Kiírta a háziorvos egész hétre, csak mert szerda van. Mi van ha mégis viszem?
Hétfon rosszul lett a fiam az oviban ezért otthob tartottam megfigyelésre szerdáig, tegnap orvosnál is voltunk, ő nem látott semmit, de azért kiírta a hetre, megis indokolta: mert már úgyis szerda van....az igazolás tehát hétfoig szol..
Én viszont szeretném ma vinni azért mert semmi baja meg azért, mert így is baromi sokat van itthon, az elmult 2 hetbe 2 napot volt.oviba és szeretném ha nem esne ki a ritmusból, így is csak nem rég szokott be. Itthon vagyok a tesoval, nem lerázni akarom a melo miatt, tényleg.
Szoval ilyenkor ha beviszem ugy hogy az igazolas hetfoig szol, csunyan fognak nezni? Vagy felmerult bennem h inkabb le sem.adom az igazolast, megmondom h nem.voltunk dokinal, de akkor nekem.kell igazolni az elmult 2 napot es ugye max otot lehet egesz evben....ti mit tennétek?
"be lehet e ugy vinni orvosi igazolassal egyutt hogy az igazolas hetfoig szol?"
Elméletileg nem, gyakorlatilag nem tudjuk, hogy a ti óvodátokban mi a szokás.
Jó, akkor vigyed, de akkor se verd az asztalt ha más is beviszi a fertőző beteg gyerekét, és a tiéd kerül kórházba miatta.
Mikor én kicsi voltam nekem is volt hasonló, egy napig hánytam, három napig semmi bajom nem volt, a doki se értette, de utána éjszaka belázasodtam és kiderült hogy hasnyálmirigy gyulladásom van. Két hetet voltam kórházban, és majdnem meghaltam. Te azért jobban tudsz otthon figyelni rá, még ezt a két napot bírd ki lepasszolás nélkül.
Csak nem a mi régi dokinönkhöz jártok? A gyerek a tanévből kb ha 60 napot volt bölcsiben.. (ugrott is 2 félévem a suliból, mert nem tudtam bejárni)
Lazán kiírta 2 hetekre egy nyamvadt lázmentes és torokgyulladásmentes! nátha miatt, akkor is, mikor nem is azért mentünk, folyik az orra, jobb lesz neki otthon szöveggel.
Hálistennek elköltöztünk.
Válts orvost, mert ez nem állapot. Szerintem ne trükközz, ha hétfőre szól az igazolás, tutti dátumozták a kiállításakor, így le fogsz bukni.
Az én gyerekem amúgy 2 hete nem volt hajlandó semmit enni uzsonnától, akkor is csak egy kiflicsücsköt. Csak vizet ivott. Hajnalban hányt az éhségtől egy csomó gyomorsavat. Bele tudtam tuszkolni egy kis zsemlét, reggel 10 órára kutya baja sem volt, evett is, pörgött is, másnap vittem, remekül volt egész nap.
Alapból rossz evő, van, hogy még csokit sem akar ilyenkor enni, ilyesmi néha előfordul.
Szerintem jó közérzetű problémamentes gyereket nyugodtan lehet vinni, megfigyelni az intézményben is tudják, ha gond van egyből mész vele.
Amúgy a kórházakban sem gyakran van 48órás megfigyelés, egy nagyműtét után is hazamehet az ember 24 órával később.
"be lehet e ugy vinni orvosi igazolassal egyutt hogy az igazolas hetfoig szol?"
Szabályosan akkor viheted a gyereket, ha az orvos gyógyultnak nyilvánítja.
Ha hétföig írta ki, akkor elöször hßetfön vehetik be.
Ha nem adsz le igazolást, akkor addig nem mehet a ygerek, amáig nem hozol az orvostól, mert betegen küldték haza.
Nagyon nem értelek.
Gondolom komolynak láttad a dolgot, ha dokihoz mentél vele. Ha már a dokinál voltál, miért nem vele beszélted meg, hogy úgy írja a papírt, hogy csütörtöktől mehessen,hisz szerinte is egészséges.
Ha már a dokinak sem szóltál, akkor miért akarod előbb bevinni?
Látod mi van a papíron??? Hogy hétfőtől mehet közösségbe! Nem előbb!
De vidd be, ha úgy gondolod, hogy megteheted, és nem akarod otthon tartani.
Csak akkor miért kérdeztél itt, ha tudod a választ?
Vagy otthon marad, és hétfőn viszed a gyereket az orvosi igazolással, vagy beviszed ma a gyereket, és te igazolod neki. Ennyi.
(amúgy nálunk nincs lekorlátozva, mennyit igazolhat a szülő, csak ha 3 napnál hosszabb, akkor kell orvosi igazolás, hogy egészséges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!