Mit tehetnék olyankor mikor a lányomat elviszi az apja?
2 éves a lányunk. Törvényesen mi sosem voltunk férj és feleség, csak együtt éltünk. 2 hónapja elköltöztem tőle.
Nem akartam neki odaadni a lányunkat, azt akartam, hogy jöjjön látogatni. Ő viszont azt mondja, ha nem adom neki oda mondjuk heti 1 éjszakára, akkor pert fog indítani a közös felügyeletért.
Múltkor kértem, hogy hozza haza, mert a lányunk utánam sírt a telefonban. Elmentem a lakására, de nem voltak ott. Csak később szólt, hogy az anyjáéknál voltak.
Ilyenkor mit tehetek? Tényleg megkaphatná a felügyelet felét? Mert ha nem akkor pert indítanék. Én nem akarom tőle tiltani vagy ilyesmi, mivel sem engem sem a gyereket soha nem bántotta, bár tudom, hogy most fel akarja használni arra, hogy fájdalmat okozzon, ezért is hívott fel, mikor sírt a kislány és ebben látja a hozzám vezető utat. De azért azt sem akarom, hogy nála legyen a kislány éjszakára amíg ilyen pici, főleg, hogy utánam sír.
Erre ő azt mondja, hogy nincsen még hozzá szokva ehhez a helyzethez, de idő kell neki, majd megszokja.
Mit tehetnék? Teljesen idegbeteg vagyok, míg nála van a lányunk, mivel tudom, hogy utánam sír.
Nálunk tesómék mentek most szét ott 3 éves a kicsi és ő is sírt az anyja után az első pár ottalvásnál ha otthon volt és nem látta az apját pár napig akkor meg az apja után sírt.
Én még 6-7 évesen is sírtam anyám után ha a nagyiéknál, keresztanyunál aludtam.
Tényleg megszokja majd.
Az első pár alkalom ilyen.
Ha bíróságra mentek és semmi nem indokolja az ellenkezőjét akkor szerintem közös felügyeleti jogot kaptok de nálad helyezik el és apuka 2 hetente viheti hétvégén+ később a nyáriszünet, szünetek fele nála.
Tesómék nem mentek bírósagra, leültek és megbeszélték, hogy mikor viheti el, mennyi időre stb.(ügyvéd jelenlétében, lepapírozták, hogy apuka bármikor elviheti).
Mikor otthon van a gyerek mond neki, hogy milyen jó lesz mikor apánal lesz majd. Apa mennyire szereti, milye jót alszik majd nála stb.
Ne hangold ellene, csak a gyerek issza meg a levét.
Én emlékszem, táborban még a 12 évesek is sírtak az anyjuk után..
Meg kell szoknia, de nem ilyen kisgyereknek.
Indítsa csak el a pert, szerintem nem fogja megkapni a felügyelet felét, általában a közös felügyelet nem azt jelenti, hogy fele fele a láthatás, hanem, hogy ő is lehet a gyerekkel és ő is dönthet az ügyeiben.
Jól kihasználja a tudatlanságod.
Menj el a panasznapra és érdeklődj.
Ő ezt a per dolgot onnan szedi, hogy a barátjának a 7 éves lányánál az lett, hogy 1hét anyával, 1hét apával. Hát erről álmodhat, mert akármi lesz én a 2 évesemet nem fogom odaadni neki 1 hónapban 2 hétre.
Lehet, hogy a per valóban az én érdekem lenne, mivel ezt sokáig nem fogjuk játszani, hogy ő beállít mondván, hogy "jött a lányáért", a kislány meg gyakorlatilag őrjöng utánam. Szerintem kell valami fokozatosság.
Nalunk volt per.1,5 es 3,5 evesek voltak a gyerekek.
Kethetente hetvege,es minden het kedd,csutortok delutan viheti oket.
Igaz a pici cicizett 2,5 eves koraig,de akkor is ugy szokott csak le,hogy az apja elvitte 3 napra a balcsira ot is.
Elso ejszaka orditott,de utana mar nem.
Addig is vitte rendszeresen,csak estere hazahozta.
De ha nem cicizik a gyerek akkor siman ott is aludhatott volna elobb is.
Oke,egyszerubb volt,mert ott volt a teso.de meg a teso is kicsi volt.
Miert baj az,ha egy kicsit sir?
Az en fiaim mar nagyok,megis sirnak neha.nalam az apjukert,nala ertem.
10 es 8 evesek.
Megis viszik oket rendszeresen.nyaralni is.
Hiába pontozol le mindenkit amíg nincs róla papír addig ugyan olyan joga van látni, elvinni a gyereket mint neked.
Ez az egy hét itt egy het ott is bevett szokás. Van aki imadja van aki utálja.
Ez biztos hogy nem apai szeretet!!
Minek kinoz ilyen kicsit anyátol valo elszakitassal, 2 évesen erre nem is érettek!, nem érdekli hogyan hat ez ki a gyerekre, es minek egész éjszakára ráadásul?
Még a kizárolagos felügyeleti jogert is perre mennék, egyetlenegyszer nem adnák addig oda, míg biroság ki nem mondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!