Miért ekkora gond, hogy a kislányom picit lassabban
csúszdázik, miért nem foglalkozik mindenki inkább a
saját gyerekével?
Figyelt kérdés
2 éves a kislányom. Van, amikor úgy mászik és csúszik a cúszdán mint a szélvész, máskor inkább elnézeget és vár esetleg pár másodpercet , mielőtt lecsúszik (lehet hogy élvezi hogy magasan ülhet). Szerintem a gyerekek nagy része így tesz. Amikor már látom, hogy jönnének utána akkor mindig szólok neki, hogy csússzon mert más is szeretne. Volt, hogy nem fogadott szót és már ketten álltak mögötte akkor fogtam és levettem a csúszdáról. De azt nem várom el tőle, hogy ahogy felmászik, már azonnal csússzon. Van amikor így alakul, van amikor tényleg vár pár másodpercet. Viszont múltkor egy játszóházban az egyik anyuka fogta és lecsúsztatta a csúszdán a lányomat. Eléggé felháborodtam. NEm szóltam neki, de megvolt a véleményem. Ráadásul akkor pont tényleg nem volt túl lassú csak mögötte jött a nő gyereke és hát ő nem tud várni ugye. Csak az én lányom. Neki is kell várni, mi is sokszor várunk. Ma meg a játszótéren egy öregasszony szólt rá, hogy na csússzál már más is akar. Az unokáját utána "na fejezzük most már be ezt a csúszdázást" felkiáltással el is vonszolta onnét (kettőt csúszhatott a gyerek, mentek is rögtön haza pedig kb tíz perce érkeztek). Legszívesebben beszóltam volna neki, hogy hova siet mama?? Csak engem még nem így neveltek, hogy idegeneknek beszólogassak. Tényleg ekkora baj ez? Foglalkozzon szerintem mindenki a saját gyerekével vagy unokájával , és akkor szóljon be ha valami veszélyes dolog történik. Nem??
Persze, hidegen hagy a gyerekem és azért írok ki kérdést róla, hogy miért akkora gond, hogy picit várakozik lecsúszás előtt. Jesszusom... téged se az eszedért szeretnek!
2017. jún. 20. 17:00
22/34 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, oké ne ácsorogjon bambuljon ott percekig de 10 másodpercig se lehet várni? Nevetséges, továbbra is azt mondom. És igenis ne csúsztassa le a gyerekemet a csúszdán, mikor ott állok karnyújtásnyira! Én se nyúlok senki gyerekéhez. MAximum akkor nyúlnék, ha vészhelyzet van! Semmivel se rosszabb a lányom, mint az aki lök mindenkit félre csak hogy sorra kerüljön (mint ahogy itt az utolsó válaszoló is írta).
2017. jún. 20. 17:01
23/34 A kérdező kommentje:
Elmondom még egyszer, mert látom sokan nem értik. ELMAGYARÁZTAM neki könyörgöm, hogy le kell csúszni mert már jönnek mögötte. olyan is volt, mint már írtam korábban, hogy le is vettem őt a csúszdáról mert már ketten álltak mögötte és nem hallgatott rám, csak ült és nem csúszott. Nem percek teltek el akkor se, max egy fél perc lehetett az egész. Elrabolt a gyerekek életéből fél percet, húha! Gondolom más is van úgy, hogy a gyerekének többször el kell mondani valamit, mire megjegyzi. Számtalanszor elmondtam neki, hogy "gyere csússzál, mert vannak mögötted, más is szeretne lecsúszni" stb.
2017. jún. 20. 17:05
24/34 anonim válasza:
Akkor magyarázd el neki még 100×, addig amíg meg nem érti, hogyan kell csúzdázni. Ne azt várt, hogy majd a többi gyerek megtanítja neki, mert akkor inkább beavatkozik a másik szülő.
Ha egyszer beszólnak miatta az említésre sem méltó, de ha mindenhol ez okoz gondot, akkor neked kellene változtatnod.
2017. jún. 20. 17:23
25/34 anonim válasza:
Ugy latom te qvara nem veszed eszre hogy kb. senki nem ert veled egyet! Ha az autopalyan szemben jonnek veled, akkor tudod Te vagy a rossz savban, erted ezt igy, felfogod?
2017. jún. 20. 17:41
26/34 anonim válasza:
Tíz másodpercig lehet várni. De ha mindig a te gyerekedre kell várni, nem csoda, ha nem mindenkinek tetszik. Van gyerek, aki aktívan játszani szeretne, nem pedig a türelmet gyakorolni, mert a játszótér nem arra való.
Mellesleg hülyeség amit írsz, hogy a szülő ne szóljon bele a gyerekek problémáiba. Pontosan az a dolga játszótéren a szülőnek, hogy ott álljon a gyerek seggében, és mindig számíthasson rá.
2017. jún. 20. 18:00
27/34 anonim válasza:
Hát bizony a nő nézhette úgy, hogy nem érdekel téged, hogy a gyereked csúszik-e vagy nem, és nálad tényleg kb ez volt a helyzet. És szerinted az a nő akkor, abban a pillanatban honnan tudhatta volna, hogy kérdést fogsz kiírni erről? Ez tényleg fájt. Szövegértés nulla.
Nem csak azt kéne fújnod, hogy igazán hagyhatnák a lányod 10 másodpercig nézelődni. Azzal meg csak a saját értelmi szintedet mutatod, hogy a válaszolók eszéről(?!) teszel megjegyzéseket, ahelyett, hogy elgondolkodnál azon, amit mások írtak, ha már annyira érdekelt az emberek véleménye, hogy kérdést kellett kiírnod erről a "hatalmas" problémádról.
2017. jún. 20. 19:29
28/34 anonim válasza:
Az én gyermekem míg kisebb volt, folyamatisan vagy őt fogtam, vagy a kezét, nagycsúszdán vele csúsztam, es rengeteget voltunk ugy is játszon, hogy nem volt senki. Olyankor hagyom is a csuszda tetején dobolni de kukucsosat is jatszunk.
Szerintem elkerulheto az hogy feltartsatok 5 másikat.
2017. jún. 20. 21:15
29/34 anonim válasza:
És akkor mi van, ha a másik anyuka lecsúzdáztatta a bambuló gyereked? Örülj neki, hogy nem egy nagyobb kölök rugdosta lefele... nem tudom miért kell fújni ezért más anyukára, amikor segített csak. Ez nem személyes sértés. Mondjuk vehetnéd annak, mert nem tanítottad meg játszani a gyerekedet.
Azt meg szerintem senki nem hiszi el, hogy 5 mpet ül ott a gyereked... ha már mindenki ezért beszól neked, akkor ott valszeg több van mint 5 mp.
2017. jún. 20. 22:32
30/34 anonim válasza:
Ez már azért nem kicsit durva, hogy erről kérdést kell kiírni...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!