Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket is zavar és elhiszitek...

Titeket is zavar és elhiszitek egyáltalán amikor egy anyuka, nagymama ilyenekkel dicsekszik, hogy 2 hetesen már átaludta az éjszakát, vagy 1 évesen már szobatiszta volt a gyereke? Ha tudja, hogy az enyém még nem az, akkor ezt én bántónak érzem..

Figyelt kérdés
Én ilyenkor visszakérdeznék, hogy mit jelent ez egyáltalán? Azt, hogy éjféltől négyig aludt, vagy, hogy bilire tette reggel, mert tudta, hogy akkor szokott kakilni, és akkor oda kakilt, de különben egész nap pelusban volt, mert még ugye megmondani nem tudta, ha pisilni kellett? Mert gondolom, hogy így lehetett... Én el nem hiszem az ilyeneket, amikor ilyenekkel dicsekednek, és bántónak érzem, de nem tudok rá mit mondani... Az enyémek 2 és 3 hósan aludtak egy huzamban este 10-től reggel 6-ig. Ezt szerintem már átalvásnak lehet nevezni. Most másfél a kicsi és ha kérdezem, hogy bekakiltál, mondja, hogy be, vagy amikor kakil, mutatja a pelusát, legugol és nyom. De szólni előtte még nem tud, hogy is tudna. Keressek hibát az ő gyerekében és szóljam le én is? Egyszer olvastam egy cikket, hogy egy anyuka megtanította az újszülött! kisbabájának a szobatisztaságot. Akkor ürített, amikor az anyuka akarta és még sikerélménye is volt! Szegény, csak azt tanulta meg, hogy érez egy szükségletet, amit vissza kell tartania! Szerintem inkább frusztrációt érzett a baba!(Volt itt egy hasonló kérdés a '80-as évek pelenkázási szokásairól, azt nem én tettem fel)
2017. júl. 1. 12:33
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Nem csak mesélnek róla, akkor engem sem zavarna, hanem ez a lekezelő dicsekvés, szinte a gyerekre is úgy néznek, hogy ő még nem tudja, mintha valami kis félresikerült szerencsétlenség lenne. Ez zavar. Ha csak mesélnének, az nem zavarna. Az enyém már szinte mindent mond, válaszol is, ha kérdezik, de eszembe nem jutna dicsekedni vele úgy, hogy közben tudom, hogy az illető gyereke még csak hörög, meg sikogat. (Ugyanannyi idősek) Emiatt zavar (vagy bántó). Köszi a válaszokat! Majd ezután én is csak arra koncentrálok, hogy csak arról meséljek, ami jó, a többivel meg nem foglalkozom.
2017. júl. 2. 10:56
 22/22 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem vagyok anya, de az igenis zavar, ha vki ezzel dicsekszik, konkrétan veri a mellét rá, mintha 1) az ő érdeme lenne, 2) ez egyáltalán jelentene vmit abban, hogy a gyerek mennyire lesz önálló, okos, jó gyerek stb. később. Mintha akinek nincs ilyen szerencséje, annak szégyellnie kellene magát.

Én esetleg, ha vki 20adszor mond ilyet, megjegyezném, hogy "szerencse, hogy a gyereknevelés nem autóverseny, hogy ki érkezik meg előbb és hova", és aztán tojnék a hülye véleményükre.

Amúgy meg elhinni simán elhiszem, mert minden baba más és más. De attól nem rosszabb vagy jobb az egyik baba és szülő sem, hogy mikor lett a baba szobatiszta.

2017. júl. 3. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!