Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak szerintem felháborító...

Csak szerintem felháborító ez? Miért gondolkoznak így az emberek?

Figyelt kérdés

Tegnap moziban voltunk és észrevettem valamit, ami már régóta bennem van csak nem gondolkoztam el rajta komolyabban. A film úgy kezdődött, hogy letépték egy 4-5 éves nagyon aranyos kissrác karját aztán behúzták egy csatornába. Semmilyen reakciót nem láttam az embereken, sőt még meglepődést sem. Egyetlen egyszer szisszent fel a közönség egy emberként: amikor a pszichopata tini gyerek leakart lőni egy macskát. Hallottam néhány csajtól, hogy "úristen" meg "jajj, ne csak a cicát hagyja már". A kisfiú megölésén miért nem háborodott fel senki? Volt még rengeteg durva jelenet ráadásul gyerekekkel mégis mikor mentünk kifele egy párocska mögöttünk azon a véleményen volt,hogy ha a macskát bántotta volna az a degenerált nem is nézték volna tovább a filmet. Nem is tudom összesen hány kisgyereket öltek meg benne, az teljesen okés?

Magam sem tartom helyesnek az állatbántalamzást, nekem is van kutyám,akit imádok ellenben gyermekem nincs és mégsem bírom felfogni: miért csak olyat látok facebookon, hogy "börtönt/halálbüntetést az állatkínzóknak!" Miért nem látok olyan drapikat, hogy "halált a gyermekbántalmazóknak"? Miért nem mennek kigyúrt ultrák olyan házakhoz rendőröstől, ahol tudni lehet,hogy az apuka piásan minden áldott este leveri a gyereket csak úgy hobbiból?

Természetesen az állatok is fontosak, őket is meg kell védeni, mert nem tudják magukat, de a gyerekek sem!

Helyes az, hogy ma Magyarországon egy cica élete nagyobbnak számít, mint egy kisgyereké?

2017. szept. 9. 12:31
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

"de mi van azzal, hogy egy kisgyereket nyugodtan bánthatnak a szülei, egy állat bántalmazásáért meg menjen börtönbe?"

Menjen. Akkor is, ha a gyerekét bántja. Akkor is ha az állatot.

Csak nem ilyen egyszerű. Egy gyereket nehezebb kiemelni a családból. Egy állatot könnyebb. Gazdit is könnyebb találni, mint nevelő szülőt. Azonfelül a gyerekbántalmazás nem kimondottan nagyközönség elött történik, míg egy láncravert, éheztetett, bántalmazott kutya szenvedését látja az egész környék.

Tudod, amikor a szomszéd elutazott, és otthagyta kikötve a kutyáját a meggyfához, fedél nélkül, egy tál vízzel, és egy tál száraztáppal, és még két hét után sem volt sehol, és a kutya vonított az éhségtől és a szomjuságtól, azt mindenki hallotta.

2017. szept. 10. 14:23
 22/22 anonim ***** válasza:
Én is megnéztem tegnap a filmet (amúgy kösz, hogy lelőtted a "poént" az elején, odaírhattad volna, hogy spoiler) és én is a macskás résznél aggódtam csak. Mivel ez egy film, nem tudom, nem rázott meg, ami a gyerekekkel történik. Amúgy Magyarországon a törvények baromira lesz.rják az állatokat. Ha nem így lenne, nem lennének mindennaposak az extrémebbnél extrémebb állatkínzások. Egyébként én is inkább állatmenhelyeket támogatok és állatoknak segítek. Ettől függetlenül, ha egy gyereket durván bántalmaznak, az felháborít és sajnálom, hogy nem járnak el gondosabban az illetékes szervek.
2017. szept. 14. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!