Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan telik egy 2 éves...

Hogyan telik egy 2 éves gyerekkel a napotok?

Figyelt kérdés

Én azt gondolom hogy rossz szülő vagyok mert látványosan unatkozik velem itthon a gyerek, és ugy érzem hogy nekem pedig abszolult nincs hozzá türelmem. Csinálom a dolgom reggel mikor felébredünk reggeli után, mert elég nagy házban lakunk van mit csinálni bőven és nem jut időm rá.

Egész nap a hülye meséket nézi. Szegénykémet nagyon sajnálom!

2010. máj. 26. 11:28
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Az én fiam ugyan 22honapos de Ö is sajna unatkozik sokat.Nekem is meg kell csinálni amit meg kell,ezért Ö is jön velem.Probáld meg beavatni a teregetésbe,fözésbe stb.Probálok gyorsan végezni hogy játszhassak vele,mivel sajna egyedül nem játszik el.Ezt lehet én rontottam el.Mesét viszon nem néz,vagy csak fél orát.Délelött az uncsibb,délután sokat kinn vagyunk.
2010. máj. 26. 11:53
 2/6 anonim ***** válasza:
25%
Már régen a bölcsödében kéne lennie, mikor már ilyen látványosan unatkozik akkor társaságra vágyik, egész nap meg nem lehetsz vele a játszótéren.
2010. máj. 26. 12:26
 3/6 A kérdező kommentje:

Bölcsibe semmiképp nem akarom adni, mert túl kicsik oda még, meg munkahelyem sincs hogy bevegyék. Oviba már voltunk beiratkozni és szeptembertől mehet is.

A bölcsit azért ellenzem, mert egész nap tudom hogy mennyi törödést igényel és azt gondolom hogy 30 gyerekre 3 ember kevés.

2010. máj. 26. 13:29
 4/6 anonim ***** válasza:
77%
Az én 23 hónapos lányom nem szokott unatkozni, akkor ezek szerint szerencsések vagyunk. Nagyon jól elvan a babáival, a felfújható ugráló pacijával, most kapott trambulint, meg a hajgumik, csatok is nagyon izgalmasak. Sokszor bevon a játékába, így néha 3 óra alatt tudok kiporszívózni, de nem bánom. Az esernyő babakocsival (nem a játékkal) randalírozik a lakásban, meg tolingálja a rohadt, kerregő fűnyíróját, felmászik mindenre, hogy a frász kerülget, nem győzök utána rohangálni. Hála az égnek kertes házban lakunk, van hintája, csúszdája, homokozója, a virágoskertet gazolja, és tépi a kutyákat, rajzol a krétával a betonra. Segít főzni (a pulton ül, tehát nagyon haladós a főzés is), teregetni (a frissen mosott ruhákkal port töröl), a tévét hála az égnek, vagy szerencsére le se sz@rja.
2010. máj. 26. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Pedig szerintem a bölcsi jó, megtanulnak a társakkal együtt lenni. Hiszen nem csak anya van. Szerintem ez jó benne, hogy kicsit önállóbb lesz. Az én lányom szeptembertől megy bölcsibe.

Egyébként ne rágd magad, szerintem otthon a mindennapi tárgyak, játékok között és ahol "csak" anya van mindig, szerintem nincs az a gyerek, aki nem unatkozna. Az én lányom is mindig a megszokott dolgokkal játszik, a megszokott módon segédkezik nekem. Ami Neki felüdülés, az a séta és a játszótér, nagyon szereti. Próbáld meg bevonni a munkáidba, hogy segítsen ahogy tud, hogy ne a tv-t nézze. Viszont próbálj megnyugodni, nekem is volt olyan időszakom, amikor abszolút nem volt türelmem hozzá, de a tükörképem volt, Ő is türelmetlen és akaratos volt. Most nyugis vagyok, Ő is az. :) Sok sikert!

2010. máj. 26. 15:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem is jó a bölcsi, ha teheted legalább fél napra add be. Ő jót játszik, Te végzel a házimunkával, és utána játszhattok együtt. Szerintem gyerekeke vágyik. Ne haragudj meg, de szerintem kevés vagy már neki Te. Fel szeretné fedezni a világot, de amit Te tudsz nyújtani neki ( házimunka mellett) kevés, ezt már ismeri. Ha bevonod a munkába akkor is unatkozik? Porszívózás, főzés, takarítás. Nekünk bevált, főzött velem, kevert -kavart, törölget ha takarítunk, stb... Tovább tart, de nem unatkozik , neki ez is játék és velem lehet közben.
2010. máj. 27. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!