Mit tehetnék olyankor mikor a lányomat elviszi az apja?
2 éves a lányunk. Törvényesen mi sosem voltunk férj és feleség, csak együtt éltünk. 2 hónapja elköltöztem tőle.
Nem akartam neki odaadni a lányunkat, azt akartam, hogy jöjjön látogatni. Ő viszont azt mondja, ha nem adom neki oda mondjuk heti 1 éjszakára, akkor pert fog indítani a közös felügyeletért.
Múltkor kértem, hogy hozza haza, mert a lányunk utánam sírt a telefonban. Elmentem a lakására, de nem voltak ott. Csak később szólt, hogy az anyjáéknál voltak.
Ilyenkor mit tehetek? Tényleg megkaphatná a felügyelet felét? Mert ha nem akkor pert indítanék. Én nem akarom tőle tiltani vagy ilyesmi, mivel sem engem sem a gyereket soha nem bántotta, bár tudom, hogy most fel akarja használni arra, hogy fájdalmat okozzon, ezért is hívott fel, mikor sírt a kislány és ebben látja a hozzám vezető utat. De azért azt sem akarom, hogy nála legyen a kislány éjszakára amíg ilyen pici, főleg, hogy utánam sír.
Erre ő azt mondja, hogy nincsen még hozzá szokva ehhez a helyzethez, de idő kell neki, majd megszokja.
Mit tehetnék? Teljesen idegbeteg vagyok, míg nála van a lányunk, mivel tudom, hogy utánam sír.
Én kettőt pontoztam többet nem. De egyébként az lep meg, hogy nagyon jól emlékszem, hogy egyszer apuka új barátnője írt ki ide egy kérdést arról, hogy anyukának semmi sem jó a 2 éves gyerekkel kapcsolatban például ott aludt és anyukának nem tetszett. Akkor azonnal jöttek a kommentek, hogy mit keres kettő éves külön az anyjától, meg ha nem akarja odaadni az normális, meg hagyni kell hogy anyuka beleszóljon, stb...
Akkor most mi is van? Egyébként nem fogom hagyni hogy a gyerekünket felhasználja arra, hogy minden áron velem kapcsolatban maradjon. Konkrétan tett rá célzást, hogy ez a számomra (és a saját gyereke számára is) kellemetlen helyzet miattam alakult így, ha visszamegyek minden megint jó lesz. Szóval biztos, hogy ezek az apai ösztönök ezért törtek ennyire fel hirtelen. Előtte nem akart ő ennyire részese lenni a lánya életének.
Tudom, ha elviszi az nem gyermekrablás, hanem szülői felügyelet. De ez azért mégsem normális így, ahogy most történik nálunk. Amikor felhívott és sírt a kislányom, akkor mondta, hogy beszéljek vele. Persze szegénykém még jobban sírt, mondtam neki, hogy nyugodjon meg, de teljesen felesleges volt. Persze, hogy hiányzom neki, az egész élete hozzám kötődött és nem hozzá, mivel ő maga is erre törekedett.
2 hónapja csinálja ezt, hogy egyszer csak jön és elviszi. Azért ez a gyereknek sem normális, hogy jön valaki (még ha ez a valaki az apja is), kiveszi a kezemből, mondja, hogy pakoljak neki össze és elviszi. Félek, hogy a gyerekben egyfajta szorongás fog kialakulni, pont emiatt a drasztikusság miatt, ami szerintetek normális.
Ez nekem is fura itt hogy hol van az anyai ösztön a lepontozokban. Eleve az anyai megerzesekre hallgatni is kellene.
De erdekes hogy mindenki nyugiban lepasszolná a gyerekét aki valoszinu az anya apa elválást sem dolgozta még fel, nemhogy uj nő, uj alvohely anya nelkul.
Milyen emberek vannak itt..
De azt értsd meg, hogy joga van hozzá. Ugyanúgy mint neked. Annak a másik apukának sem a jogát vitatta senki.
A helyedben minél hamarabb intézném a hivatalos gyermekelhelyezést. Addig semmit nem tehetsz. Nem teheted meg, hogy nem adod neki oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!