Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerinted ki vegyem idénre...

Szerinted ki vegyem idénre már az oviból?

Figyelt kérdés

Nagyon tanácstalan vagyok.

Több kérdést is feltettem már,én vagyok az a nagyon stresszes anyuka aki nagyon ideges lesz ha a gyerek beteg.

Szóval már 3 hete itthon van. Ebből kb másfelet volt beteg a többi napokon erősödött. Honlap még megyünk ellenőrzésre a fülészetre de tulajdonképpen hál istennek jól van. 22-ig van ovi. Szívem szerint nem vinnem már mert nem szeretném h beteg legyen épp az ünnepekre. Szeretném ha nyugalomban békében telne az ünnep nem pedig idegeskedessel h beteg a gyerek.

Mert amúgy 3 hetente mindig össze szed valamit pedig már Közepsos

2016. dec. 11. 12:37
 1/9 anonim ***** válasza:
88%
En nem vennem ki. Nem ezen mulik, hogy beteg lesz-e. Mastol, mashogy is elkaphatja. Nem lehet bura ala tenni a gyereket.
2016. dec. 11. 12:45
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem vidd oviba. Lesz karácsonyi ünnepség , amitől kàr lenne megfosztani a te pszichés problémád miatt. És kell az a kis betegség, iogy erősödkön az immunrendszere.Fogd fel így. Azért lesz beteg hogy mèg erősebb legyen! Béres cseppet adj neki, sz nekúnk segített. Az èn gyerekem hetekig volt itthon mert beteg lett.
2016. dec. 11. 12:48
 3/9 anonim ***** válasza:
65%
De miért lenne muszáj vinned? Ha már nem dolgozol,jobb ha otthon van most járvány van több óvodában,iskolában.
2016. dec. 11. 13:06
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Őszintén? Nekünk volt ilyen évünk. Mármint, hogy annyit volt beteg, sőt kórházba is került, mert a gyulladásértéke 11-szerese volt a megengedettnél a gyerekünknél, hogy besokalltam és elegem volt és ugyanígy jártam, mint te, hogy nem szerettem volna, ha a gyerekünk az ünnepeket is lázasan, ne adj isten kórházba töltené, ugyanis nálunk egyszerűen nem tudnak mit kezdeni az óvónők a beteg gyerekekkel. Nálunk konkrétan a rendszeresen betegen oviba menő gyerekek szülei közlik az óvónővel, hogy az ő gyerekük nem beteg, biztos útba van az óvónőnek, illetve ha továbbra is cseszegetik, akkor kiveszik a gyereket az oviból (sajnos kevés a gyerek, csökkenő létszámnál ez óvónő, dadus állásába is kerülhet és akár az is előfordulhat, hogy bezárják az ovit).

Úgyhogy mi megcsináltuk. Rendbe jött a kisfiunk december elejére, mehetett volna oviba, de nem vittük, szerencsére nagymama tudott rá vigyázni, még ő ajánlotta fel, hogy szívesen vállalja, csak ne legyen már ennyit beteg. Ezerrel ment az immunerősítés ez idő alatt.

Szerencsére egyszer volt ilyen, azóta azért javuló a helyzet. Még mindig beteges, de már nem annyira. Úgyhogy most megy oviba még a szünetig, ha nem lesz persze beteg közben.

2016. dec. 11. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Amikor a barátnőm kislánya 2 hónapos volt, 1-2 hónap volt még az oviból,(náluk is mindig beteg volt a kiafiu) nem akarta, hogy a kicsi elkapjon mindent (amugy is csak 3 órában járt a kisfiú) hát nem vitte. Feljelentéttek az önkormányzatnál, védőnőnél, gyermekjólétinél. Szerencsére akkor még nem volt kötelező az ovi így nem volt belőle gond.

Én rettegek a hányástól, mikor hányós hasmenős vírus van legszívesebben bezárkóznék.

Immunerősítés, megfelelő hígénia, sok sok kézmosás (az enyém szerencsére hamar megtanulta).

2016. dec. 11. 13:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Én hêtfőn megyek kikérni a lányomat az oviból. Ő 4 hete van itthon, mikor úgy néz ki hogy már szinte semmi baja másnap megint rosszabbul van!
2016. dec. 11. 14:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Mit kapott el a kislányod?
2016. dec. 11. 14:19
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha lenne, aki vigyázna rá, és nincs jogi akadálya, én biztosan kivenném. (Én is sokat voltam a nagyszüleimmel anno, szerencsére akkor még nem "ugráltak" így az óvodában...)
2016. dec. 11. 15:51
 9/9 A kérdező kommentje:
Itthon tudok maradni vele mert itthon vagyok a kistesojaval.
2016. dec. 11. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!