Mit csinaltok egesz nap 1 es masfel ev kozotti gyerekkel (ahol nincs testver)?
Van egyaltalan aki elvezi ezt az idoszakot?
Az enyemet semmi nem koti le, egesz nap rohangal, mindent megprobal lerantani, leboritani, megenni...Sokat vagyunk levegon, jatszoteren, de mar hideg van es ott sem szeret igazan lenni. Fozok es takaritok mellete, de ezek viszonylag hamar kesz vannak. Hogy lehet eltolteni ezt az idoszakot hogy ne unja magat halalra a gyerek es szulo sem?
Azta ezt a bunko beszolast, kerdezo ...
500 ftnalunk az egyik, 200 ft a masik babas csoport. Milyen heti 20 ezer ft ??
Mi sosem ultunk otthon.
Egyebkent meg szivesen a valaszokat!
Fáradt vagy, ezért ugrasz és harapsz (ismerős :-)). Szerintem válaszd ki valamelyiket a válaszok közül, vannak jó ötletek.
De ezeken túl jó lehet, ha van, aki elvállalja időnként pár órára. Van?
Egy másfél éves kisfiú anyukája
a programos vagyok.
Igen, vannak ilyen és olyan programok is, pl a babauszás igen a drágább kategória, de nálunk pl. a babamama klub ingyen van, a ringato 700! Ft és akár egész délelőtt maradhasz. (Bp.) De pontosan, ahogy előttem írták, lehet menni ki a szabadba is, de ha bejön a mínusz 10, nem tudtok már sokat kint lenni, ezért jó felkészülni benti progikkal is. A 4 fal között persze, hogy unatkoztok, ezen nincs mit meglepődni.
1,5 evesem van, a babauszasbol, ringatobol szerintem mar az is jo, ha egyet kivalasztasz, ami teged is erdekel. Mi babauszasra jarunk, masra nem, es mar is egy olyan program, amit varni lehet. A kirnyekbeli jatszotereket terkepezzuk fel rotacios alapon, ha nem kiti le az egyik, megyunk a masikra, vagy csak setalunk. Nekem faraszto egyedul es unalmas is felnott tarsasag nelkul, igy en kiirtam helyi facebook-csoportba, hogy nincs-e valaki a kozelben hasonlo koru gyerekkel, aki szivesen talalkozna velunk. Szerencsere talaltunk, engem az mozditott ki a komfortzonymbol, egyutt el kezdtunk jatszoterezni, nyaron strandolni, mostanaban setalni, vagy atmenni egymashoz, a gyerekek meg eljatszanak egymas mellett. Ez van delutanonkent, vagy ha nem betegek. Egyutt programot is konnyebb kitalalni, mert nem mindig nekem kell. Itt peldaul van olyan hely, ahol haziallatokat lehet nezegetni ingyen. Vagy ha van a kozelben akvarisztika/kisallatbolt, oda is el lehet menni heti egyszer, mar ennyi idosen szeretik nezegetni, lehet nekik meselni, hogy melyik allat milyen, es egyutt nezni.
Delelottonkent, mikor itthon vagyunk, fozni szoktam, be lehet ultetni az etetoszekbe, es nezi addig, adni neki gyumolcsot/zoldseget, vagy csak a hejat, hogy megfogdossa, 1,5 evesen meg mar sok mindenbe be is lehet vonni, pl. az en gyerekem kis adagokban ugyan, de megtolti vizzel a labast, megkavargatja az ennivalot egy hosszabb fakanallal, leszedegeti a hagyma kulso hejat, stb.
A tobbi hazi munkaba is bevonom, 14 honaposan mar szeretett segiteni a mosassal, bepakolni-kipakolni a mosogepet, teregetesnel adogatni a ruhakat, vagy csak kipakolta a muanyag kiskadjabol, amibe a nedves ruhak kerultek a mosogepbol. Soprogetni is imad mar regota, mar a nagy sepruvel is regota maszkal, de kapott egy kicsi, kb. 3-400 ft-osat lapattal.
Ha semmi dolgom nincs, nem kell hazi munkat sem vegezni, meg neha ettol fuggetlenul is, olyan dolgot csinalunk, amit en szeretek. Fontosnak tartom, hogy ne minden korulotte forogjon, amellett, hogy maximalisan figyelek az igenyeire, de nekem is van egy olyan lelki szuksegletem, hogy az erdeklodesemnek megfelelo dologgal foglalkozzak, persze a gyerekhez igazitott modon. Ez nalunk az enekles, tanc. Benyomok egy karaoket youtuberol, vagy egy maminbaba videot, utobbinal felveszem a hatamra, es nyomjuk. Vagy baba-mama jogat, vagy csak sima tornat, azt is nagyon szereti, 1,5 evesen mar nagyon ugyesen utanoz, de mar fel evvel ezelott is nagyon szerette, sot, 2 honapos koraban letettem a jogamatracra, es folotte tornaztam, azt nezegette.
Egyebkent egy aktiv, eros akaratu gyerek, sokszor erzem magam ugy, hogy keves vagyok hozza, elfogy az energiam. Ebben segit, hogy a masik anyukaval talalkozunk, illetve az is, ha elozo nap, vagy akar mar elozo heten kitalalom, mi legyen a program, de ehhez sokszor sem kedvem, sem energiam nincs. Lehet viszont tematikus hetet tartani, a Montessori pedagogia nevu facebookcsoportban lattam ilyet, es akkor akore epul a hetetek, ott egyebkent is szuper otletek vannak inspiralodni.
Viszont en bevallom, igy segitseg nelkul, raadasul itthonrol dolgozom is, kezd mar sok lenni, igy en nezegetdm a bolcsiket. Mar hetente harom delelott is nagy segitseg lenne. Ez is lehet egy megoldas. En legalabbis latom a gyereken, hogy kezd megerni ra, es en is keves vagyok szerintem mar neki. Fel eve is gondolkoztunk rajta, de akkor meg nem nagyon volt el nelkulem. Esetleg ezt is atgondolhatod, mint opciot.
17 hónapos a lányom. Imádom ezt az időszakot. Bár én mindet szerettem, folyton úgy éreztem, hogy "na ennél tuti nem lesz szebb, jobb időszak", aztán a következő valahogy mégis az lett. Mondjuk én nem is vagyok olyan, mint aki citromba harapott...
Mi ezeket csináljuk bent:
-babázunk
-"főz" nekem a babakonyhában
-építünk fa síneket, utána vonatozunk
-legozunk (imádja Duplot)
-szereti a könyveket is
Van, hogy egyedül 'olvasgatja', nézegeti, de olyan is, hogy idehozza nekem, olvasok neki, mutogatom, hogy mi micsoda, kérdezgetem, hogy hol vannak ez, meg az.
-kapcsolok be zenét, arra ugrálunk, táncolunk, bohóckodunk
-labdázunk, vagy valamilyen ügyességi, készségfejlesztő játékot játszunk
-hintázunk, csúszdázunk (benti)
-vagy ha csak lustizna, nem vevő annyira semmire, akkor bekapcsolok neki valamilyen mesét
Kint:
-ha esett az eső és már kisütött a nap, kimegyünk és pocsolyázunk, imádja:)
-megyünk sétálni a belvárosba, közben van, hogy összefutok pár kisgyerekes barátnőmmel, beülünk egy gyors kávéra, vagy ebédre
-játszóterezünk. Van, hogy a kertben, de néha-néha el is megyünk a közeli helyekre, ahol tud másokkal is játszani.
-kirándulunk, felfedezzük a környéket (lehet bérletet venni az állatketbe is)
-faleveleket, gesztenyét gyűjtünk, vagy különlegesebb kavicsokat keres
-eljárunk babaúszás, babatornára
-rajzolunk krétával a járdára a ház előtt, akár ugróiskolát is lehet
Neked pedig javaslom apukával a szexet, elég frusztráltnak tűnsz...
Ez nem jó senkinek. A gyereknek sem, mert érzi rajtad, hogy nem szívesen vagy vele. Neked sem, mert látod, még egy-egy válaszra sem tudsz bunkó megnyilvánulás nélkül reagálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!