Milyen jogokat érvényesíthet a gyerek anyja később, ha nem jelenti ki a párom a házból a lakcímét?
A párom és az exe tavaly augusztusban szakítottak, a nő el is költözött a két éves kisgyerekkel. Azóta már az 5. (!) helyen laknak, folyton vándorol, ami miatt eleve aggódunk, mert úgy vesszük észre, hogy a kisfiút ez megviseli :(
Másrészt az ex lakcíme hivatalosan még mindig a páromnál van. Többekkel beszéltem, akiknek ebben van tapasztalata, hogy ez később gond lehet, ugyanis egy későbbi gyerekelhelyezési perben (a páromnak szándékában áll magához venni 2-3 éven belül a kisfiút) nem tudja bizonyítani azt sem, hogy külön élnek és azt sem, hogy az anyuka folyamatosan költözik a gyerekkel.
A gyerektartást készpénzben fizeti , arról mindig írnak papírt.
Beszéltem a párommal erről, hogy oldja meg, hogy kijelentse az exét a lakcímről mert később ebből gondok lehetnek.
Kinek mi a tapasztalata, véleménye ezzel kapcsolatban? Esetleg jogi infok?
Köszönöm!
"(a páromnak szándékában áll magához venni 2-3 éven belül a kisfiút)"
Ez tetszik. 2-3 éven belül. Majd, ha éppen megfelelő lesz az alkalom.
Ha most nem tudja magához venni akkor később már ne tegye mert megsínyli a gyerek jobban mint a költözést...
Én a helyedben nem szólnék bele a dolgokba és nem hergelném a férjem az ex ellen. Attól hogy költözik nem biztos hogy veszélyezteti a gyereket (foglalkozik vele, eteti ruházza stb.) azt sem tudjuk miért költözik mindig.
2-es nem tudom mit akar ez jelenteni?!
Azért kb 2-3 éven belül, mert még pici a gyerek és nem tud beszélni, az ügyvédi is azt tanácsolta, hogy még minimum 1 évet várjon ezzel a dologgal vagy többet, és eleve a per, ha oda kerül a dolog is elhúzódhat 1 évig.
A körülmények már most is tökéletesen megfelelnek és ha a párom tehetné már ma elhozná a kisfiút csak sajnos ez nem így működik.
"Mert meg pici a gyerek, nem tud beszélni"
Ja, tehat anyuka addig, amig a gyerek nem tud beszélni, jol neveli, de ha mar beszélni tud, akkor nem.... Értelmes egy ügyvéd.... De nem baj, pont illik hozzátok igy....
Nos, attól, hogy anyuka költözik, a gyereket meg jol nevelheti.
Ennél komolyabb, serleg valodi indok, hogy miért nem jo anya?
8-as teljesen megdöbbentett!!
Egyrészt az anyuka lépett le egy pasival tavaly először oda költözött azóta kidobták ezért vándorol.
Másrészt a párom házában semmiféle joga nincs, ugyanis az ingatlan 1/1 részben a párom anyukájáé.
Elképedek néhány válaszon komolyan mondom.
Ja és én senkit nem túrtam ki, a párom sem. Mi 3 hónapja vagyunk együtt, ők már lassan egy éve külön.
Csakhogy lássuk a tényeket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!