Szerintetek a rendben van, ha a nagymama rácsap a 4 éves fenekére? (szófogadatlan volt, anyámnak eljárt a keze. )
Számomra ez nem elfogadható, mi nem fegyelmezzük így a gyerekeket és ezt a mamák is tudják. DE! Ha egyszer ez mégis megtörténne, azért még nem vágnám ki a balhét, még egyszer elmagyaráznám a nagyinak az ezzel kapcsolatos nézeteimet, és nyomatékosan megkérném, hogy a jövőben erre figyeljen.
Ha egyszeri eset, ennél jobban nem mennék bele a dologba.
Ha igaza van a maminak, a 4 évesed már elég nagy annak a megértésére, hogy tisztelettudó és szófogadó legyen. Legalább megérti, h igenis nem mindig tehet a saját kedve szerint. Lehet, a mami nem olyan türelmes vele mint te, de mások sem lesznek azok a kisgyerekedhez.
Nekem is ráütött a 4 évesem szájára a múltkor a mama, visszabeszélt vele a gyerek. Megállt bennem egy pillanatra a levegő, de hagytam és igazat adtam neki a gyerek előtt is, hogy ebből is tanuljon.
Nekem már az anyósom is korán tudta mi a nevelési elvem. Soha nem ütünk a gyerekre, a gyereket is emberszámba vesszük és nem élünk vissza azzal, hogy mi erösebbek vagyunk. Engem sem üt a férjem, pedig ö erösebb, én sem ütöm a gyereket csak mert még nem tud vissza ütni.
Nevelés van, és mondhatom, hogy nagyon jó gyerekeim vannak. Mind anyám mind az anyósom ezt betartja, pedig anyósomnak a verés nevelésbe bele fért. Enyékre nem üt rá, ésmár sajnálja, hogy annak idején ö olyan buta volt, hogy néha eljárt a keze. Csodálkozik, hogy milyen jól lehet a gyerekeket ütés nélkül is nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!