Csak szerintem felháborító ez? Miért gondolkoznak így az emberek?
Tegnap moziban voltunk és észrevettem valamit, ami már régóta bennem van csak nem gondolkoztam el rajta komolyabban. A film úgy kezdődött, hogy letépték egy 4-5 éves nagyon aranyos kissrác karját aztán behúzták egy csatornába. Semmilyen reakciót nem láttam az embereken, sőt még meglepődést sem. Egyetlen egyszer szisszent fel a közönség egy emberként: amikor a pszichopata tini gyerek leakart lőni egy macskát. Hallottam néhány csajtól, hogy "úristen" meg "jajj, ne csak a cicát hagyja már". A kisfiú megölésén miért nem háborodott fel senki? Volt még rengeteg durva jelenet ráadásul gyerekekkel mégis mikor mentünk kifele egy párocska mögöttünk azon a véleményen volt,hogy ha a macskát bántotta volna az a degenerált nem is nézték volna tovább a filmet. Nem is tudom összesen hány kisgyereket öltek meg benne, az teljesen okés?
Magam sem tartom helyesnek az állatbántalamzást, nekem is van kutyám,akit imádok ellenben gyermekem nincs és mégsem bírom felfogni: miért csak olyat látok facebookon, hogy "börtönt/halálbüntetést az állatkínzóknak!" Miért nem látok olyan drapikat, hogy "halált a gyermekbántalmazóknak"? Miért nem mennek kigyúrt ultrák olyan házakhoz rendőröstől, ahol tudni lehet,hogy az apuka piásan minden áldott este leveri a gyereket csak úgy hobbiból?
Természetesen az állatok is fontosak, őket is meg kell védeni, mert nem tudják magukat, de a gyerekek sem!
Helyes az, hogy ma Magyarországon egy cica élete nagyobbnak számít, mint egy kisgyereké?
"de mi van azzal, hogy egy kisgyereket nyugodtan bánthatnak a szülei, egy állat bántalmazásáért meg menjen börtönbe?"
Menjen. Akkor is, ha a gyerekét bántja. Akkor is ha az állatot.
Csak nem ilyen egyszerű. Egy gyereket nehezebb kiemelni a családból. Egy állatot könnyebb. Gazdit is könnyebb találni, mint nevelő szülőt. Azonfelül a gyerekbántalmazás nem kimondottan nagyközönség elött történik, míg egy láncravert, éheztetett, bántalmazott kutya szenvedését látja az egész környék.
Tudod, amikor a szomszéd elutazott, és otthagyta kikötve a kutyáját a meggyfához, fedél nélkül, egy tál vízzel, és egy tál száraztáppal, és még két hét után sem volt sehol, és a kutya vonított az éhségtől és a szomjuságtól, azt mindenki hallotta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!