Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom elfogadni magam,...

Nem tudom elfogadni magam, pedig még meg sincs a baba?

Figyelt kérdés

5 hónapos terhes vagyok. 174 cm vagyok és a terhességem előtt 56-57 kiló voltam. Csak vasárnap nem jártam fitness terembe és minden reggel futottam. 60 kiló életemben nem voltam korábban.

Egyfolytában azon kattogok, hogy oké, még most terhes vagyok, ez jó "ürügy" arra, hogy megváltozott a testem. De mi lesz, ha kint lesz a gyerek? Szinte rosszul vagyok a gondolattól, hogy a hasam vajon hogyan fog kinézni, mennyire fog például ráncosodni (tesóm 10 éve szült és még mindig nem tudott megszabadulni a ránctól, ő 54 kilóval esett teherbe, állítólag a vékonyabbakat viseli meg ilyen formában a terhesség jobban).

Teljesen gátlásos leszek -főleg a párom előtt- mire megszülöm a gyereket. Pedig ő mindig mondja, hogy teljesen érthető, hogy megváltozok. De nem érti, hogy én (sokat)változni nem akarok. Azt is szokta mondani, hogy miből gondolom, hogy úgy nem leszek vonzó, mert a változás nem is mindig rossz, meg utána megint megyek edzeni, stb. Azt már nem is meri mondani, hogy úgy is tetszeni fogok neki, mert rengetegszer mondtam neki, hogy azt sem tudja, hogyan fogok kinézni, ne mondja nekem előre, mert aztán tuti nem hiszem el, mivel mindenhogyan kizárt, hogy tetszem neki, magamnak sem fogok tetszeni valószínűleg.

Egyébként súlyban a legminimálisabbat változtam, szinte semmit, és nincs is óriási hasam, tehát nem az az "azonnal látszik" terhes vagyok. De nyilván még nőni fog és rettegek tőle, hogy milyen leszek. Ennyire még sosem voltam nem ura a testemnek. Nektek ez sosem jutott eszetekbe? Mivel győztétek le ezeket a teljesen megsemmisítő gondolatokat?

2017. aug. 24. 18:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Leírtad magadnak a vàlaszt:

" hogy azt sem tudja, hogyan fogok kinézni, ne mondja nekem előre, mert aztán tuti nem hiszem el"

Egyèbkènt szerencsès vagy ès közelítsük meg így a dolgot! Rendben a terhessèg, nem hízol vágósúlyra, a baba is rendben van! De te már most azon rinyálsz, hogy jaj mi lesz VELED, ha megszületik a gyerek... A sztoriban a gyerekről egy qrva szó sem esik, pedig szülès után ő is ott lesz!

Újabb áldozata vagy a tökèletes vagyok szindrómának. Ès ezzel nem azt mondom, hogy engedd el magad ès fosd le a kinèzeted, de jelen pillanatban olyan dolgon gõrcsölcs, ami nem lètezik!

A helyedben a se..gemet vernèm a földhöz, hogy csak ennyi a problèmám, mert ettől sokkal több bajod/bajotok is lehetne...

2017. aug. 25. 06:25
 12/21 anonim ***** válasza:
Valóban nem lehet tudni, hogyan fogsz kinézni a szülés után. Viszont ott lesz a gyermeked, aki téged fog szeretni a legjobban a világon. Lógó mellel, striákkal, elhízottan vagy akárhogyan is, számára gyönyörű, tökéletes és pótolhatatlan leszel. És ezt nyugodtan elhiheted.
2017. aug. 25. 10:06
 13/21 A kérdező kommentje:

Ez mind gyönyörű, utolsó, el is hiszem, hogy biztosan szuper érzés, de én nem csak neki akarok megfelelő lenni. Talán túl szigorú vagyok magamhoz, simán lehet hogy ez a baj. Azért jó olvasni, hogy más is érzett így, és sikerült visszaszereznie a korábbi alakját, esetleg még szuperebb lett.

Tegnap is bőgtem emiatt, anyukám szerint normális, ha terhesség alatt minden hülyeségen kiakadok akár ilyen mértékben, de nem tudom, nekem nagyon ekörül forog most ebben a pillanatban a gondolatom. Szeretném, ha a akkor is nagyon csinos lennék, amikor meglesz a baba :( Az is lehet, hogy genetika ez a has dolog ami a tesómnál is volt. Akkor meg tornázhatok annyit, amennyit szeretnék terhesség alatt és után, tök felesleges. Pedig azt sem szeretném, ha a párom pont azért hagyna el, mert sokat rinyálok és önbizalomhiányos leszek!

Egy korábbi hozzászólásra szeretnék még reagálni. Írta valaki, hogy miért nem vagyok azzal elégedett, hogy egészséges a gyerekem és kész. Természetesen nagyon örülök neki, hálás vagyok érte, hogy jól fejlődik. De ez hülyeség, amit írtál. Ha beteg lenne és én az alakomon aggódnék, akkor érteném, amit írtál. De az, hogy egészséges és engem ez a tudat nem vigasztal a testem változása szempontjából, szerintem hülyeség. Nyilván ha lenne nagyobb bajom, akkor máshogyan állnék a dolgokhoz, de nekem jelen pillanatban ez is nagy baj :(

2017. aug. 25. 10:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy ki vagy akadva.DE! Úgy látom, nagyon sok a szabadidőd. Találj valami elfoglaltságot, ami ez kiüti a fejedből, vagy járj kismama tornára. Én 2. terhességel vagyok, de még az elsőnél sem volt megállás. Egészséges gyönyörű kislányt szültem, de se terhesség alatt nem unatkoztam, sem pedig utána. 4 hónaposan jöttem el a munkahelyről, mert kereskedelemben dolgozom és sokat kellett emelgetni.Plusz körbe rohanni az áruházat 8 és fél órában. Örülj neki, hogy ebben a kérsében, ilyen szinten támogat a családod. Nekem van 2 nővérem és elküldenek melegebb éghajaltra 3 nap rinya után, hogy fogjam be mert nem kíváncsiak rá, hogy én mennyire képzelem magam dagadtnak.Mind ezt ordítva. A férjemnek is néha mondom, aztán ő még "poénból" ráhúz, hogy igen "kismalacom" stb. Néha mondja az ellenkezőjét, de ki hiszi el neki? Te kapsz támogatást, én nem kapok. Én saját magam dolgozom fel és itt a kislányom aki erőt ad. Nem panaszkodni szeretnék, hanem szeretném azt, ha Te is megértenéd mit miért írok.Én pl 50 kilóval kezdtem az első terhességet (160 cm vagyok). 62-vel mentem szülni ebből 3700 volt a gyerek. Szülés után lefogytam 54-re, aztán újra teherbe estem 5 hónap után és felhíztam 70 kilóra!! Mert csak a tejbegrízt tudtam megenni, fetrengtem,meg elláttam a gyereket és az itthoni teendőket. De sajnos az a mozgás kevés volt. A legrosszabb, hogy a baba nem maradt meg. Letornáztam magam nagy kínkeseregve 60 kilóra, most újból terhes vagyok és vagyok 65 kiló. És csak jöv hónap elején leszek 5 hónapos terhes. Nekem sincs nagy hasam, de érzem, hogy mindenhol dagadok.Tudom mennyire sz.r érzés, amikor a versenysúlyod elveszíted. Én sosem voltam kövér. Most az vagyok magamhoz képest. Máshoz képest, ahogy elnézem a nőket nem igazán. És igen én is látok botsáska anyukákat, akik 30 kilók vasággyal 3 kisgyerek után. H csinálják? Nem tudom. De nem is érdekel!! Tudod miért? Mert én tudom, hogy voltam már vékony és csinos. És ahogyan majd nőnek a gyerekek még lehetek az. Addig meg nem érdekel ki, mit gondol rólam. Amint sikerül lefogynom nagyon fogok neki örülni. Te is próbálj lehiggadni, és ne ezzel törődni. Ha ezzel foglalkozol az ellenkezőjét fogod mindennek elérni. Vagy nem fogsz hízni semmit,mert összeszűkül a gyomrod és nem tudsz normális étkezni és normálisan ellátni a gyerekedet a szükséges tápanyagokkal. VAGY, tele zabálod magad a depresszitól, hogy Te kövér leszel és tényleg az leszel. Szóval Te is próbáld megtalálni az aranyközéputat. Aztán a kettő közül lehet egyik sem lesz, de ha továbbra is ezzel fogsz foglalkozni, semmi másra nem fogsz tudni odafigyelni. 170 magasan és 56 kilósan, nem az elhízottak körébe tartozol. Ha leszel 100 kiló a 9. hónapra, majd akkor írhatod,hogy kövér vagy, addig meg állj el ezzel.
2017. aug. 25. 20:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Kicsit nagyobb alázattal kellene viseltetned az èlet dolgai iránt! Ès foglald le magad, ennyit agyalni azon, ami mèg nincs....
2017. aug. 25. 20:54
 16/21 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem kellene ilyet beszólogatni a kérdezőnek. A kérdező leírta mi a problémája , szerintem ilyen válaszokra nem kíváncsi.
2017. aug. 27. 10:38
 17/21 anonim ***** válasza:
Itt mindenki segíteni próbál neki, de ez már orvosi eset, nem gyakori kérdésekre való téma. Komoly testképtudatzavara van, ami miatt anorexia is kialakulhat.174 cm és 56 kiló 5 hós terhesen. könyörgöm az olyan emberek,mint mi nem tudunk neki segíteni. de ez már a kapuzárási pánikhoz is hasonlít, mert a SAJÁT FÉRJÉNEK nem hiszi el, hogy mennyire gyönyörű. és valószínűleg mások is ugyanígy látják. ha pár idegen pasi körbe rajongná,h ő mennyir szép meg vékony akkor megnőne az önbizalma. de nyilván nem erre van szüksége jelen pillanatban,hanem szakemberre! lehet szemét vagyok, de ez van. minden nőnek vannak ilyen problémái, de ha valami nem tetszik akkor tenni kell érte. ha nem akar tenni akkor ne rinyáljon. ennyi
2017. aug. 27. 19:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem ezt szeretnè hallani...

De az se jó neki, ha megdicsèrik...

Hát, ember legyen a talpán, aki ezen eligazodik! Nem a mi tisztünk ez! Neki komoly bajai vannak!

2017. aug. 27. 20:49
 19/21 Roadkill válasza:
Figyeljetek hagyuk rá,ha nem fog neki tetszeni a teste szülés után és kikészül max felköti magát és kész.Ilyen dolgokon problémázni istenem...
2017. szept. 18. 00:18
 20/21 anonim ***** válasza:

Én megmondom az őszintét, hogy szoktam rá gondolni hogy fog kinézni a hasam, de már kétszer 20 körüli kilót leadtam és csak oldalról vannak fehér csíkok.

Ma lettünk 25 hetesek még mindig tartja magát a 2 kiló. Én ezt a dolgot megpróbálom úgy felfogni, hogy nem hízás, ha ráállok a mérlegre, akkor már nem csak magamat mérem. Írtad, hogy mozogtál előtte. Szerintem heti négyszer-ötször fél óra negyven perc simán belefér, ne erőltesd magad túl. Én így csinálom, jól érzem magam minden torna után. Főleg karizomzat és láb-fenék amit csinálok. Biciklizek is.

Ha ennyire félsz a hízástól , vagyis a szükségtelen hízástól, esetleg próbáld ki azt, hogy kihagyod a kenyeret, cukrot de ezt te is tudod. Ebédre egyél rendesen és az étkezéseid közt ne nassolj. Én legalábbis így csinálom. Uzsonnára és tízóraira nyers zöldséget szoktam felvágni. Telít és nem vagyok éhes tőle. Vacsorázni nem szoktam, de ez azért mert nem kívánom este az ételt. Általában készítek magamnak koffeinmentes cappucinót növényi tejjel. De mondom, ezt csak tanácsként írtam le, hátha ezzel tudtam neked segíteni.

A hasadra visszatérve: Katalin hercegnőnek sem volt tök lapos a hasa, ha megnézed a fotókat amik a szülés után készültek róla. Kell időt hagyni szerintem a regenerálódásra. Még én is nyilván előtte vagyok ennek a dolognak, de abban bízok, hogy mivel nem zabálok, fél éven belül csak vissza fog laposodni a hasam. Tudom nem könnyű, akinek fontos az alakja, mint neked is. Én már nem rugózok ezen ennyit. Vigyázok magamra mit eszek és mozgok, nem csokizok.

Ha súlyban meg minimálisat változtál eddig, akkor meg végképp ne aggódj. Elárulom neked, hogy vannak olyan nők, akik súlyban nem minimálisat változtak és mégis le tudtak fogyni. Úgyis rendeződni fog minden, ne aggódj.

2017. szept. 18. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!