Haza kell hozni az oviból, mert 11-re elfárad. Járt már így valaki?
Figyelt kérdés
Már három hete jár oviba a lányom. Nem volt gond a beszoktatással, de amikor először maradt ebédelni is, utána azt mondták az óvónők, hogy nem maradhat ebédig, mert olyan fáradt, hogy lefekszik a földre. Ha hazahozom, kb. masfél órát alszik délután, viszont este csak 10, fél 11 fele alszik el. Átalában fél egyre már ágyban van, de van, hogy 1-ig, fél 2-ig se alszik el délután, itthon nem viselkedik úgy, mintha fáradt lenne. Mi lehet a megoldás? Mit csináljak?2017. szept. 22. 13:01
11/16 anonim válasza:
Igaz a fiam már nagycsoportos, de amikor kezdte az ovit, volt olyan, hogy ebéd közben le kellett fektetni, mert majdnem elaludt az asztalnál. Ebből nem csináltak problémát az óvónők, csak megemlítették, tudták, hogy úgysem tudom hazahozni, mivel mindketten dolgozunk. Amúgy a fiamnál az volt valószínűleg a korai fáradtság oka, hogy előtte bölcsis volt, s oda is hét óra körül értünk, ugyanúgy, mint az oviba, de ott korábban ebédeltek és délben már aludtak. De hamar megszokta az ovis rendszert is, párszor fordult elő, hogy ebédkor már nagyon fáradt volt. Nem tudom, hogy mikor keltek reggel, de az esti elalvás nagyon későn van. Mi hatkor kelünk, s nyolckor már ágyban van, télen van amikor már fél nyolckor. Az iskolás is ugyanekkor fekszik, sőt ő még fáradtabb, mint a kicsi, sokszor a mese vége előtt elalszik.
12/16 anonim válasza:
Utolsó, azért más hogy ti dolgoztatok, de a kérdező otthon van, éppen ráérne a gyerekéért menni. Minek kínozzák bent?
13/16 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem elviszem orvoshoz, hogy ha vashiány miatt lenne, derüljön ki mihamarabb. Utolsó, te azt írtad, 6-kor keltek, és 8-kor már alszanak. Az én lányom 8-kor kel és 10-kor alszik, így az ébren töltött időt tekintve ugyanott vannak. Ha délután nem alszik, úgy eltud aludni este már fél 9-kor is, de akkor kezelhetetlen lesz este 6-tól, nem tesz jót neki a nem alvás. Azt tudom nehezen elfogadni, hogy tényleg fáradt lenne 2,5 óra múlva az oviban, ha csak nem vashiányos tényleg, vagy ezzel akar elmenekülni az oviból, mert itthon ennek semmi jele nincs pl. hétvégén, hogy elfáradna. Van, hogy ledől 5 percre az ágyra, tornászik jobbra-balra, aztán uzsgyi vissza játszani. Amikor most pénteken mentem érte, el se akart jönni az oviból, kint voltak az udvaron és teljesen kiborult, hogy haza akarom vinni, sírt is, hagy maradjon még, mégse mondták a óvónők, hogy hagyjam ott legközelebb tovább, stb.
2017. szept. 23. 13:16
14/16 A kérdező kommentje:
nem utolsó, 11-es.
2017. szept. 23. 13:18
15/16 anonim válasza:
Nem értem ezt a nagy kiborulást az egyik IQ-bajnok válaszolótól...
Óvodaköteles már gondolom, attól, mert anyuka otthon van (lényegtelen, mi miatt), miért kéne a kislánynak is otthon lenni?
Ez nem lepasszolás, könyörgöm. Ha 15 évesen kistestvére születne, akkor középiskolába se járjon majd, mert "az anyja úgyis otthon van"?!
16/16 A kérdező kommentje:
Ne vedd figyelembe, mindenhol akadnak ilyen emberek.. :-)
2017. szept. 23. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!