Szerinted ki vegyem idénre már az oviból?
Nagyon tanácstalan vagyok.
Több kérdést is feltettem már,én vagyok az a nagyon stresszes anyuka aki nagyon ideges lesz ha a gyerek beteg.
Szóval már 3 hete itthon van. Ebből kb másfelet volt beteg a többi napokon erősödött. Honlap még megyünk ellenőrzésre a fülészetre de tulajdonképpen hál istennek jól van. 22-ig van ovi. Szívem szerint nem vinnem már mert nem szeretném h beteg legyen épp az ünnepekre. Szeretném ha nyugalomban békében telne az ünnep nem pedig idegeskedessel h beteg a gyerek.
Mert amúgy 3 hetente mindig össze szed valamit pedig már Közepsos
Őszintén? Nekünk volt ilyen évünk. Mármint, hogy annyit volt beteg, sőt kórházba is került, mert a gyulladásértéke 11-szerese volt a megengedettnél a gyerekünknél, hogy besokalltam és elegem volt és ugyanígy jártam, mint te, hogy nem szerettem volna, ha a gyerekünk az ünnepeket is lázasan, ne adj isten kórházba töltené, ugyanis nálunk egyszerűen nem tudnak mit kezdeni az óvónők a beteg gyerekekkel. Nálunk konkrétan a rendszeresen betegen oviba menő gyerekek szülei közlik az óvónővel, hogy az ő gyerekük nem beteg, biztos útba van az óvónőnek, illetve ha továbbra is cseszegetik, akkor kiveszik a gyereket az oviból (sajnos kevés a gyerek, csökkenő létszámnál ez óvónő, dadus állásába is kerülhet és akár az is előfordulhat, hogy bezárják az ovit).
Úgyhogy mi megcsináltuk. Rendbe jött a kisfiunk december elejére, mehetett volna oviba, de nem vittük, szerencsére nagymama tudott rá vigyázni, még ő ajánlotta fel, hogy szívesen vállalja, csak ne legyen már ennyit beteg. Ezerrel ment az immunerősítés ez idő alatt.
Szerencsére egyszer volt ilyen, azóta azért javuló a helyzet. Még mindig beteges, de már nem annyira. Úgyhogy most megy oviba még a szünetig, ha nem lesz persze beteg közben.
Amikor a barátnőm kislánya 2 hónapos volt, 1-2 hónap volt még az oviból,(náluk is mindig beteg volt a kiafiu) nem akarta, hogy a kicsi elkapjon mindent (amugy is csak 3 órában járt a kisfiú) hát nem vitte. Feljelentéttek az önkormányzatnál, védőnőnél, gyermekjólétinél. Szerencsére akkor még nem volt kötelező az ovi így nem volt belőle gond.
Én rettegek a hányástól, mikor hányós hasmenős vírus van legszívesebben bezárkóznék.
Immunerősítés, megfelelő hígénia, sok sok kézmosás (az enyém szerencsére hamar megtanulta).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!