Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak 2,5 éves fiammal?

Mit csináljak 2,5 éves fiammal?

Figyelt kérdés

Július eleje óta szobatiszta nappalra. Ügyesen szól ha pisi kaki van. Kb 2 hete elkezdte azt csinálni, hogy lehúzza a nadrágot és odapisil a szoba közepére. Ezt szinte minden nap eljátsza egyszer. Többi alkalommal szól. Már mondtam neki ha ezt csinálod visszakapod a pelust, vagy most ki.kell dobni a játékokat mert rá pisiltél. Tenap a nővérét pisilta le. Tudatosan csinálja mert lehúzza a nadrágot ha sima bepisilés lenne akkor a gatyóba menne. Megkérdezem miért csinálja mosolyogva azt mondja, mert. Odacsapni nem szeretnék neki mert lehet megijedne és bepusilne folyton.

Veletek fordult elő ilyen? Mit tehetnék?

2017. okt. 2. 09:38
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
9 es akkor sem fogom elverni. Inkább elmagyarázom neki napi 100 szor minthogy elverjem.
2017. okt. 2. 20:19
 12/20 anonim ***** válasza:
27%
Gratulálok 9., egy 2 és féléves gyerek nevelése a verés. Szegény gyereked.
2017. okt. 2. 20:23
 13/20 anonim ***** válasza:

Pedig a veréspártinak igaza van. A kérdező már többször elmagyarázta a kisfiának hogy nem szabad. Ha még 1000-szer elmondja, az se ér semmit.

A nővérének meg egy élezre szóló traumát okozott, hogy oldalba pisilte a saját öccse. Kérdező, ha nem hiszed, olvass utána a gyerekek pszichoszexuális fejlődéséről.

Amúgy megvan az esélye, hogy ez a kérdés is csak a pisilős pedomaci kamu kérdése.

2017. okt. 2. 23:47
 14/20 anonim ***** válasza:
59%
Ne sajnálgasd a gyerekemet mert nem verem! Ugyanis esze ágába nincs másokat lehugyozni!
2017. okt. 3. 05:52
 15/20 anonim ***** válasza:
27%
Hát szegényke, gondolom nem is merne, mert retteg tőled.
2017. okt. 3. 06:41
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
Nálunk a "verés" egyáltalán nem használt. Sőt, rontott a helyzeten. Párszor rácsaptunk a kicsi fenekére, amikor végképp kihúzta a gyufát, de utána csak még zizibb lett. Napokig hisztirohamai voltak. Képtelenség volt megnyugtatni, ellökött minket magától. Ráadásul utánozta, amit mi csinálunk. Ő is a ránk csapott, ha valami nem tetszett neki. Sőt, a kiabálást is utánozza, úgyhogy azzal is le kell állnunk. Bár néha nagyon nehéz megállni. Nem is mindig sikerül. Kitartás, előbb- utóbb ennek is vége lesz.
2017. okt. 3. 07:48
 17/20 anonim ***** válasza:
76%
Retteg :D persze.. jaj az ilyen hülyékre nekem nincs időm, azt képzelsz be magadnak amit akarsz! :D
2017. okt. 3. 08:08
 18/20 anonim ***** válasza:
56%

Jaj, ne túlozzatok már!

Azért mert egy egy kirívó esetben eljár a szülő keze, nem lesz lelki sérült a gyerek. Sokkal többet lehet ártani vele, ha nincsenek korlátok. Mert anya prédikál egyet és kész. Nincs következménye a tetteknek...

Én is megkaptam gyerekként a pofont, amikor 2x szóltam anyámnak, hogy figyeljen, nem figyelt. Harmadjára megkérdeztem: "Mi van, süket vagy?" kaptam érte olyat, hogy többé nem jutott eszembe tiszteletlennek lenni vele. Mégsem lettem lelki nyomorék, és nem vertek, és nem rettegtem anyámtól.

SZóval azért mert életében 1-2 alkalommal megkapja azt a bizonyos atyai pofont (ha rászolgál), nem fog a szüleitől rettegni a gyerek.

De igazatok van, mindent rá kell hagyni, elmondani 100x, még ha szarik a fejünkre a gyerek, akkor is. Aztán csodálkozunk, ha kamaszként a rabszolgájának tart, kezelhetetlen, és minden felnőttel tiszteletlen.

Ilyet ráhagyni, hogy más embert lepisil... Durva.

2017. okt. 3. 08:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Amikor te kaptad a pofont már nagyobb voltál, egy 2 és fél éves gyereket megütni nincs értelme, ezt azok használják, akik nem képesek kezelni a helyzetet.
2017. okt. 3. 08:58
 20/20 A kérdező kommentje:
Hiábai is mondjátok, hogy üssem.meg, nem fogom. Nem érek el vele semmit. De hajrá ti csak üssétek a gyereket. Amúgy egyik ismerősőm szokott adni pofont a 4 éves gyerekének, hát sokkal rosszabb a helyzet. Kezelhetetlen minden téren a kislány. Hiába a pofon.
2017. okt. 3. 13:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!