Mit kezdetek, hogy kezelitek 3 év körüli gyereketek öltözés körüli hisztijét? Ha reggel nem akar öltözni válogat mit akar felvenni, nem akar cipőt húzni. Elkésel oviból munkahelyről. Hogy lehet véget vetni a reggeli hisztiknek?
Köszi a válaszokat! Ezek közül már sok mindent próbáltam pl. figyelemelterelés- néha bejött, előző nap kikészítjük- másnap már nem jó a ruha, ha ráadom leveti magáról a nadrágot vagy zoknit, vagy bármit ha nem teszik neki.
Kedves utolsó! Pont erre a millió mód-ra lennék kíváncsi mert kifogytam az ötletekből.
Sőt a cipő is már probléma mindent kitalál szorít, tág, nagy , kicsi- persze nem, csak nem akarja felvenni. Volt egy idő míg csak gumicsizmában volt hajlandó elmenni még akkor is ha nem esett és 20 fok volt, most meg pl. nem vette fel a világítós új sportcipőjét, itthoni gumipapucsban jött. És hiába adom rá a cipőt egyből leveti, lerúgja. Hiába mondom kinevetik benne, hideg van papucshoz stb. semmi nem használ. Sőt van hogy sirekt fordítva húzza fel balost jobbra és azt mondja úgy jó. Ha megcserélem neki üvölt, azt mondja úgy a jó... Ruha alapból úgy van, hogy ő választ, mert akkor leglább felveszi, de a zoknitól a bugyiig kezdve mindent kiválaszt magának, póló, pulcsi, nadrág. Így sok idő mire elkészül. De egyet hiába viszek neki én, úgyse veszi fel, ha nem akarja, vagy ha ráadom leveti. Amúgy meg annyira rúgkapál, meg vagdalja a fejét, hogy egyedül rá se tudok adni amit nem akar, mert olyan erő van benne. Na ezzel a hiszitvel, rugdosással öltözni nem akarással mit kezdjek? Ha már a szép szó, könyörgés, fenyegetés, nem kapsz ezt, nem nézhetsz tv-t nem használ. Erre azt mondja nem akarok tv-t nézni- persze akar, csak mondja, vagy mondom elkésünk a reggeliről- erre: el akarok késni a reggeliről a válasz. Szóval várom a további konkrét praktikákat, hátha valami bejön, mert ezt minden reggel végcsinálni idegölő. Aki nem szembesül ezzel konkrétan könnyen ad tanácsot, hogy figyelemelterelés, 3 féle ruha kikészítése stb. mert ez sem jön be. Szóval én megértem én nem ítélem el, ha valaki elviszi pizsiben, és ez beválik, utána mindig öltözik, mint egy kisangyal, akkor megérte. Én attól félek, ha egyszer bevállalnám, lehet utána minden nap pizsiben akarna majd oviba menni - nála az is megeshet...
Kedves 6-os! Mit ígérsz neki jutalmul? Csak nem akarnám minden nap ajándékot adni neki, mert felöltözik hiszti nélkül, az se jó ha hozzászokik.
Kedves 8-as! Egyedül felöltözik, dícséritek, ez nagyon jó csak nekem az a bajom, hogy nem akar felöltözni, vagy válogat, mondja melyik pólót, odaviszem, vagy épp már rá is adom, akkor mégse ezt, kitalálja, hogy a másik színű Hello Kittyt vagy épp a szívecskést. Mire odaviszem neki, már nem azt akarja! Ugyanez a zoknival: a pillangóst amiből van több színű, nem mindegy a kéket, a zöldet vagy a rózsaszínt. Ha mondom, hogy a szennyesben van az a szín, akkor üvölt és megy a fiókhoz, feltúrja, hogy a kék pillangós zokni kell csak neki. A zöld, a rózsaszín nem jó, ha ráhúzom, egyből lerángatja... Szóval ez így megy nálunk. Már tényleg nem tudom mit kezdjek vele. Volt már, hogy nem vett cipőt kivittem a lépcsőházig zokniban, erre még jobban üvöltött, hogy vigyem vissza, mire visszavittem, hogy vegye fel végre a cipőt, már újra nem akarta felvenni, vagy lerúgta a lábáról. Szerintem más hamarabb elkészül 3 gyerekkel, akik öltöznek rendesen, mint én 1-el, mert kb. 1-1,5 óra ez az öltözési mizéria minden reggel. Nem tudom kinek lenne türelme ehhez? Pedig én nagyon nyugodt higgadt természet vagyok, voltam akár magánélet-akár munkahely, sosem kiabáltam, de ez már nekem is sok néha, elpattan a cérna, kiabálok vele, ha 1 óra szép szó nem segít, bár a kiabálás se, úgyhogy mindegy is. Talán majd kinövi pár év- csak addig megőszülök!
Ha ruhahiszti van, felöltöztetem, aztán megfogom a két kezét és addig nem engedem el, amíg le akarja egyből venni a ruháit. Ha kell mind a két kezét egyszerre fogva vontatom el az oviig. Ott meg persze már szégyelli a többiek előtt és abbahagyja.
Elég 1-2x megcsinálni, aztán rájön, hogy úgyis abba megy, nem érdemes vitázni.
(Természetesen én is megbeszélem vele előző este mit vesz fel másnap, lehet beleszólása, nem terrorizálom, de tudomásul kell vennie hogy másnap reggel nincs idő változtatni, tanuljon meg felelősséget vállalni a döntéseiért. Csak időjárás drasztikus változása esetén lehet eltérés.)
2: azt ugye tudod hogy szivinfarktust is kaphatott volna?? Ha mar "nyakonburitas" hiszti ellen, egy felpohar hideg viz is megtette volna az arcara (ami utan termeszetesen szinten oltoztetheted at, szoval magaddal jobban kiszursz).
Celszeru peldaul meg este kikesziteni hogy mit vegyen fel masnap, es nyugodtan eldontheti, kivalogathatja. Ha jol ertem nem azzal van bajod hogy szeretne beleszolni az oltozkodesebe, hanem azzal, hogy kapkodni kell reggel mert keves az ido. Ezutobbit pedig jo szervezessel ki lehet kuszobolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!