Akik több évig voltak otthon (min.5 évig) 2-3 gyerekkel nem fáradtak bele?
Hogy alakult utána az életetek?Visszamentetek dolgozni?vagy otthon maradtatok még pár évig (3 gyerekesek)?
Amit most érzek a magány, a fásultság, az unalom. Egyszerűen belefáradtam.
Vot más is hasonló helyzetben?
Miért hisztizel? Amiért én már több országban kerestem állást, vagy azért, mert én nem voltam otthon 5 évig? Vagy mi bajod van?
A férjem nemzetisége nem tartozik ide.
A szavaidból az derül ki, hogy a férjed olasz és elköltöztél az ő országába úgy, hogy nem beszélted a nyelvet. Ha valóban olasz, akkor úgy házasodtatok össze, hogy nem tudtatok rendesen kommunikálni? Á, mindegy is.
Egy biztos: én nem vagyok azért "szűklátókörű", mert a te életed olyan, amilyen, és kérdést kaptál. A jelzőidet tartsd meg magadnak. A pattogástól nem lesz igazad.
Remélem, foglalsz állást a levegőlétezéséről is. Csak mert még soha nem láttad, csak mondom, úgyhogy
nem vagy hiteles, már ne is haragudj ..."
Ne komolytalankodjunk már, kezd nevetséges lenni.
7es vagyok, nem, nem messziről láttam, de nem is hajítom be óvodába a kicsi gyerekemet mert belefáradtam a tanulásba, az öregek pátyolgatásba és a házam cicomázásába.
Képzeld, rengeteg ember van, aki, most újdonságot mondok, dolgozik, gyereket nevel és még a férjét se hanyagolja el. És igen az óvoda neveli a gyerekedet, mert berakod hogy te kipihenhesd azt a másfél rettentően kimerítő és feldolgozhatatlanul gyötrelmes évet míg két gyereked volt otthon. Bár gondolom a nagyobb már régóta óvodás.
Bár úgy könnyű hogy a férjed eltart míg te otthon pihensz. Mert az, hogy te az ő pénzén csinosítgatod a házat meg nyelvtanfolyamra jársz, meg önkénteskedsz az nagyon nem munka. De miért szültél két gyereket ha ennyire kimerítő velük lenni? Jobb lett volna egy kismacska szerintem.
"azért nem hiszem hogy a kitartott, gyerekeit lepasszoló, lusta nőnél van lejjebb de te tudod:-D"
Köszönöm a privát üzeneted! Már így is túllőttem a célon, soha nem szoktam veszekedni. Ezt az oldalt inkább szórakozásból olvasom. Nem hiszem, hogy ilyen lennék, amit te leírtál. Én itt befejeztem, kérlek ne írj többet! Köszönöm!
Köszi a válaszokat, de ez a vita tök felesleges volt.
Azt hogy valaki több gyerek mellett vissza tudj menni dolgozni, sok minden befolyásolja:
-Kell egy olyan munka, ahol délután korán végzel, értsd 3-4 körül és közel van az ovoda vagy részmunkaidőben dolgozol, vagy otthonról kötetlenül
-ha ez nem adott, családon belüli fizetetlen segítség (férj, nagyszülők elhozzák délután a gyerekeket)
-ha ez sincs, akkor kereset annyit, h megérje bébiszitteret fizetni.
Nekem "csak" 3 gyerekem van, igaz köztük ikerpárral, így én elképzelhetetlen tartom, h visszamenjek dolgozni, még jópár évig.
És nem, nem lustaságból, hanem, mert egyszerűen kivitelezhetetlen.
Nagyszülők vidéken élnek, férjemnek szerencsére jó állása van, magas fizuval, így ő 5-6ig mindig bent van. Nincs akkora keresetem, h megérje bébiszittert fizetni, h elhozza őket az oviból, suliból. A délután edzésekről meg se is beszéljünk, a betegségekről meg pláne, mert ikreknél mindig van valami.
Persze erre lehet azt írni, h a gyereke se járjon délután sehova, meg maradjon 5-ig, fél 6-is nyugodtan oviban, suliban, mert addig van ügyelet. Én nem azért vállaltam őket, h egyész napra "bevágjan őket" valamelyik intézménybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!