Hogyan vegyem rá a 3.5 éves kislányomat a szigoru titoktartásra ugy hogy ne okozzak neki lelki sérülést? Többi lent
Barmok, botcsinálta pszihomókusok kiméljenek , komoly válaszokat szeretnék, köszönöm .
Okkal ( részletekbe nem kivánok belemenni ) "helyretettem" a sógoromat pár hónapja (feleségem hugának a férjét ) , azóta teljes a családi béke , sajnos a kislányom látta az esetet , semmi olyan nem történt ami negativ lenne neki , ld. se anyázás se kiabálás se vér nem folyt stb. ... , a feleségem boldog hogy végre minden rendben van a huga családjával ám a kisbabóca néha spontán felemlegeti az esetet , hogyan lehetne ezt a problémát megoldani ? az elmondás nem megoldás, ismerni kéne az asszonyt :)
enyémre teljesen igaz, hogy amiről nem szívesen beszélek, arról folyton beszélni akar, amiről meg elcsacsogok vele, az nem izgatja utána :)
szerintem ez a legjobb taktika, teljesen hétköznapi szituként megbeszélni, nem csinálni belőle nagy ügyet, meg is mondani neki...
amúgy nem pontosan értem, megverted vagy csak kioktattad a sógorod? :) mert ha utóbbi, akkor nyugodtan mondhatod neki, hogy "rossz volt a pityu, ezért elbeszélgettem vele, ahogy veled is szoktam ha rosszat teszel, de megígérte, hogy többet nem rosszalkodik"
enyémnek elég lenne ennyi. mondjuk ha meg előbbi, arra nincs tippem :D
Ha semmi olyan nem tortent, szimplan csak beszelgettetek, akkor miert baj, ha felhozza? Ebbol kiderulne a feleseged szamara valami? Egyebkent nem szoktatok beszelgetni, vagy miert?
Szerintem minel jobban titoktartasra akarod birni, annal jobban fogja erdekelni a tema. Ha tenyleg ilyen nagy galibat okozna, ha kiderulne, akkor inkabb probalj meg nem tudomast venni a temarol, mikor errol beszel.
A legfontosabb az, hogy annyira önző vagy, hogy nem mered felvállalni a konfliktus helyzetet és inkább a lányodat kényszeríted hallgatásra, vagy akármilyen is a feleséged elmondod. Ha így fog kiderülni mivel lesz jobb? Még azt is tudja majd mondani, hogy ikre kéred a lányotokat. Mert benne van, hogy el fogja mondani, akármit mondasz (a kislány szemszögéből mindenképpen az a jó ha nem titkolózik) Semmi esetre sem haragudhatsz rá. Ha nem tulajdonítottál volna ennek nagy jelentőséget, talán eszébe em jutott volna/ jutna megemlíteni. Már ha tényleg semmi durva nem történt.
Szembe kellene nézni a dolgokkal és nem a kislányt rávenni ilyen dolgokra. Ez nem pszichológia, szimpla erkölcs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!