanàl ő, egy kanál tőlem. Ekkor villàval is evett màr. Most lesz két éves. Nagyon ritkàn etetem, ha nagyon fàradt. Vagy olyan a kajcsi, hogy nem megy egyedül...pl túrós tészta, mert lecsúszik a villàról. Levest is önàllóan eszik. Kb 90%-os tisztaságban.
15/16 Unikornispata válasza:
"Ment a zöld,mert rájöttem,hogy így természetesebb :) Ma is tanultam valamit.Köszönöm :) " Ezt melyik degenerált pontozta le?????Tök kedves voltam,mi is a probléma ezzel?
16/16 anonim válasza:
Hat nem fog egyik naprol a masikra tisztan enni az biztos.
Minden etkezesnel adj szepen a kezebe kanalat.o probalgatja a sajat tanyerjabol te pedig adod szepen egy masik kanallal masik tanyerbol.
Eloszor meg foleg magara boritja,vagy az ures kanalat pakolja a szajaba.
Majd aztan szepen lassan egyre ugyesebb lesz.
Turelem kell hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!