Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg felháborító?

Tényleg felháborító?

Figyelt kérdés

Félve kérdezem meg, de tényleg érdekelne a véleményetek.

A facebook-on sorra osztják meg az emberek azokat a történeteket, hogy mennyire felháborító az, hogy az új törvény miatt az 1-2-3-4 éves gyereket kint kell hagyni a dohánybolt előtt, mint egy kutyát.

De miért nem az a felháborító, hogy ezt valóban meg is teszik? Mert minden sztorinak az a vége, hogy "amíg megvettem a cigit, egy kedves idegen a bolt előtt vigyázott a gyereke", vagy valami hasonló. Sosem az, hogy "emiatt nem tudtam cigit venni, olyan mérges vagyok".

És akkor még arról nem is szóltam, hogy ha annyi időre nem hagyja egyedül a gyerekét, hogy cigit vegyen, akkor gondolom annyi időre sem, hogy elszívja azt a cigit. Miért nem ez a felháborító?

2013. júl. 18. 10:42
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
77%
Esetleg az élelmiszerboltokat nem akarják megszüntetni? Hátha az is 18+-os lesz:))))
2013. júl. 18. 13:42
 12/19 anonim ***** válasza:
46%
Nekem meg az a felháborito hogy ezen háborodnak fel a dohányosok hogy nem mehetbe kiskoru ,barátnöm is ezen nyafogot mire közöltem vele majd a férje hozneki hazafele a munkábol ,mivel mind ketten nagy bagosok .fagyit,üditöt a boltban veszünk .
2013. júl. 18. 14:57
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem dohányzok, és ezért nem is nagyon követtem ezt az egészet nyomon. Én azt gondoltam h a 18as azt jelenti h ezalatt nem vehet senki. (én naiv :))

jesszusom de szembekötős ez: nem azért fog valaki cigihez nyúlni, mert látta h anyu vett. Eddig is látta a boltba, max. agymosás után felejtené el..

nem dohányosként mondom kicsit már sok ami ez körül folyik, teljesen "megbélyegzik" a dohányost, de az állami bevételnek számító adó nagyon is jó az országnak.

na mindegy

Minden esetre ezzel se lesz kevesebb dohányos (szerintem)

2013. júl. 18. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:
Egyszer hagyd kint a bolt előtt a gyereke, majd jön a gyámügy...
2013. júl. 18. 15:02
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, felháborító, de ennél jobban mar csak az haborit fel, hogy nálunk az ovitol es a sulitol alig 20 meterre nyílt egy dohanybolt. Valahol, valamikor meg erre is volt egy törvény, hogy nem lehet ennyire közel, vagy valamiről lemaradtam, netán érvényét vesztette?
2013. júl. 18. 16:36
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is felháborítónak, sőt diszkriminációnak érzem. Így is sokszor szembesülök azzal, hogy babakocsival nem egyszerű az élet (pl BKV, aluljárók, lépcsők, bunkó emberek) és most ez is. Én személy szerint nem dohányzom, de a férjem igen és én, mivel ráérek, ő meg nem nagyon, szoktam megvenni a cigit neki. A kislányunk 14 hónapos, tényleg kint kell(ene) hagynom a babakocsiban? Eddig egyszer voltam vele dohányboltban, szerencsére kiszolgáltak, persze tudom, hogy ha lebuknak, akkor megbüntetik őket. Nem hiszem, hogy egy gyerek azért fog dohányozni, mert látja ahogy cigit vesznek. Ezek után mi lesz, megtiltják a közterületen való dohányzást, mert bárki láthatja? Nyilván a dohányzás rossz szokás, de azért a dohányosok jogait ugyanúgy tiszteletben kéne tartani, mint a nem dohányzókét! Kedves kérdező ezt a mondatodat nem értem: "És akkor még arról nem is szóltam, hogy ha annyi időre nem hagyja egyedül a gyerekét, hogy cigit vegyen ..." Az miért nem normális, aki a kisgyerekét nem hagyja egyedül egy bolt előtt, amiből ki sem lehet látni? Szerintem az lenne a gond, ha ezt simán megtenné valaki! Nyilván egy 10 éves vagy nagyobb gyerek az más, de egy ilyen kicsi. Az egy másik dolog, hogy én kártyával szoktam vásárolni, tehát, ha végre lesznek a dohányboltokban terminálok, akkor sem tudom az ajtóból lerendezni az ügyletet, arról nem is beszélve, hogy mi van, ha többen állnak sorba. Az egész törvény nincs átgondolva. Azzal teljesen egyetértek, hogy 18 év alatti ne vehessen cigit.
2013. júl. 18. 21:36
 17/19 A kérdező kommentje:

Abban a mondatban az lett volna a lényeg, hogy a gyerek mellett cigiznek, illetve ahogy a facebookon megosztott történetekben szerepel, mégis csak kint hagyják a gyereket.

Szerintem az a válasz volt a legéletszerűbb, amiben az szerepelt, hogy 18 éven aluli nagykorúval mehessen csak be.

Köszönöm a válaszokat egyébként.

2013. júl. 18. 22:13
 18/19 zabmester ***** válasza:
100%

Ezt az egész szabályozást minősíthetetlennek tartom.

Nem vagyok hajlandó amiatt szégyellni magam, hogy dohányzom, és lesütött szemmel befordulni a sarokba, és lenyelni mindent.

Itt egyszerűen arról van szó, hogy rohadtul nem gondolták ezt végig, életszerűtlen az egész.

Lehet, hogy ebben a facebookos sztoriban a szülő nem a leghelyesebben járt el, amikor rábízta egy idegenre a gyereket arra a pár percre, de nem gondolom, hogy itt ő az egyedüli hunyó. Itt az a probléma, hogy egy elmebeteg szabályozással a szülőt hozzák méltatlan helyzetbe.

Én is jártam hasonlóan, és bizony nagyon dühös is voltam miatta, mert úgy érzem, nekem, mint vásárlónak, sérültek a jogaim, és hátrányos helyzetbe kerültem pusztán amiatt, hogy gyerekkel voltam. A gyerek - tekintve, hogy velem él - így is, úgy is tudja, hogy dohányzom, attól neki nem lesz baja, hogy látja, amint megveszem a cigimet, az viszont elfogadhatatlan, hogy a boltban azt mondják, hogy őt hagyjam kint. Ha már ezt a baromságot kitalálták, akkor találjanak arra is megoldást, hogy valaki felügyelje addig a gyereket.

Lehet mondani, hogy a szülő ne vigye magával a gyereket cigit venni, de akkor hova tegye az, akinek nincs segítsége? Tény, én meg tudom oldani, de ha csak egy évvel korábban vezetik be ugyanezt, már gondban lennék, mert akkor még egyedül neveltem, nem volt senki, aki megvette volna helyettem, vagy vigyázott volna a gyerekre addig. És mi van azokkal, akiknek a párja mondjuk más városban/országban dolgozik, és hetente, vagy akár havonta jár haza?

Ez egyáltalán nem a gyerek védelméről szól, ez sehogy sem védi a gyereket, ez pusztán kekeckedés, meg arra jó, hogy az embereket egymásnak lehessen ugrasztani.

Mondjuk vannak helyek, ahol ezt normálisan képesek kezelni (persze az emberséges hozzáállásuk miatt meg majd ők lesznek megbüntetve). Volt, ahol mondták is, hogy ha nincs senki, aki kint tudna vele maradni, akkor bevihetem magammal. Máshol meg megoldottam annyival, hogy a gyerek lába a küszöbön kívül, és fogja az ajtót. Amikor szóltak, hogy menjen ki, közöltem, hogy kint van, ezzel nem tudtak mit kezdeni. Jó, az enyém már nagyobb, hat éves majdnem, vele ezt meg lehet oldani (meg ez nem is forgalmas helyen van, egy sétányról nyílik a trafik, nincs autóforgalom), de kisebb gyerekkel ezt sem csinálnám.

2013. júl. 19. 10:17
 19/19 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, hogy egy gyerek nem amiatt fog rászokni, mert látja, hanem azért, mert a kortársai (majd később) megkínálják, és a kis kíváncsi meg elfogadja. Mellesleg ez a "mitől lesz dohányos a kamasz" kérdés a neveltetésen is múlik. Ha tudsz kommunikálni a gyerekeddel, akkor esélyes, hogy nem fog könnyen rászokni.

De az nem fogja befolyásolni, ha látja. Engem sem befolyásolt soha.

2013. júl. 24. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!