Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítsam meg önállóan enni?

Hogy tanítsam meg önállóan enni?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Ma néztem a kiskönyvben,hogy 2éves korára önállóan kéne ennie egy kisgyereknek.Mi 17 hónaposak vagyunk igaz,de el kéne kezdeni valahogyan már most,nem?Egy hónapja kb. a kezébe adtam a kanalat mikor kefirt ettünk,de inkább ledobta a földre..azóta nem is mertem próbálkozni,mert szerintem még a plafonon is ennivaló lesz.:D Hogy kezdjük el, és mivel? Köszi a válaszokat:)

2017. dec. 5. 15:22
1 2
 1/16 Unikornispata ***** válasza:
32%
Először szerintem nem csupán az ő kezébe kell adni,hanem közben te is fogod.Tudod,mint az iskolában az írás tanulás:a tanító néni vezeti a pici kezét.
2017. dec. 5. 15:26
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Hat pedig ugy kell szerintem hogy a kezebe adod es kesz. Es igen, nem hiszem hogy meg lehet uszni a maszatolast. Mi mondjuk mar egy eves kora elott a kezebe adtuk a kanalat us, poharat is. Miert vartal eddig? Nem erdekete?

Szerintem add meg neki a lehetoseget es majd el fogja kezdeni a probalkozast.

Ui.: nekem nem tunik jo otletnek hogy iranyitod a kezet.

2017. dec. 5. 15:57
 3/16 anonim ***** válasza:
77%
Amugy adhatsz neki villat is, hatha az konnyebben megy es jobban meghozza a kedvet/erdeklodeset a dologhoz.
2017. dec. 5. 15:58
 4/16 Unikornispata ***** válasza:
Kettes!Miért nem?Nem kötekedésből,de érdekelne a véleményed.Lehet, hogy logikus amit te gondolsz.Nekem még nincs gyerkőcöm.
2017. dec. 5. 16:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, artani lehet hogy nem tudsz (a rajzolassal

kapcsolatban olvastam hogy nem ajanlatos vezetni a kezet). De szerintem felesleges, utanzassal tanulnak a gyerekek, menni fog anelkul is amikor erdeklodni kezd.

2017. dec. 5. 16:25
 6/16 Unikornispata ***** válasza:
63%
Ment a zöld,mert rájöttem,hogy így természetesebb :) Ma is tanultam valamit.Köszönöm :)
2017. dec. 5. 16:28
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Mi mióta ülni tud mindig együtt kajàlunk az asztalnàl.Tehàt làtta,hogy mi,hogy csinàljuk.Először kézzel,majd evőeszközzel ügyeskedett.Nem is nagyon engedte,hogy segítsek.Poharat is hamar kapott.Gyakorlatilag,ahogy előttem írtàk,leutànozva tanult meg kajàlni.Hagy pacsmagoljon,turkàljon,hidd el hamar ràun,ha engeded.Rumlis,de ez van.Az etetőszék alà meg lehet kapni alàtétet is.
2017. dec. 5. 17:01
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.Hát ha én próbálom vezetni a kezét akkor inkább hisztizni kezd és nem eszik.

Azért nem kezdtük előbb mert nem is gondoltam,hogy ez ennyire fontos,én megetettem,és kész is volt az evés,és csak most olvastam hogy 2 éves korára maga kell hogy egyen,úgyhogy most már bánom is,hogy nem kezdtük előbb :(.Kézzel ő is csipeget tányérból ha olyan van,kekszet is ,almát banánt is megeszi ő maga.

Most is próbáltam a túródesszerttel,hogy ő maga egyen,de olyan furcsán fogja a kiskanalat,ha meg akarom mutatni h hogy fogja akkor is elkezd hisztizni,olyan önfejű,fordítva is kapja be,meg inkább turkál benne a kanállal :D

2017. dec. 5. 17:27
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem baj, majd rájön. :) Ülj elé te is enni, vagy ha azt nem, akkor egy bögre teával, kávéval, és kezd el kanállal enni előtte. Hátha az ennyire közvetlen példából előbb rájön, hogy hogy is kell csinálni :)
2017. dec. 5. 18:38
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Na és ha nem 2 évesen fog enni, hanem 2,5 évesen? Azért a kiskönyv nem szentírás...enyém 2,5 éves múlt, az h mit eszik szépen az változó. Pl joghurtot gyönyörűen kikanalazza, kenyeret stb. kézzel ügyesen eszik, pohárból és üvegből is szépen iszik. Na de a leves az nem megy (nem is erőltetem annyira), villa megy de attól függ mi. Pl van h apróbb keményebb dolgot nem tud felszúrni de a krumplipure és rántott hús megy...erre ne gorcsolj ra annyira. Persze azért gyakoroljatok.
2017. dec. 5. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!