Mit kezdetek, hogy kezelitek 3 év körüli gyereketek öltözés körüli hisztijét? Ha reggel nem akar öltözni válogat mit akar felvenni, nem akar cipőt húzni. Elkésel oviból munkahelyről. Hogy lehet véget vetni a reggeli hisztiknek?
őt is bevonni
adni neki feladatot pl ő gombolhatja be, vagy kötheti meg, vagy amit tud
2 féle ruhát kitenni, hogy választhat melyiket szeretné
vagy a mesés mintákra hangsúlyt helyezni próbálni arra terelni a figyelmét, "húúú a cicás zoookni, nézd"
stb
Előző nap kikészítjük együtt a ruhát.
Ha hiszti van (nagyon ritkán) megfogom és felöltöztetem, szerencsére még én vagyok az erősebb:)
Mielőtt valaki kiakadna, természetesen sosem bántottam, ellenzem az erőszakot, de a kezét bizony lefogom amíg ráhúzom a pulcsit, ennyi. De ez csak végső esetben, legtöbbször elég, ha éneklek vagy mesét mondok neki közben és az eltereli a figyelmét:) Vannak mondókák is öltözésre, ki lehet találni sajátot is.
2!
Nem vagy normális. Remélem a kedves apuka egyszer veled is megcsinalja, azt erdemelned.
Kérdező!
Mi este együtt kikeszitettunk két vagy három fele összeállítást és azok közül választhatott reggel. A gyorsaságért pedig jutalom jár, kivalaszthatta, mit viszek neki amikor megyek érte.
Hiába háborodtok fel 2-eskén, néha mostohaöcsémre is ráfért volna, akkor talán nem ordított vna még kilenc évesen is sakálként, ha vmi nem úgy volt, ahogy ő akarta.
Csak az anyja is jaj, szegény kisgyerek, aki aztán úgy a fejére nőtt, hogy az elképesztő...
Velem is üvöltött, ha "ellentmondtam" neki (egy tök naqgy fsságot nem engedtem megcsinálni), hát, akkor majdnem szájon vágtam.
Amúgy ELŐZŐ nap összeválogatjuk, mit venne fel, és tudja, hogy jól meg kell gondolnia, mert másnap nincs időnk (sokáig alszik :)) variálni.
Egyszer verte ki a hisztit, hogy ő nem, elvittem pizsamában (nem volt hideg, de nem álltam le vele hadakozni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!