Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért ekkora gond, hogy a...

Miért ekkora gond, hogy a kislányom picit lassabban csúszdázik, miért nem foglalkozik mindenki inkább a saját gyerekével?

Figyelt kérdés
2 éves a kislányom. Van, amikor úgy mászik és csúszik a cúszdán mint a szélvész, máskor inkább elnézeget és vár esetleg pár másodpercet , mielőtt lecsúszik (lehet hogy élvezi hogy magasan ülhet). Szerintem a gyerekek nagy része így tesz. Amikor már látom, hogy jönnének utána akkor mindig szólok neki, hogy csússzon mert más is szeretne. Volt, hogy nem fogadott szót és már ketten álltak mögötte akkor fogtam és levettem a csúszdáról. De azt nem várom el tőle, hogy ahogy felmászik, már azonnal csússzon. Van amikor így alakul, van amikor tényleg vár pár másodpercet. Viszont múltkor egy játszóházban az egyik anyuka fogta és lecsúsztatta a csúszdán a lányomat. Eléggé felháborodtam. NEm szóltam neki, de megvolt a véleményem. Ráadásul akkor pont tényleg nem volt túl lassú csak mögötte jött a nő gyereke és hát ő nem tud várni ugye. Csak az én lányom. Neki is kell várni, mi is sokszor várunk. Ma meg a játszótéren egy öregasszony szólt rá, hogy na csússzál már más is akar. Az unokáját utána "na fejezzük most már be ezt a csúszdázást" felkiáltással el is vonszolta onnét (kettőt csúszhatott a gyerek, mentek is rögtön haza pedig kb tíz perce érkeztek). Legszívesebben beszóltam volna neki, hogy hova siet mama?? Csak engem még nem így neveltek, hogy idegeneknek beszólogassak. Tényleg ekkora baj ez? Foglalkozzon szerintem mindenki a saját gyerekével vagy unokájával , és akkor szóljon be ha valami veszélyes dolog történik. Nem??
2017. jún. 20. 12:19
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
66%
Dehogynem sietnek játszótéren. Nem akar a gyereked után következő gyerek sokat várni. Ahogy lecsúszik egy gyerek, már rohan is fel megint és alig várja csúszzon. Ha nézelődni akar a kislányod, akkor menjen mászókázni vagy fakunyhóba. Én amikor kicsi voltam, a lányod fajta gyereknek megadtam a kezdő lökést, ha sokáig bámészkodott.
2017. jún. 20. 13:22
 12/34 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, ha egy másik gyerek löki le (finoman, nem durván). Vagy szól neki, hogy menjél már. Vagy akármi.
2017. jún. 20. 13:24
 13/34 anonim ***** válasza:
52%

Nem gond!

A felnőttek türemletlenek, beléjük van nevelve, magyar sajátosság....

Te jól teszed azt hogy nem sietteted!

Lásd a nagymama mi a fenének siet haza, nyugdíjas ráérne, mégis siet, meg gondolom neki uncsi hogy játszóterezni kell a gyerekkel, inkább megy haza Rosalindát nézni, amíg a gyerek bent rosszalkodik....

2017. jún. 20. 13:53
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Azért arra ne vegyél mérget, hogy egy másik 3-4 éves kellő empátiával kezeli az ilyen helyzeteket.

Ha ilyenkor szól a szülő, a sajátját is tanítja. Lehet az övé félénkebb és nem szólna vagy a másik véglet aki szó nélkül lökné le a lányodat.

2017. jún. 20. 14:02
 15/34 anonim ***** válasza:
75%

Már hogyne sietne? A te gyereked más gyerek elöl veszi el a játékidőt sorbanállással.

Én sosem csúszdáztatnék le gyereket(pofátlanság).

Amikor én kicsi voltam, akkor is az volt a szabály akárhol, hogy aki nem akar menni egyből, az ne lezárja a sort, hanem engedjen maga elé egy gyereket, aki menne.

Aki nem csúszik, az álljon félre, mivel a játszótér mindenkié. Kisajátítani bármi okból nem lehet. Ha másik gyerek miatt kell várnia a tiédnek, nyugodtan nyisd ki a szád és szólj neki.

2017. jún. 20. 14:24
 16/34 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként az én gyerekem még nem beszél 2 évesen, egy csomó másik sem. Lökdösődni balesetveszélyes, én legalábbis erre tanítom. 3 éves kor alatt amúgy sem lehetnek a kicsik felügyelet nélkül a mászóknak, a felnőtt oldja meg a helyzetet, ne egy alig beszélő kétéves, mert abból baleset lesz.
2017. jún. 20. 14:26
 17/34 anonim ***** válasza:
76%
Mi bajod vele, hogy lecsúsztatta a gyereked? Akkor lett volna jogod felháborodni, ha a nő a torkodnak esett volna, hogy vidd már innen a gyereket. Ehelyett ő úgy gondolhatta, hogy a kislány fél, vagy csak megfeledkezett magáról a csúszda tetején ülve, ezért fogta magát és segített neki lecsúszni, mert látta, hogy anyukát láthatóan hidegen hagyja a gyereke.
2017. jún. 20. 14:37
 18/34 anonim ***** válasza:
90%
Legközelebb állítsd félre, ha nem akar csúszni. Onnan is tud nézelődni.
2017. jún. 20. 14:39
 19/34 anonim ***** válasza:
92%

Ez egy hatalmas baromsag hogy a 2-3-4 eves gyerekeknek nem a szulo tanitgatja mi helyes mi nem, hanem a "gyerekek rendezzek le".....hogy gondolod, hogy egy pici gyerek megbeszeli Helyetted a lanyoddal hogy ne nezelodjon a csuszdan amikor tobben is varakoznak rajta/mogotte?

A szulo dolga a gyereknek megtanitani a kozossegi viselkedest. Ne a bolcsis - kisovisra haritsuk mar mert mi nem akarunk ezzel foglalkozni!

2017. jún. 20. 14:49
 20/34 piroska és a farkas ***** válasza:
93%
Én azt gondolom, h ez semmivel sem rosszabb, mint amikor egy gyerek mindenkit félrelökve rohan, h elsőként és azonnal lecsúszhasdon, lehetőleg egy percen belül 5 x. A játszótér szerintem kiválö terep arra, h a gyerekek egy kis érzékenységet, alkalmazkodást tanuljanak. Az a legjobb, ha kölcsönösen alkalmazkodnak, mindenki egy kicsit az átlagtempóhoz, aki túl gyors, lassítson, aki túl lassú, gyorsítson. Nincs azzal gond, ha a csúszda tetején 5-10 mp- ig nézelődő gyerek miatt a másiknak azt mondjuk, h most várjon. Miért is lenne? Eleve " adjuramistenderögtön" generáció nevelődik, minden azonnal jell és készen. Nem gondolom, h ártunk a gyerekeinkek, ha megtanítjuk őket várni. És persze fordítva sem gond, ha vki nézelődik és 5-10 mp után nem csúszik, szülőként rásegítenék, h csússzon, vagy, ha elég a hely, rászólnék, h engedje oda azt, aki csúszni szeretne.
2017. jún. 20. 15:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!