Nem fura, ha óvodáskorú gyereket legtöbbször babakocsiban visznek?
Mi egy 2 milliós nagyvárosban élünk, külföldön. Itt rengeteg szülő tolja kocsiban a 4-5-6 éves gyereket is. Hogy miért? Mert az autóval nem rendelkező 99%-a azt használja bevásárláshoz.Könnyebb tolni a megvásárolt dolgokat, mint cipelni.
A vàrosrész, ahol mi lakunk, eléggé sz.r bevásárlàs szempontjából. Kb. 20 perc gyalog az első Lidl, a dackorszakos 3 éves pedig nem élvezi a monoton sétát. Elrohangál, bevásárlószatyorral elég nehéz utána futni. Ezenkívül rendkívül frgalmas utak vannak erre, kb 20× kell átmenni az úton, míg odaérek, tehát megértem a szülőket is.
Tudom, tudom... meg kell nevelni a gyereket, hogy ne futkosson el. Csak valamikor semmi nem hat rá. Se szép szó, se bünti, se jutalom...
Szerintem az ilyen nem gáz, még 3-4 évesen.
A hagyományos az k..va ciki,meg ha lekötözöd bele az is.
A 6 éveset kedves olaszországi, hogyan rakják bele a babakocsiba. Én ennyi idősen iskolába jártam és iskolatáskát cipeltem. Szerintem ezt eltúlzod, azok már nagyon nagy gyerekek.
Én egy nagyi vagyok, és emlékszem, hogy a lányom elég furán nézett, amikor kértem a babakocsit. Zunoka két és fél éves lehetett. Ők már nem használták. De azért elővette.
Unoka persze tudott már rohanni, de én utána már nem annyira. Vásárolni mentünk, a bolt nem volt messze, csak az utcában, ahol menni kellett, minden háznál volt kutya-macska, és a gyerek mindenhol megállt barátkozni. Mindkét irányba. Tutti, nem lett volna ebéd.:)
Mondjuk, ezt így nem részleteztem, csak azt mondtam, hogy a babakocsi a csomagoknak kell.
15, az mégis miért baj, ha valaki használja az övet?
Azért van! Nem dísznek.
Főleg ilyen keskeny kis esernyőkocsiban, ahol simán lecsúszik, kifordul, ha elalszik ill. buszon is sokkal biztonságosabb.
Atya Úristen!
Az ilyen nem szülő, az biztos. Egy teljesen egészséges, értelmes gyerekkel ezt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!