Hogy tanitsam meg a 8honapos babamat egyedul jatszani?
Egyedül hagyod a játékaival, akkor is ha hisztizik. Csak akkor menj oda hozzá, ha az feltétlenül szükséges.
Rövidesen fog egyedül is játszani. Csak megszokta, hogy mindig mellette vagy.
Az én babám 1 éves, nem sokat van el egyedül. Meg változó, hogy mennyit és milyen időszakban (max. 15 percet). Minden nagyon érdekli. Ha férjem itthon is van jön utánam, és ő is látni akarja. Megpróbálok pár dolgot leírni hátha valami beválik:
- ültesd etetőszékbe és húzd közel magadhoz, hogy lássa mit csinálsz. Ha már unatkozik akkor adj neki valamit a kezébe pl. kistányérját vagy olyan tárgyat ami biztonságos
- én mindig miután elalszik utána kezdek el főzni (kb. 21:15 után) igyekszem gyorsan elkészíthető ételeket kitalálni amit ő is ehet. A következő napra max. a köret marad, ha azt el tudom gyorsan készíteni amíg délelőtt alszik (ha alszik).
- napközben együtt megyünk bevásárolni
- a porszívózás eddig úgy ment, hogy a férjemet elküldtem a babámmal sétálni (nagyon fél a hangjától)
- egyébként fogom a seprűt és összeseprem, persze a babámnak is meg kell mutatni
- ha pl. a ruhákat pakolom a szekrénybe akkor jól eljátszik egy-két darabbal
Tudom ez körülményes, fárasztó és hosszadalmas. Legalább hamarabb megtanulja.
Hat, ez egy ilyen idoszak. Nekem se jut idom mindenre, amire kene. Es en raadasul egyetemre jarok, szoval meg tanulnom is kell/kene. De hamar elmulik ez is.
En akkor fozok, amikor a parom elviszi jatszoterre a lanykat. Es kozben meg takaritok is gyorsan. Mosast bepakolni egyutt szoktunk, teregetni is, kicsit lassabban megy, de kap mondjuk egy-ket zoknit es azzal elvan addig. Minden egyebet meg este szoktam megcsinalni, amikor mar alszik. Ejfelnel elobb nem is megyek aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!