Cumisüvegről leszoktatás, végleg vegyem el vagy hagyjam meg esti-reggeli kakaónak?
Kisfiam lassan 3 éves, erősen cumisüveg függő. Nemrég beszéltem az óvónővel, mondta hogy ők nem engedik a cumisüveget az oviban, alváshoz sem (alváshoz a legfontosabb neki), próbáljam meg leszoktatni vagy ne aludjon ott a fiam eleinte.
Mindenképp szeretném ha ott aludna, így ma nekiálltam "leszoktatni" a fiamat a cumisról. Minden poharas ivás után kap egy kis kocka csokit (kindercsoki 1 kockáját, egyébként ritkán kap csokit de valami valamiért alapon... ) és megígértem hogy ha délben cumis nélkül alszik el kap egy traktort (kedvenc). Eddig jók vagyunk, működött, de jön az este. Este kakaó, reggel kakaó, hagyjam meg a cumisüveget estére és reggelre (több ismerősömnek a gyereke 3-4-5 évesen cumisból issza reggel és este a kakaót) vagy teljesen vegyem el tőle, az a biztos?
Nem tudom hogy mi tévő legyek, adnátok tanácsot?
A szívem afelé húz hogy akkor mostantól végleg nincs cumisüveg, így könnyebb lenne az éjszakai pelenkát is elhagyni, viszont másrészről meg sajnálom, szívesen odaadnám neki estére és reggelre hogy meglegyen a nyugalma.
Szerintetek?
Szerintem a legnagyobb baj, nem az, hogy cumisüvegezik, hanem a fogmosás után(ha ilyen egyáltalán van nálatok) kakót iszik. Gondolom még nem szoba tiszta éjszakára vagy sokszor bepisil. Ez is az esti ivás miatt van.
A fogai meg már annyira roncsolodhattak, hogy a tejfogak még a kihullás elött tönkre fognak menni.
A vesét is iszonyatosan leterheli az esti folyadék, egész éjjel dolgoznia kell, és nincsen nyugalma.
Csoki jutalmazással azt fogod elérni, hogy minden ivás után követelni fogja a csokiját.
Amit én mondok, hogy napközben vegyél neki csörös poharat(habár 3 évesen már az sem kell), és igyon abbol vizet. Este meg egyéltalán semmit ne igyon. 18-19 körül ha vacsoráztok akkor az ne legyen annyira füszeres, hogy még innia kelljen. Ha néha nap szomjas akkor meg kizárolag csak is vizet pohárból.
Na a reggeli kakaóval semmi baj nincsen, csak mosson a reggeli után fogat.
Most gonosznak tartasz biztosan, hogy így írtam, de ez a tény, és nem is értem, hogy egy modern anyuka aki tud internetet használni, az még nem tudatosodott azzal, mennyire rossz a fogaknak és a vesének az esti kakózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!