Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5 éves lányomat hogyan...

2,5 éves lányomat hogyan lehetne rávenni a bilizésre?

Figyelt kérdés

Tudom, nem szabad erőltetni!

Vettünk neki szép bilit, szereti, játszik vele, rá is ül, de CSAK ruhástól!

Amint leveszem róla a pelenkát és úgy próbálom meg ráültetni, elkezd sírni és mindenhogy tiltakozni, hogy úgy nem akar ráülni. :(

Ja és nem hideg a bili, illetve a lakásban is kellemes meleg van, nem az az oka.

Valami ötlet, trükk?

2017. szept. 26. 15:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ha nem akarja, hagyd. Viszont ha a vécé érdekli, próbáld azzal. Az én fiam is kihagyta a bilit, és én csak örültem neki. Sokkal egyszerűbb a vécé, és nem kell kétszer végigjátszani a szoktatást.

Ha a vécét sem akarja, várj, nincs még semmiről lemaradva.

2017. szept. 27. 08:48
 12/15 anonim ***** válasza:

Így van. Megtetted, amit lehet, vettél neki bilit, beszéltél is erről neki, hagyd, majd lesz rá igénye, addig hadd üljön rá ruhástól.

Amit hozzátennék ehhez, hogy ha már beszél a gyerkőc, kérdezd meg, amikor sírt (amikor pucéran ráültetted), miért sír.

(Bár esélyesen a dackorszak miatt, mivel nem magától ült rá akkor, hanem te ültetted rá).

2017. szept. 28. 17:06
 13/15 anonim ***** válasza:

Én pl. egyáltalán nem biliztem, hanem mentem wc-re.

A szüleim is odajártak, természetesnek vettem, hogy én is oda menjek :)

2017. szept. 28. 19:52
 14/15 anonim ***** válasza:

Az én kislány unokám júniusban volt 2,5 éves.Melegben kis bugyiban volt, tudta hogy bilike, WC, mit kell oda csinálni, de sosem ült rá. Nem erőltettük, nagy ritkán mondtuk neki, ha kell pisilni, próbáld meg bilibe, vagy a fűbe.

Most kb.3 hete egyik napról a másikra odament és egyedül pisilt.Azóta is. Éjjelre még volt pellusa,de 1 hete már akkor sem kell neki, mert sosem pisil be éjjel sem.

Nekünk ez bejött, nem kell erőltetni, menni fog magától is nemsoká.

2017. szept. 30. 13:52
 15/15 anonim válasza:
Szia Èn ugyanebben a helyzetben vagyok a kislányommal,mintha róla írnál.Nem könnyű èn is tanácstalan vagyok.Ruhástúl ráül,hozza a bilit a wc be ha megyek pisilni mindent ugyan úgy csinál mèg wcpapìrt is tèp magának úgy csinál mintha megtörölné magát bedobja a wc be.Aztán megyünk kezet mosni.Pelus nélkül nem ül rá vmiért fél tőle.
2017. okt. 1. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!