Tényleg felháborító?
Félve kérdezem meg, de tényleg érdekelne a véleményetek.
A facebook-on sorra osztják meg az emberek azokat a történeteket, hogy mennyire felháborító az, hogy az új törvény miatt az 1-2-3-4 éves gyereket kint kell hagyni a dohánybolt előtt, mint egy kutyát.
De miért nem az a felháborító, hogy ezt valóban meg is teszik? Mert minden sztorinak az a vége, hogy "amíg megvettem a cigit, egy kedves idegen a bolt előtt vigyázott a gyereke", vagy valami hasonló. Sosem az, hogy "emiatt nem tudtam cigit venni, olyan mérges vagyok".
És akkor még arról nem is szóltam, hogy ha annyi időre nem hagyja egyedül a gyerekét, hogy cigit vegyen, akkor gondolom annyi időre sem, hogy elszívja azt a cigit. Miért nem ez a felháborító?
annak örülök, hogy 7 éve leszoktam, amikor terhes lettem és nem is szoktam vissza, így ez a kérdés nem érint szerencsére:)
a véleményem: szomorú ez a helyzet:(
én még nem mondtam el a véleményemet mert az összes ismerősöm ezen puffog, de nekem is kiakasztó!
szerintem nagyon is rendben van ez a törvény, és a dolog nem ott kezdődik, hogy kint kell hagyni a gyereket, hanem ott, hogy nem viszik magukkal.
most őszintén, miért nem háborog senki, hogy a kocsmába se visznek gyereket? vagy miért nem állnak kint a gyerekek a kocsma előtt? nekem ugyanaz...
egyébként ezt az egész dohánybolt dolgot nem értem, mi értelme ennek? már azon túl, hogy a politikus családoknak biztos megélhetésük van. mert ha ezt az alkohollal csinálnák, akkor azt mondom, hogy teljesen rendben van, ne lehessen már kapni boltba, de az mehet a tv-ben, hogy milyen finom, tele vele minden üzlet és csodálkozunk, hogy a kicsi gyerek "ilyet akar" :)
de visszatérve a kérdésedre, én egyetértek veled, semmi felháborítót nem látok abban, hogy gyereket nem lehet bevinni, pedig én is kocabagós vagyok elszívok 1-1 szálat esténk mikor a gyerekem alszik, szóval én is bemegyek ilyen üzletben, de nem viszem a gyerekemet, már csak azért sem, mert nem szeretném ha látná, hogy veszek bagót :)
Én ezzel tagnap szembesültem. Falun lakunk, és dolgom volt a városban, bebuszoztam a 2 kicsi gyerkőccel. Anyósom megkért, hogy hozzak neki 2 doboz cigit, ha már mi úgyis megyünk be, neki ezért ne kelljen. Én soha nem cigiztem, a trafiktörvényt sem kísértem figyelemmel, annyit tudtam egyedül, hogy a mi falunkban nem nyílt dohánybolt. Tehát bementünk a városba 5 és 2 éves gyermekeimmel, a cigibolt ajtaján a nagy felirat, hogy 18 év alatti személy nem tartózkodhat bent. Én nem háborodtam fel ,mert jogosnak tartom, semmi keresnivalója nincs ott egy kis- vagy fiatalkorúnak. Azért benyitottam, és az ajtóban állva megkérdeztem, hogy ilyenkor mi a helyzet. Mondtam ,hogy 2 kicsivel vagyok, bemenni nem tudunk, kint meg nem hagyom Őket semmi pénzért. Szerencsére (anyósoméra) nem volt bent senki, így mondtam mit kérek, a csajszi kiblokkolta és kihozta az ajtóba, ahol én kifizettem.
Soha nem bíznám rá vadidegenre a gyerekemet.
Nálunk a dohányboltban lehet csak vonaljegyet kapni, máshol nem, csak kb 4 buszmegállónyi távolságban. Nekem megmondta a boltos, hogy hagyjam kint a 9 hónaposomat babakocsiban, "nem szalad az el"...
Siettünk volna, de inkább legyalogoltam azt a 4 megállót, hogy ott tudjunk jegyet venni. Én azt gondolom, hogy ez csak ilyen szőrszálhasogatás, miért ne mehetne be 18 év alatti? Attól, hogy látja a cigiket, még nem lesz láncdohányos, és amellett elég sok dolog van, amit ő is vehet (üdítő, újság, jégkrém). Azzal egyet értek, hogy ne adjanak ki cigit 18 év alattinak, de ne legyünk naivak, megvetetik mással, ígyis-úgyis hozzájutnak, ha cigizni akarnak.:)
Ahol mi lakunk, valljuk be, elég ritkásan van Dohánybolt.
A kisfiamat hoztam el a tesóméktól (3 éves!), mikor felhívott anyósom (felé igyekeztünk), hogy tudnék-e hozni neki egy doboz cigit. Rábólintottam. A dohánybolt elé érve megláttam a kiírást, hogy '18 éves alulinak a dohányboltban tartózkodnia tilos'.
Ki a fészkes fene gondolta volna, hogy ez vonatkozik egy 3 éves gyerekre? Könyörgöm! Biztos vagyok benne, hogy az első dolga az lett volna a kisfiamnak, hogy másnap fogja magát, bemegy, kér egy doboz cigit és a hóna alá csap egy üveg Fütyülőst. Undorító dolog. Nem fogom kint hagyni a 3 éves gyereket az olyan bolt előtt, amiből ki se látni! Erre ki tudna nekem ésszerű magyarázatot adni? És még azt mondta a biztonsági őr, hogy bízzam rá egy járókelőre. Nem! Melyik szülő lenne ilyenre képes?
Még azt is nagy nehezen értem el, hogy az ajtót hagyjuk nyitva, a kisfiam álljon meg a küszöb előtt, hogy legalább láthassam.
EZ a felháborító, és undorítóan mocskos dolog!
Hánynom kell. :)
Alapból nem felháborító, DE mivel kamaszokat meg simán beengednek és kiszolgálnak, így igen. Ha mindenkire vonatkozna, nem zavarna, így az igazságérzetemet kicsit piszkálja.
Mivel senki nem dohányzik a családban, csak elméleti szinten érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!