Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem tudom elfogadni magam,...

Nem tudom elfogadni magam, pedig még meg sincs a baba?

Figyelt kérdés

5 hónapos terhes vagyok. 174 cm vagyok és a terhességem előtt 56-57 kiló voltam. Csak vasárnap nem jártam fitness terembe és minden reggel futottam. 60 kiló életemben nem voltam korábban.

Egyfolytában azon kattogok, hogy oké, még most terhes vagyok, ez jó "ürügy" arra, hogy megváltozott a testem. De mi lesz, ha kint lesz a gyerek? Szinte rosszul vagyok a gondolattól, hogy a hasam vajon hogyan fog kinézni, mennyire fog például ráncosodni (tesóm 10 éve szült és még mindig nem tudott megszabadulni a ránctól, ő 54 kilóval esett teherbe, állítólag a vékonyabbakat viseli meg ilyen formában a terhesség jobban).

Teljesen gátlásos leszek -főleg a párom előtt- mire megszülöm a gyereket. Pedig ő mindig mondja, hogy teljesen érthető, hogy megváltozok. De nem érti, hogy én (sokat)változni nem akarok. Azt is szokta mondani, hogy miből gondolom, hogy úgy nem leszek vonzó, mert a változás nem is mindig rossz, meg utána megint megyek edzeni, stb. Azt már nem is meri mondani, hogy úgy is tetszeni fogok neki, mert rengetegszer mondtam neki, hogy azt sem tudja, hogyan fogok kinézni, ne mondja nekem előre, mert aztán tuti nem hiszem el, mivel mindenhogyan kizárt, hogy tetszem neki, magamnak sem fogok tetszeni valószínűleg.

Egyébként súlyban a legminimálisabbat változtam, szinte semmit, és nincs is óriási hasam, tehát nem az az "azonnal látszik" terhes vagyok. De nyilván még nőni fog és rettegek tőle, hogy milyen leszek. Ennyire még sosem voltam nem ura a testemnek. Nektek ez sosem jutott eszetekbe? Mivel győztétek le ezeket a teljesen megsemmisítő gondolatokat?

2017. aug. 24. 18:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
Akkor ne fogadd el. Inkább szégyelld magad.
2017. aug. 24. 18:32
 2/21 anonim ***** válasza:
84%
Mi vezérelt rá hogy terhes legyél?? Remélem valami unatkozó provokátor vagy ha nem akkor nagy bajok vannak és előre sajnálom a kicsit.
2017. aug. 24. 18:36
 3/21 anonim ***** válasza:
59%

Én 63-ról indultam és 82-vel végeztem.

Nekem már a 70 olyan volt mint a 100 erre 80-on túlra jutottam?

Abszolút kikészített.. Végül megszületett a fiam, rajtam maradt plusz 10 kiló.

A férjem így is szeretett, sőt, abból adódott a legtöbbször veszekedés, hogy ő akart engem én meg nem adtam magam.

Most már lassan 1 éves a fiúnk, a súlyom újra kezd 70 alá bukni és látszik, még megy lejjebb.. Látom magamon a változást és kezd visszatérni az önbizalmam.

A tanácsom az, hogy a terhesség alatt sétálj, mozogj sokat / amennyit szeretnél és bírsz. A szülés után lesz egy időszak amikor nem magaddal törődsz. De amint ki tudtok mozdulni, sétáljatok sokat a picivel. Én napi 5 km-t tettem meg. Ha motiváció, track-eld a telefonoddal, nézz statisztikát. Én fektetés után (párom otthon) mentem el futni kb 5 hónapos kora után. Átmozgatott és elkezdte formálni a testem. A kiló mennyiség nem ment le, de végre lett vonala a fenekemnek és a derekamnak. Ha teheted, találj ki valami mást a cukor helyett. És kevés péksüti...

Ha odafigyelsz, akkor teljesen rendben leszel a testeddel és ki fogsz békülni vele. Főleg ha a párod is támogat.

Egyet tudni kell: a testnek idő kell a szülés után. Nekem a harmadik hónapra állt vissza minden úgy, hogy nem volt kellemetlen a szexuális életünk.

2017. aug. 24. 18:40
 4/21 anonim ***** válasza:
37%
Vissza fog menni ne aggódj. Szülés után ne állj neki azonnal tornázni. Ráadásul ha sok tejed lesz, ne diétázz, egyél normálisan,mert a babának kellenek a vitaminok. Szoptatás alatt amúgyis vissza mennek a kilók. Valószínűleg, max 1 kilót hízhattál,ugyanis ott a baba, a méhlepény stb stb. Az is súly. Úgyhogy ne stresszeld magad ezen,mert árt a babának. Plusz Te szerencsés helyzetben vagy,mert magas vagy. Jól fogsz kinézni szülés után is. És kérlek, ha már vállaltad a gyereket ő legyen a fontosabb. És az első hozzá szóló nyers volt,de igaza van. Azért vállaltál gyereket,mert szeretted volna és tudod mivel jár.
2017. aug. 24. 18:42
 5/21 anonim ***** válasza:
55%
Azzal pl., hogy én nemcsak a külsőm vagyok, ahogy a fiú haverjaim fogalmaztak, "p.na körüli dísz". Sem magam, sem a férjem számára. Boldogan viseltem a terhességet, a férjem még jobban körberajongott, mint előtte, szülés után meg pláne.:-) Nyugodtan elhiheted, hogy a férjed ugyanúgy fog szeretni, és ugyanúgy fogsz neki tetszeni. Akkor is, ha ráncos maradna a hasad (ami hülyeség, nekem 2-3 hét alatt kisimult), kicsit megereszkedik a melled vagy hangyányit szélesebb lesz a csípőd. NEM ez a lényeg egy normális pasinak. Ne edd magad hülyeségeken, a babának sem tesz jót.
2017. aug. 24. 18:48
 6/21 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sokaknak megfordul a fejében és sokan aggódnak ezen amin te is!

A legtöbb nőnek nem hagy számottevő és helyrehozhatatlan nyomot a terhesség a testén.Szinte minden helyreállítható tornával/kezelésekkel súlyosabb esetben orvosilag is!Mondanám, hogy kár ezen aggódnod de nyilván ezren mondták már és tudom ez nem ilyen egyszerű, mert az emberre azért is rátör az aggódás.Ez ilyen.Természetes.

Úgy fogsz kinézni pocakkal mint más terhes nők és ez rajtad kìvül senkit sem fog zavarni.Utána meg majd pár hónap alatt visszaáll a rend.Ez a probléma a te fejedben létezik csak.Hidd el!

Egyébként amint meglesz a gyerek hirtelen annyi máson kezd aggódni az ember pl evett e eleget, hízott e eleget, kakilt nem kakilt, kiütése van,lázas, fogalmamsincsmiértbőg stb. hogy magadon már nem is fogsz aggódni!Semmilyen szinten! Csak a gyerek miatt. Én így tapasztaltam. Aki ilyen aggódásra hajlamos az később a gyerekért fog aggódni nem a testéért. :-)

2017. aug. 24. 19:09
 7/21 anonim ***** válasza:
Figyelj, én nem csak vékony vagyok, hanem alacsony is, 156 cm 46 kilóval lettem terhes, szóval még az sem volt, mint nálad, hogy magas vagy, van hol eloszlania. Kb. 16 kilót híztam, 2 évig szoptattam. Egyetlen egy darab csík nem lett a testemen sehol, nem nyúlt meg a bőröm, nem lett ráncos, nem maradtam dagadt, a hasizmom szépen záródott és visszalapult a hasam. Tény, nem azonnal lettem olyan, mint voltam, 4 hónap után húzódott rendesen vissza a hasam, és a fogyás is ezután indult meg, addig 8 kiló volt rajtam pluszban. 9 hónap a terhesség, mire a gyerek 9 hónapos lett, már nem látszott rajtam, hogy valaha voltam terhes. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy közel sem törvényszerű, hogy drasztikusan megváltozik, esetleg csúnyább lesz a tested. Nekem egy változás bizonyult maradandónak, a szélesebb csípő, de ennek én örülök, mert amúgy ilyen fiús alkatom volt, szélesebb volt a vállam a csípőmnél. Terhesség alatt kiszélesedett, és nem ment teljesen vissza szerencsére, így most nekem is nőies, homokóra alakom van. Minden másban ugyanolyan vagyok, mint régen, csak a császáros heg árulja el egyértelműen, hogy született egy gyerekem (az meg nem látszik még bikiniben sem). Mivel te eddig nagyon karbantartottad a tested, valószínűleg nem lesz gond, jók az alapok. Én egy lusta dög voltam mondjuk, csak szerencsés a genetikám :D
2017. aug. 24. 19:16
 8/21 anonim ***** válasza:
79%
Ehelyett inkább azon aggódj, hogy egészséges legyen a kicsi.
2017. aug. 24. 20:44
 9/21 anonim ***** válasza:
57%

Eszembe se jutott akkor a testem minor terhes voltam. 24!! kilot hiztam a vegere! 62 kiloval lettem terhes,167 cm vagyok. Mondom kb atlagos testalkatnak...

A hasam akkora lett mint egy haz, striam egy szem se lett.

A melleim is...

De vegig azon aggodtam, hogy minden rendben legyen a babaval.

Miutan megszuletett, a korhazban lement 7, a maradek meg 2-3 honap alatt, ugy hogy nem fogyoztam csak szoptattam.

Azota persze mar sovanyabb is vagyok mint teherbeesekor.

Egy dolog sinylette meg az egeszet, az pedig a mellem! :(

Mar nem szoptatok regota, de kb 2 borcafat lett belole.:(

Ez a gyenge pontom, rosszul vagyok ha meglatom magam melltarto nelkul. De elfogadom, ilyen marad, nem mutetem meg. 😉

2017. aug. 24. 21:47
 10/21 anonim ***** válasza:
Hasonló érzésekkel küzdöttem én is! Most hogy már 35 hetes vagyok és plusz 8 kiló van rajtam vhogy sikerült megküzdenem a " nem vagyok ura önmagamnak" érzéssel. Ehhez rengeteg beszélgetés ( férjemmel, testvéremmel, anyukámmal, még az orvosommal is) segített hozzá és türelem. Első sorban önmagamhoz. Én nagyon megküzdöttem a terhességet, sőt küzdöm még ma is és még bő egy hónapig tovább, de megéri. A fiamért bármit. Őt már most imádom minden porcikámmal, de a terhesség csak egy szükséges állapot maradt, semmi több.
2017. aug. 24. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!