Mit csináljak 2,5 éves fiammal?
Július eleje óta szobatiszta nappalra. Ügyesen szól ha pisi kaki van. Kb 2 hete elkezdte azt csinálni, hogy lehúzza a nadrágot és odapisil a szoba közepére. Ezt szinte minden nap eljátsza egyszer. Többi alkalommal szól. Már mondtam neki ha ezt csinálod visszakapod a pelust, vagy most ki.kell dobni a játékokat mert rá pisiltél. Tenap a nővérét pisilta le. Tudatosan csinálja mert lehúzza a nadrágot ha sima bepisilés lenne akkor a gatyóba menne. Megkérdezem miért csinálja mosolyogva azt mondja, mert. Odacsapni nem szeretnék neki mert lehet megijedne és bepusilne folyton.
Veletek fordult elő ilyen? Mit tehetnék?
Pedig a veréspártinak igaza van. A kérdező már többször elmagyarázta a kisfiának hogy nem szabad. Ha még 1000-szer elmondja, az se ér semmit.
A nővérének meg egy élezre szóló traumát okozott, hogy oldalba pisilte a saját öccse. Kérdező, ha nem hiszed, olvass utána a gyerekek pszichoszexuális fejlődéséről.
Amúgy megvan az esélye, hogy ez a kérdés is csak a pisilős pedomaci kamu kérdése.
Jaj, ne túlozzatok már!
Azért mert egy egy kirívó esetben eljár a szülő keze, nem lesz lelki sérült a gyerek. Sokkal többet lehet ártani vele, ha nincsenek korlátok. Mert anya prédikál egyet és kész. Nincs következménye a tetteknek...
Én is megkaptam gyerekként a pofont, amikor 2x szóltam anyámnak, hogy figyeljen, nem figyelt. Harmadjára megkérdeztem: "Mi van, süket vagy?" kaptam érte olyat, hogy többé nem jutott eszembe tiszteletlennek lenni vele. Mégsem lettem lelki nyomorék, és nem vertek, és nem rettegtem anyámtól.
SZóval azért mert életében 1-2 alkalommal megkapja azt a bizonyos atyai pofont (ha rászolgál), nem fog a szüleitől rettegni a gyerek.
De igazatok van, mindent rá kell hagyni, elmondani 100x, még ha szarik a fejünkre a gyerek, akkor is. Aztán csodálkozunk, ha kamaszként a rabszolgájának tart, kezelhetetlen, és minden felnőttel tiszteletlen.
Ilyet ráhagyni, hogy más embert lepisil... Durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!