Nem fura, ha óvodáskorú gyereket legtöbbször babakocsiban visznek?
Olaszországban a 6 évest is beteszik hogy aludjon..Ok meg tudjanak este korzózni.
Szülők gyöngyei.
👎👎👎
Nekem fura, mert a sajátjaimat a kocsiba kötözni sem tudtam, miután ráéreztek a járásra igazán...
2 és fél évesen mentek oviba, elég messze van az ovi, de sokszor szedni kell a lábam hogy tartsam velük az iramot, hazafele már lassabban jönnek, de hazaértünk mindig gond nélkül. 3-4 évesek voltak, amikor először mentünk hegyi túrára, az 5 kilométerest szó nélkül teljesítették, hegynek fel, majd le. Így szokták meg, sokat sétálunk, igénylik is...Viszont az, hogy nem értjük, más miért tesz máshogy, egy dolog, nem látunk bele, ő épp miért kocsiztatja, lehet ezer oka, és egyedül rá tartozik.
Kedves 6-os!
Nem én pontoztalak le, az biztos! :-)
Az én gyerekem is sokat van babakocsiban és pont ezért tettem fel a kérdést, mert most pl. barátnőm ezzel csesztet, hogy az övé még 2 éves sincs, de már rég eladta a babakocsit.
Mi meg nagy távokat megyünk, mert messze vannak a mindennapi életvitelhez szükséges célpontok és a gyerek még nem bír kilométereket sétálni, plusz azért nem szeretnék gyökkettővel haladni és estére hazaérni.
Itt a környéken mi is sétálunk, ha nem kell nagyon messzire menni.
Nekem nem furcsa.
Főleg, hogy az emberek képtelenek megítélni rendesen egy kisgyerek valódi korát. Lányomat egyesek már 10 hónaposan kiparancsolták volna a babakocsiból, "ilyen nagy gyereket tologatni!" - felkiáltással.
Nem zavarta őket, hogy járni sem tud. 1 évesen 2-nek, 2 évesen 4-nek nézik, csak mert nagy.
(És egyébként ő is hipotón, 1,5 éves kora után tanult meg járni, jó hogy tologatom. A hipotónia pedig nem fogyaték, nincs a gyerek homlokára írva sem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!