Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék olyankor mikor a...

Mit tehetnék olyankor mikor a lányomat elviszi az apja?

Figyelt kérdés

2 éves a lányunk. Törvényesen mi sosem voltunk férj és feleség, csak együtt éltünk. 2 hónapja elköltöztem tőle.

Nem akartam neki odaadni a lányunkat, azt akartam, hogy jöjjön látogatni. Ő viszont azt mondja, ha nem adom neki oda mondjuk heti 1 éjszakára, akkor pert fog indítani a közös felügyeletért.

Múltkor kértem, hogy hozza haza, mert a lányunk utánam sírt a telefonban. Elmentem a lakására, de nem voltak ott. Csak később szólt, hogy az anyjáéknál voltak.

Ilyenkor mit tehetek? Tényleg megkaphatná a felügyelet felét? Mert ha nem akkor pert indítanék. Én nem akarom tőle tiltani vagy ilyesmi, mivel sem engem sem a gyereket soha nem bántotta, bár tudom, hogy most fel akarja használni arra, hogy fájdalmat okozzon, ezért is hívott fel, mikor sírt a kislány és ebben látja a hozzám vezető utat. De azért azt sem akarom, hogy nála legyen a kislány éjszakára amíg ilyen pici, főleg, hogy utánam sír.

Erre ő azt mondja, hogy nincsen még hozzá szokva ehhez a helyzethez, de idő kell neki, majd megszokja.

Mit tehetnék? Teljesen idegbeteg vagyok, míg nála van a lányunk, mivel tudom, hogy utánam sír.

2017. jún. 25. 20:53
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

64%-os! Na ezt nem értik itt meg sokan. Nem elkéri, hanem mondja, hogy jött, és viszi, meg persze mondja azt amit itt is, hogy neki joga van hozzá. Mikor hallottam, hogy sírt, akkor haza akartam hozni, de azt sem tudtam hol vannak, miután otthon nem voltak. De mint itt is írták el nem tilthatom, meg nem is célom. De éjszakára én sem akarom odaadni. Egyedül attól félek, hogy törvényes úton neki is már most engednék, hogy éjszaka elvigye.

Értem én, hogy joga van hozzá, de nem ilyen módon. Mikor először jött, direkt örültem, hogy na a mi gyerekünk nem lesz úgy, mint sokan, tartja majd a kapcsolatot az apjával, de rögtön elborult az agyam mikor közölte, hogy elviszi.

Elképzelni nem tudjátok milyen érzés, mikor hallom a hangján, hogy sír a telefonban, hogy "anya, gyere!", én meg annyit tudok mondani, hogy legyen ügyes nagylány, majd reggel találkozunk, mikor az sem biztos, hogy reggel hozza vagy majd csak délután.

Azt mondta valószínűleg vagy ma vagy holnap este akarja majd elvinni legközelebb. Ma nem vitte, szóval most úgy tűnik, holnap viszi (ilyen sem volt, hogy előre szólt legalább egy körülbelüli időpontban). Nagyon nem akarom odaadni neki. Holnap megpróbálok vele beszélni, szegénykémet már készítem arra, ha mégis elviszi. Már reggel is mondtam neki, hogy "tudod, csak egy este és jössz haza" meg "biztosan jó lesz, mentek játszótérre". Legutóbb az jött be neki, hogy elvitte egy blúzomat. De annyira nincsen képben az apja, hogy elfelejtette, hogy csak cumival alszik el, aztán meg csodálkozott, hogy nem ment az altatás azon kívül sem hogy utánam sírt.

2017. jún. 25. 23:31
 22/24 anonim ***** válasza:
41%

Én leírom a saját magammal történteket.!

Anyám és apám elváltak de, én 2,5 majdnem, 3 voltam.! Anyám meg apám leültek megbeszélték, hogy hetente 2 vagy 3 szőr mehetek apámékhoz amikor mindkettőjüknek jó.! Én neem, akartam apamhoz menni nem tudom megmondani, hogy miért de egyszerűen ragaszkodtam anyuhoz.! Én nem, csak sírtam, hanem többször is elhánytam magam náluk, ha bármi paradicsomosat ettem akkor is hánytam úgy hogy én hánytam meg sírtam.!

Nagyon sokáig így volt utána is.! Pár hétig apám hagyott.! Utána nekem is hiányzott és tudtam hozzá menni úgy hogy ne legyek rosszul.! Azt tudni kell, hogy, apámnak és anyámnak is, lett nem sokkal utána élettársa.! Utána szépen lassan alakultak a dolgok.! Nálunk szerencsére megtudták beszélni.! Mikor 5 éves lettem anyámék is, és apámék is bejelentettél,hogy tesoim lesznek.! Teljesen véletlen egybeesés volt.! Ugyanazon a napon születtek meg.! Egymás mellett kórteremben voltam anya 1/18 apáék pediig 1/17. Nekem nagyon fura volt hogy hireten kettő baba is lett a közelembe..! Teltek az évek.. 10-13 éves koromban egyszerűen apámtól hánytam mindig a húgomhoz akartak hasonlítani en nem egy lányos lány vagOk. Hamarabb megyek ki focizni mint körmöt festeni. Úgyhogy nekem az a 3-év katasztrófa volt.! Mindig azt akarták, hogy olyan ruhákaat vegyek fel ami kifejezetten lányos.! Szoknya méég egybe ruha na ezektől rosszul vagyok.! És itt volt köztünk egy, kisebb balhé, hogy egyszerűen nem akartam menni mert nem igaz, hogy egy 5 évvel fiatalabbhoz akarnak hasonlítani.! Méég sokszor ugyanazt kaptuk. Most 14 vagyok nemsoká 15 és most azt érzem, hogy teljesen képes vagyok apámmal beszélgetni, kicsit jobban megnyílni meg minden.! Persze, lehet, hogy közbe játszott, hogy közben kiderül, hogy lesz egy 4. tesom, meg, hogy elballagtam.! Mivel együtt ünnepeltjnk. Anyám rokonai meg apám rokonai.! Mint egy óráig család.! Úgyhogy szerintem hagyjátok a kislányt egy, kicsit és próbáljátok megbeszélni, hogy nektek is és a kicsinek is jó legyen. Avval többet ártotok neki, ha csak úgy elviheti az apja anélkül, hogy nem akarna meg ha erőszakosak vagytok vele. Úgyhogy szerintem jobban jártok hogy ha megbeszélitek és nem magatokat fogjátok előtérbe helyezni hanem a, kislámyt meg vele is meg kell beszélni.. És a lehető legkevesebben sérüljön.! Remélem tudtam egy kicsit is, segíteni.

2017. jún. 26. 00:34
 23/24 anonim ***** válasza:
76%
Mindenképpen érdemes gyermekelhelyezesi pert indítani. A közös felügyeleti jog nem azt jelenti, hogy egyszer itt, egyszer ott a gyereke, hanem azt, hogy a komolyabb kérdésekben közösen döntenek a szülők. Ilyen kicsi gyereket Igen ritkán ítélnek az apának
2017. jún. 26. 08:02
 24/24 A kérdező kommentje:

Ma 3-kor jött. Próbáltam beszélni vele, hogy ne vigye el éjszakára. Mondtam, hogy menjünk el együtt játszótérre vagy fagyizni vagy valami, hogy szokja a gyerek ezt a dolgot. Erre mondta, hogy képes elboldogulni a saját gyerekével. Felajánlottam, hogy legalább vacsoráig velük maradok, de ezt sem akarta.

Van egy nagyon jó barátnőm, akinek a lánya 1 hónappal fiatalabb. Minden héten együtt megyünk valahova, szóval a lányom is ismeri. Felhívott 7-kor, hogy elmondja találkozott velük. Azt mondta, hogy látszott a lányomon, hogy előtte nem sokkal sírt, a hintában kb 20 percig ült úgy hogy fogta a blúzomat meg cumizott (cumizni csak alváskor szokott, és ha felzaklatja valami pl. esés után). Mondtam neki, hogy persze, mert megint úgy kellett kivennie a kezemből, nem akart menni. Mondta, hogy az apja mondta neki, hogy adja oda a blúzomat mert homokos lesz és akkor nem viheti be az ágyba, de a lányom nem akarta odaadni, hisztizni kezdett. Erre odament hozzá a barátnőm mikor elfordult az apja és mondta neki, hogy majd ő vigyázni fog rá, amíg játszik. Erre azt mondta elgondolkodott, és ekkor mondta neki a barátnőm, hogy nem fogja odaadni az apjának és ekkora adta oda a lányom.

Nekem ebből az jön le, hogy konkrétan tőle félti. Nem csoda, mivel ő viszi el tőlem ilyen erőszakosan.

Felhívtam utána a lányom apjának az anyját, a lányom mamáját és kértem, hogy fektetés felé menjen el hozzájuk, nézze meg őket. Kb fél órája hívott, azt mondta, hogy az ajtóhoz ment folyton a gyerek, hogy "anya, gyere!" meg azt mondta "megyek haza", de azt mondta, hogy együtt sikerült az ágyban tartaniuk és sírt még egy ideig.

Szóval megint nem sikerült közös nevezőre jutnunk.

2017. jún. 26. 22:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!