Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vélekedtek arról, ha egy...

Hogy vélekedtek arról, ha egy nagymama olyanokat mond az unokának, hogy ezt vagy azt nem mondd el anyádnak?

Figyelt kérdés
2017. máj. 5. 11:33
 1/6 anonim ***** válasza:
92%
Azt, hogy a nagymama buta, és nem is tudja, hogy ezzel trenírozza a gyereket a hazugságra. Pár év múlva meg az anyja fejéhez fogja vágni, hogy hogy nevelte, mert hazudik az a gyerek. Holott éppen ő tanította meg neki. A gyereknek nem prédikálni kell a helyes életmódról, hanem mutatni neki. Ha ilyeneket csinálnak meg mondanak neki, hogy "el ne mondd anyádnak" "meg ne mondd nagyapádnak mennyi volt az a lámpa" stb. akkor abból azt tanulja meg, hogy bizonyos helyzetekben nem csak lehet, hanem kell is hazudni, mert az egy nagyon kényelmes megoldás.
2017. máj. 5. 11:37
 2/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk a hazugság nem ugyanaz, mint amikor valamiről nem beszélünk, de amúgy én sem szeretem mikor ezt hallja a gyerek. Én pont hogy mindig arra biztatom, hogy ha bármi van, nekem nyugodtan elmondhatja, akkor is valami hülyeséget csinált.
2017. máj. 5. 11:40
 3/6 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk az ovoda foglalkozott a titok kérdéssel.

Van jó titok és rossz titok. A jó titok ami boldogsággal tölt el és várod. A rossz titok ami rossz érzést ad, és félsz is esetleg töle.

A jó titkot magadban lehet tartani(pl meglepetés anyának).

Rossz titokról beszélni kell(pl valaki megütött, de azt modnta ne mondjam el másnak, ez a mi titkunk)

Ugyan ez a dolog vonatkozik a nagymamás titokra is.

Ha a nagymama adott neki csokit és azt mondja, hogy de ez a mi titkunk... Az nem baj, nem tudod, nem fáj a fejed miatta, a gyereknek nem lesz töle semmi baj, max ha megtudod akkor morgolodsz a nagymamának, így jobb ha nem tudod...

De ha a nagymama rácsapott a gyerek kezére, és ezt akarják eltitkolni elöled az már rossz titok.

Neveld a gyerekedet úgy hogy a jó titkokat tartsa meg magának, a rosszakról tudjon beszélni.

2017. máj. 5. 11:52
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk a hazugság nem ugyanaz, mint amikor valamiről nem beszélünk"

A valamiről nem beszélünk az gyakorlatilag ugyanaz, hogy tegyél úgy, mintha nem tudnád vagy mintha nem történt volna meg. Hazugság.

2017. máj. 5. 11:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon kibuknék rajta. Jó alaposan elbeszélgetnék a mamával, hogy miért próbálja ellenem nevelni a gyereket, mert ez már ahhoz közelít.
2017. máj. 5. 14:37
 6/6 A kérdező kommentje:

Tetszik ez a jó és rossz titok megközelítés. És tényleg kell is hogy legyen titka a gyereknek...

A konkrét példában az volt, hogy a nagyi túlzásokba esik bizonyos ételekkel, ettől a gyerek hasmenést kap. Pl. két joghurtot ad neki vagy két nagyméretű túrórudit. Vagy ha nem ebédel, akkor is adja neki a különböző desszerteket.

Ez most nem pont ehhez kapcsolódik, de volt olyan is, hogy elmentünk a nagyihoz, és a gyerek azt mondja: kapcsoljuk be a tv-t! Én erre megpróbáltam erről ledumálni, mert gondoltam legyen együtt a család, beszélgessünk, ne a képernyőt bámuljuk. Erre a nagyi: gyere, a nagyi megengedi neked! felkiáltással bekapcsolja a tv-t.

...

és még volt pár ilyen sztori.

2017. máj. 5. 15:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!