Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Haza kell hozni az oviból,...

Haza kell hozni az oviból, mert 11-re elfárad. Járt már így valaki?

Figyelt kérdés
Már három hete jár oviba a lányom. Nem volt gond a beszoktatással, de amikor először maradt ebédelni is, utána azt mondták az óvónők, hogy nem maradhat ebédig, mert olyan fáradt, hogy lefekszik a földre. Ha hazahozom, kb. masfél órát alszik délután, viszont este csak 10, fél 11 fele alszik el. Átalában fél egyre már ágyban van, de van, hogy 1-ig, fél 2-ig se alszik el délután, itthon nem viselkedik úgy, mintha fáradt lenne. Mi lehet a megoldás? Mit csináljak?

2017. szept. 22. 13:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
32%
Pont azt, amit eddig is. Hozd haza és tedd le aludni.
2017. szept. 22. 13:10
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Hát ha óvódaköteles (aug. 31-ig betöltötte a 3 évet), akkor elvileg kötelező napi 4 órát bent lennie. Tehát ha beleesik ebbe és nem reggel 7-re jártok, 11-kor nem viheted haza.

Az enyém egyébként bölcsiben csinálta ezt egy időben, nevetve mesélték, hogy megint kihagyta az ebédet, helyette aludt valami sarokban, sokszor uzsonnáig, közben ment körülötte az élet... Aztán leszokott róla. Nem tudom, a te lányod is elaludna (és ha igen, miért nem aludhat) vagy csak pihenne ilyenkor kicsit, aztán újra pörögne.

2017. szept. 22. 13:11
 3/16 A kérdező kommentje:
Összesen 2,5 órát van az oviban, mert a férjem 9-re jár dolgozni, így ő szokta elvinni, 8:30-ra ér be vele. Az óvónők nem is említették, hogy 4 óra a minimum, amit ott kéne töltenie. Lehet, hogy benne van a pakliban, hogy tudják, hogy itthon vagyok a kicsivel, és akkor "nekem úgyis mindegy" alapon elhozatják.
2017. szept. 22. 13:34
 4/16 anonim ***** válasza:
9%
Miért, ha otthon vagy akkor neked tényleg nem mindegy? Vinni se te viszed, hanem az apja. Persze hogy fáradt, új neki a helyzet, tudja hogy te otthon vagy míg őt lepasszolod, persze hogy haza akar menni, otthon se csinál mást mint az oviban csinálna.
2017. szept. 22. 13:37
 5/16 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem korábban le kellene fektetned.

Meg az is gyanús, hogy az óvónők le akarják passzolni.

2017. szept. 22. 13:53
 6/16 anonim ***** válasza:
96%

Az is biztos, hogy nem jó, hogy este ilyen későn fekszik le. Mennyit vagytok levegőn? Nem tudom, mi az esti rutin, de próbáljátok meg előre hozni az esti rutint, lehet, az megoldaná az egész problémát, így érdemes lenne határozottan próbálkozni (már úgyis jóval korábban sötétedik). Ha hazahozod és nem tűnik álmosnak, akkor meg szerintem ne altasd.

Az óvónők meg: hát lehet, hogy benne van a pakliban, hogy örülnek, ha eggyel kevesebbel van meló, de tételezd fel szerintem egyelőre a jószándékot és beszélj velük, hogy otthon bizony nem álmos és alszik, te meg úgy tudod, hogy maradnia kéne, ennek fényében mit javasolnak.

2017. szept. 22. 13:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez tök fura, mert utána jön az ebéd és alszanak, ráadásul feltételezem be is van fizetve az ebéd, uzsonna is.

Szerintem vidd későbbre, ha lehet.

Nem lehet hogy vashiányos? Az én fiam az, valószínű ettől fáradékonyabb is, de azért kibírja az ovis napot simán.

Vagy fektesd le este hamarabb.

2017. szept. 22. 17:43
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Most elolvastam amit írtál még, szerintem tuti, hogy az óvónők is szabadulni akarnak, nálunk is ez van. Tudják, hogy itthon vagyok kisbabával és bizony ahogy lehet már a fiam ne menjen oviba (nagycsoport).

Szeritnem kérdezd ki a fiadat, mert a fene tudja mi az igaz ebből.

Annyira fura, hogy egy gyerek elalszik 2,5 óra múlva ahogy bemegy egy oviba. Ennyi idő alatt nem fáradhat el mégcsak a 10 órai jön.

Még amire gondolok, hogy nem szeret ott lenni és így "menekül" hogy elalszik.

Szokott játszani a többiekkel? Szívesen megy oviba?

2017. szept. 22. 17:47
 9/16 anonim ***** válasza:
bocsi :) lányodat kérdezd ki
2017. szept. 22. 17:48
 10/16 anonim ***** válasza:
Ilyenről nem pedig lányom mig ovis volt volt pár csoportársa akinek otthon volt kistesoval ,egyiket sem küldtek ilyen indokal haza 8 ra hozták őket vagy fél 9 re és maradtak fél egyig de volt aki 4 ig maradt
2017. szept. 23. 06:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!