Mit tehetnék, hogy a gyermekem jobban meg tudja tanulni, hogy kell közösségben viselkedni?
Kisfiam jövőre iskolába megy, jókedvű, virgonc, huncut kisgyerek. Mellette picit makacs is.
Egyedül nevelem, és ha ketten vagyunk, minden rendben van vele, azonban amikor közösségbe megyünk, egyszerűen megbolondul, pörög, hangosan nevet, teljesen izgága lesz, néha már annyira, hogy egyszerűen nem lehet vele bírni, és olyankor mindenkinek az idegeire megy egy idő után.
Egyik nap megkérdeztem tőle otthon, miért olyan izgága akkor, amikor mások is vannak körülöttünk, miért csak akkor nyugodt, amikor velem van, és azt vettem ki a válaszából, hogy azért, mert nagyon szereti az embereket, és örül nekik, de egyben ez valahol feszültségforrás is benne, és így vezeti le.
Ez elgondolkodtatott engem... Hogy talán túl kevés vagyok én egyedül neki. Kellene, hogy több ember körülötte legyen, ne csak én. Jó lenne, ha lenne testvére is.
Azonban nem tudom, hogy tudnám ezt megvalósítani. A szüleim messze laknak, és élik a világukat, nem nagyon tudok számítani rájuk. A kisfiam apukája szintén messze lakik, és rá sem igen számíthatok. Testvérem nincs. Barátaim vannak, de ők barátok, velük nem élünk együtt.
Gondolkodtam azon, hogy lassan lehetne egy párom, de nem nagyon akad olyan, akivel szívesen lennék, és kérdés is, hogy hogy fogadná a gyermekemet. Meg azt hiszem én sem vagyok még túl az utolsó kapcsolatomon...
Tehát azt hiszem, tudom, mi a baj, de úgy érzem, nem tudok ellene tenni.
Ti mit tennétek?
(értelmes válaszokat kérek, trollkodásra nincs szükségem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!