Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Külföldre költözés, láthatás,...

Külföldre költözés, láthatás, gyerektartás?

Figyelt kérdés

Párom és én külföldre költözünk a közös babánkkal. Páromnak van 2 nagyobb gyereke is jelenleg a fizetése 40% megy nekik ami 80 ezer + 10-20 ezer minden hónapban ha az anyjuk kitalál valami pluszt.

Ennyit sem érzünk korrektnek mert a gyerekek kb évi 5x jönnek mert nagyon ellenünk vannak nevelve.Most az anyjuk megtudta, hogy külföldre megyünk és mondta is rögtön, hogy akkor emeljük a gyerektartást, ugye? Hát nem.

Hogy működik ez?

Hallottam olyat is, hogy amilyen területen kint dolgozik annak a magyar megfelelőjének a bérének a 40%-át kell fizetnünk, ez igaz?

Mert az kb 40 ezer.

2017. aug. 18. 11:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
0%
A két külön elő gyerek megkapja a párod fizetésének a felét. Az egy közös gyereketek meg egyedül a másik felét. Konkrétan mi a probléma? Mert innen nézve a ti közös gyereketek pont dupla annyit kap, mint a másik kettő.
2017. aug. 19. 06:07
 12/19 A kérdező kommentje:

És mi? Mi levegőn élünk szerinted?

Rezsit a rezsitündér fizeti? Kaját a kajatündér hozza?

Nekem most annyi van amennyit a gyerek után kapok + a párom 100 ezre. 70 ezer körül van csak a rezsi.

De teljesen igaz, az egész fizetését oda kéne adnia! Vicc.

2017. aug. 19. 09:39
 13/19 anonim ***** válasza:
28%
Nem, nem kell az ész fizetését odaadnia. Kicsit gondolkozz már, kérdező. A törvény szerint egyik gyereket sem erheti hátrány. A párodnak összesen három van. Kettő külön él, egy veled. Nálatok van a te jövedelmed, meg a parode, az exnel meg az ő jövedelme és a tartasdij. Nincs arányban a kettő. Ha szerinted két gyerekre sok a 80 tartasdij, akkor neked miért probléma a ti egy gyereketek 100+a te jovedelmedbol eltartani?
2017. aug. 19. 09:55
 14/19 A kérdező kommentje:
Kapnának ők is többet ha jönnének, de nem jönnek.
2017. aug. 19. 14:22
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
A tartasdij és a lathatas független egymástól
2017. aug. 19. 15:33
 16/19 A kérdező kommentje:
A tartásdíjat azt kapják, de ha jönnének kapnának ruhát, cipőt miegymást. De így nem. Ők akarják így, tudjanak magukra.
2017. aug. 19. 19:48
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

HÍVJÁTOK ŐKET?

Én se mennék oda, ha nem hívnak. Minden 2. Héten oda kellene telefonálni, hogyha jöttök gyerekek, akkor majd főzzük a kedvenx kajátokat és megyünk kirándulni a közeli erdőbe.

2017. aug. 20. 08:33
 18/19 A kérdező kommentje:

Minden héten hívjuk őket telefonon és már jön is a kifogás. Általában évszakváltáskor elküldi őket az anyjuk, akkor megveszük nekik ami kell és annyi.

Utána soha nincs kedvük jönni, nincs idő, ide mennek-oda mennek.

Kérhetnénk hivatalos úton ugye, hivatkozva arra, hogy az anyuka akadályoztatja a láthatást, de szerintem annak nincs értelme, hogy most kényszerből legyenek itt.

2017. aug. 20. 10:05
 19/19 anonim ***** válasza:
#11 és hol marad maga az apuka? Ő csak dolgozzon a 3 gyerekre és ne egyen vagy költsön magára?
2017. aug. 20. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!