Hogy tanítsam önálló elalvásra az 5 hónapos babámat?
Jól csináltad eddig. Leteszed, simogatod. Vagy dúdolsz, vagy nem - attól függően, hogy hogy nyugodtabb. Utána ha nem elalszik, hanem sírni kezd, ölbe veszed (lehetőleg nem kezdesz el sétálgatni), megnyugtatod, és mikor megnyugodott, megint leteszed a kiságyába, és kezded elölről a simogatás-dúdolást. Első napokban lehet hogy sokáig tart az elalvás, többször is meg kell majd nyugtatni, de ha rájön, hogy ez az új rend, így kell mostantól aludni, akkor néhány nap után javulni fog a helyzet.
Nem fog egyik napról a másikra átállni más elalvási módszerre, hogyha eddig ölben meg babakocsiban aludt el, legalább egy hétig kell próbálkozni, hogy kiderüljön, működik-e egy új módszer.
Így lehet leszoktatni ahogy írod, hogy ott állsz felette és simogatod, dúdolsz stb... De ehhez is hozzászokhat és ugyan ott vagy mintha ringatnád, szóval "macera".
Én hiába próbáltam a kisfiamnál bármit, 1 éves koráig csak kézben aludt el, ringatva, és minél nagyobb volt annál tovább kellett ringatni, annál jobban ellenkezett ha nem akart elaludni. 1 évesen fél óra ringatás után elegem lett, nagyon fáradt voltam aznap és nagyon jó súlyban volt a kisfiam már akkor is.
Beraktam a kiságyba, a kezébe adtam a cumisüvegét és kijöttem lesz ami lesz alapon. 2 percig nyöszörgött majd elaludt. Onnantól kezdve éjjel és nappal is egyedül aludt el, cumisüveggel.
Ilyenek a gyerekek, látod. Én már azt hittem hogy 3 évesen is ringatni kell majd de egyszer csak úgy döntött hogy jó fej lesz velem. :)
Offolok bocsi, csak alvós témában vagyunk, nem tennék ki újabb kérdést. A ti babátok is szokta ébredés után/alvás előtt jobbra-balra "rázni", tekergetni a fejét?
Amúgy az én babám is nyüszi sokszor és nem akar egyedül elaludni. Ha sír persze kiveszem, de ha csak "méltatlankodik":), nyöszörög akkor hagyom és 5-10-15 perc mikor hogy de elalszik magától, nem kapkodom ki. Nálunk ez az állok az ágya mellett dolog nem megy, mert ahogy kiszúrja hogy ott vagyok még jobban kipattannak a szemei és csak nevet.:) Ami még nálunk megy az a játék közben elalvás. Belógatok a feje fölé valami játékát és addig magyaráz neki, vagy fogdossa míg el nem fárad és elalszik. EZ is csak akkor műkszik ha nincs teljesen kifáradva. A hajszárítós/porszívós dolog is jó lehet, majd kipróbálom, ha minden kötél szakad max egyszerre a kettőt:D. "A suttogó mindent megold" című könyvben olvastam azt hiszem ezt a felveszem-leteszem módszert amit itt írt valaki, érdemes lehet azt a könyvet is beszerezned. Bár nem minden válik be, eléggé "robotnak" programozza a gyereket, képtelenség mindent úgy csinálni:), de vannak benne jó dolgok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!