Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem fura, ha óvodáskorú...

Nem fura, ha óvodáskorú gyereket legtöbbször babakocsiban visznek?

Figyelt kérdés
Persze, nem a fogyatékkal élőkre gondolok, hanem egészséges gyerekre.
2017. aug. 25. 21:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%

Mi egy 2 milliós nagyvárosban élünk, külföldön. Itt rengeteg szülő tolja kocsiban a 4-5-6 éves gyereket is. Hogy miért? Mert az autóval nem rendelkező 99%-a azt használja bevásárláshoz.Könnyebb tolni a megvásárolt dolgokat, mint cipelni.

A vàrosrész, ahol mi lakunk, eléggé sz.r bevásárlàs szempontjából. Kb. 20 perc gyalog az első Lidl, a dackorszakos 3 éves pedig nem élvezi a monoton sétát. Elrohangál, bevásárlószatyorral elég nehéz utána futni. Ezenkívül rendkívül frgalmas utak vannak erre, kb 20× kell átmenni az úton, míg odaérek, tehát megértem a szülőket is.

Tudom, tudom... meg kell nevelni a gyereket, hogy ne futkosson el. Csak valamikor semmi nem hat rá. Se szép szó, se bünti, se jutalom...

2017. aug. 25. 22:44
 12/20 anonim ***** válasza:
62%
Kulfoldon lakom, itt normalis a 3-4-5 evesnek is babakocsit vinni. Es itt mindenki a sajat dolgaval torodik. Otthon is ezt kellene tenni, es nem ott tartana az orszag ahol.
2017. aug. 25. 22:50
 13/20 anonim ***** válasza:
86%
Mi nem babakocsizunk, hanem hordozom a 2 évest. Kétféle beszólást kapok: vagy a minek cipelek ekkora gyereket félét, vagy a miért nem rakom babakocsiba félét :D vannak, akiknek semmi nem jó és kész. Amúgy nálunk is az van, hogy elindulunk gyalog, de ha fáradtabb, és nem akaródzik neki haladni, vagy csak sietni kéne, csatosban a hátamon viszem, vagy karikás kendőben csípőn.
2017. aug. 25. 22:55
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Nálunk a fiamnak van az a "jó" szokása, hogy a boltokban, üzletekben az első két percben összegyűjt mindent, ami befér kis kezeibe, és azokkal mászkál. Ha visszarakom a polcokra a szerzeményeit, akkor visít és újrapakol, úgyhogy vásárlások alkalmával még jó darabig babakocsival megyünk.
2017. aug. 25. 23:27
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

[link]

Szerintem az ilyen nem gáz, még 3-4 évesen.

A hagyományos az k..va ciki,meg ha lekötözöd bele az is.

A 6 éveset kedves olaszországi, hogyan rakják bele a babakocsiba. Én ennyi idősen iskolába jártam és iskolatáskát cipeltem. Szerintem ezt eltúlzod, azok már nagyon nagy gyerekek.

2017. aug. 26. 12:58
 16/20 anonim ***** válasza:

Én egy nagyi vagyok, és emlékszem, hogy a lányom elég furán nézett, amikor kértem a babakocsit. Zunoka két és fél éves lehetett. Ők már nem használták. De azért elővette.

Unoka persze tudott már rohanni, de én utána már nem annyira. Vásárolni mentünk, a bolt nem volt messze, csak az utcában, ahol menni kellett, minden háznál volt kutya-macska, és a gyerek mindenhol megállt barátkozni. Mindkét irányba. Tutti, nem lett volna ebéd.:)

Mondjuk, ezt így nem részleteztem, csak azt mondtam, hogy a babakocsi a csomagoknak kell.

2017. aug. 26. 13:37
 17/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!
2017. aug. 29. 10:47
 18/20 anonim ***** válasza:

15, az mégis miért baj, ha valaki használja az övet?

Azért van! Nem dísznek.

Főleg ilyen keskeny kis esernyőkocsiban, ahol simán lecsúszik, kifordul, ha elalszik ill. buszon is sokkal biztonságosabb.

2017. aug. 29. 13:07
 19/20 anonim ***** válasza:
Pedig elhiheted, hogy 6 éves gyereket is beletesznek. Én láttam már teljesen egészséges 8 éves kislányt babakocsiban Cumival. Bár ez inkább szülői hanyagság,sajnos ismerem őket.
2017. aug. 30. 16:33
 20/20 anonim ***** válasza:

Atya Úristen!

Az ilyen nem szülő, az biztos. Egy teljesen egészséges, értelmes gyerekkel ezt csinálni.

2017. aug. 30. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!