Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviból délre hazaküldik az 5...

Oviból délre hazaküldik az 5 évest, otthon nekem ott a másfél éves és a háztartás. Hogyan szórakoztassam a nagyot?

Figyelt kérdés
Külföldön élünk, itt nincs napközi, reggeli és ebéd otthon van. Hogyan szórakoztassam a nagyot (mikor a kicsit önmagában teljes figyelmet kívánna?). Játszótérre se mehetünk, állandóan esik az eső.
2017. aug. 29. 23:09
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Játssz együtt a két gyerekkel! Remélhetőleg szegény ötévesed nem érzi, hogy legszívesebben egész napra lepasszolnád.
2017. aug. 29. 23:20
 2/8 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom, de itt Angliában már pár napja kánikula van és a gyerek is maradhat délután is.
2017. aug. 29. 23:24
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Elozo, holnap mar csak 10 fok lesz :(

Az iskolaban 5 evesen 9-3 ig van, a kerdezo nem irta, hol laknak?

2017. aug. 29. 23:34
 4/8 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, te vállaltál két gyereket, nem is értem a problémát. Ha a nagyobb ebédkor hazajön, akkor ebédel, utána pihen de némelyik gyerek ekkor még alszik ebéd után. Ha nem akkor legyen csendespihenő, addig foglalkozol a kicsivel, utána meg elmentek a játszótérre, játszóházba. Én Angliában lakom szinte minden nap esik az eső de attól még kimegyünk, van esőkabát, meg benti Játszóház. Haza fele beiktattok egy vásárlást aztán már vacsora fürdés fekvés.
2017. aug. 29. 23:38
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

" (mikor a kicsit önmagában teljes figyelmet kívánna"

Mièrt a nagy már nem kíván önmagában teljes figyelmet???

Nem is èrtem ezt a kèrdèst! Mit csinàlsz, ha a nagy nincs oviban??? Nah, ugyanazt kell, mikor dèlben elhozod. Ebèd után nem szórakoztatjuk a gyereket, hanem alvás/pihenès van. A kicsi gondolom alszik, a nagy meg pihenjen, ha nem alszik már dèlután.

2017. aug. 30. 06:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Probáld úgy alakítani a napirendet, hogy déluátn, ebéd után csendes pihenő legyen. Egy 1,5 évesnek már van fix napirendje, amibe beletartrozik az ebéd utáni az alvás. A nagynak szintén, mivel az oviba is le kell feküdni csendben, ha nem alszik a gyerek az ő dolga, de nyugiban, csendben kell lenni.

Tehát én mindkét gyereket letenném ebéd után, te addig azt csinálsz amit akarsz, abban a 1,5-2 órában. Pihensz, takarítassz stb. Utána meg foglalkozol velük. ennyi.

2017. aug. 30. 07:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő már nem igényli az alvást, én a naggyal meg pont akkor lennék kettesben, amikor a kicsi pihen ebéd után. Mondjuk társas, lego, papírhajtogatás, de simán lehet együtt teregetni, söpörni, zöldséget pucolni is. Egyébként meg hát játszatok néha hármasban is (te vagy párban a kicsivel, aki lehet, hogy nem fogja érteni a játékot, de élvezni fogja - pl. bújócska, kincskeresés, akadálypálya párnákból vagy foci puha labdával vagy bármi szerepjáték, amit a nagy szeret), néha ők kettesben (a kicsi pakol a nagy mellett, akit ez idegesít, de aztán a nagy tanítja valami nosztalgikus babajáték rendeltetésszerű használatára és újra szent a béke... stb.) , amíg te persze rájuk látsz... szóval ahogy sikerül kedvtől és tennivalóktól függően. Általában a kistestvérek e korban már erősen rajonganak a nagyobbért és mindenhova követik, ami így pont elég a szórakozás és esemény nekik. Ha meg nem zuhog erősen, adj rájuk esőköpenyt, vízálló nadrágot és gumicsizmát, és mehettek sétálni vagy akár játszótérre, a pocsolyába ugrálás mindig tuti befutó.
2017. aug. 30. 10:14
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, szinte mindegyik hasznos volt (kivéve a minek szültél kettőt beszólások, de csalódás lett volna nélkülük :) )
2017. szept. 13. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!