Miért nem akar a saját ágyában aludni? 2 évig semmi gond nem volt, most hallani se akar róla. Miért?
Nálunk mindkét gyerkőc akkor került szabadlábra (akkor nyitottuk ki a rácsos ágy oldalát), amikor elkezdett járni, tehát jóval korábban. Két éves korban egy kis ügyességgel akár ki is mászhat már a rácson, annak pedig pottyanás a vége.
Mindkét gyereknél volt ilyen időszakunk, én azt csináltam, hogy bemegyek hozzá, megnyugtatom, visszateszem, ha nem sír, ott hagyom (ha igen, akkor újra felvesz, megnyugtat, letesz, akár ezerszer egymás után), ha újra sír, kezdődik elölről az egész (amikor már ki tud mászkálni az ágyából, akkor lesz olyan, hogy vissza is kell vinni az ágyikójába, ezzel fog kezdődni a folyamat). Elég sok türelmet igényel, de csak néhány napon át, utána visszaáll a rend, és nem fog állandóan az ágyatokban aludni.
Ezen felül érdemes végiggondolni, mi történhetett egy hónappal ezelőtt, miért fél most egyedül a kiságyában (nem volt esetleg olyan, hogy sírt a kiságyban, és nem ment be hozzá senki? ez lehetett olyankor is, amikor nem te vigyáztál rá)
El fog múlni!!!!
A lányom ekkora már gyerekágyban aludt és kb ugyanilyen korban kezdte, ráadásul már az esti elaltatás sem ment. Viszont hozzáteszem, hogy soha nem aludt nálunk, még amikor beteg volt és én szerettem volna, hogy ne kelljen mindig kikelni, akkor sem aludt ott el. Én próbáltam finoman, de aztán "durván" ráparancsolva, és mikor már egy órája is szórakoztunk, hogy aludjon már este el, volt bizony hogy rácsaptam a fenekére. Az éjjeli felriadást, meg csak úgy tudtam megoldani, hogy felvettem, kimentünk inni egy korty vizet. Megnéztük hogy kint sötét van, nincs senki az utcán, szomszédban is sötét van mindenki alszik...... és visszamentünk. Odaültem egy székre mellé és fogtam a kezét. Végül elaludt. És bizony volt hogy egy óra múlva kezdtük elölről. De 1-2 hónap alatt rendeződött a dolog.
Kedves Kérdező!
Rendeződtek a kislányoddal a dolgaitok? Olvasom amiket írtál, és nálunk is ugyanez történik már 4 napja. Ma már ebéd után sem akart elaludni a szobájában, csak a miénkben. Annyira el vagyok keseredve, mert semmit sem tudok így csinálni.
Szia
Igen kedves utolsó,már megoldódott.elmentünk vettünk neki egy ágyat,egy éjszakai lámpát kicsit átrendeztük a szobát.már az ágya összeszerelésénél látszott hagy tetszik neki a dolog,az éjszakai lámpát ő választotta.nálunk 3 dolog jött össze egyszerre,az éjszaki félelem,az álmodások stb,a anya hiány és a kiságy undor.a kiságyundort megoldottuk,anya meg odabujt mellé este úgy aludt el.első éjszaka még 2* megébredt,de aztán szépen lassan ritkultak.remélem nálatok is rendeződik.ird meg esetleg most mi van vele.
Szia!
Kicsit már jobb a helyzet. :)
Vettünk neki leesés gátlós ágyikót. Abban most szívesen alszik, ezért gondolom, hogy a rácsos ággyal lehetett a gond. Mém mindig megébred fél egy felé. Akkor át hozzuk magunk közé. Sajnos nem tudom, hogy ez jó ötlet-e. Inkább próbáljam meg visszaaltatni a saját ágyában? Neked tapasztalatok, vélemények kedves UTOLSÓ válaszló?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!