Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy kislány sikongat a...

Ha egy kislány sikongat a játszótéren örömében, rá szólnátok?

Figyelt kérdés
A lányom gyakran sikongat - nem sokat, nem sokáig - de szokott egyet egyet örömében (nyilván ha folyamatosan vágná a magas C-t rászólnék, de nem erről van szó). Szóval néha ha örül sikongat kb ötöt aztán abbahagyja. Viszont van egy anyuka, aki állandóan rászól emiatt (nem csak rá, más lányokra is). Hozzátenném, hogy az ő fia sokkal problémásabb - csak én nem teszem hozzá, mert tudom hogy az érési folyamat része - hogy pl a fia folyton elbőgi magát ha valaki a játékaihoz nyúl, irigy stb, amiről egyébként nem tehet, mert tudom hogy így alakul ki bennük a magántulajdon fogalma, én nem is vagyok az a típus aki mások gyerekeire rászól, de az kimondottan zavar, hogy ez az anyuka rászól a kislánykákra...hiszen gyerekek, az a dolguk hogy sikongassanak, arra való a játszótér..nem a járművön teszik, nem egy plázában teszik, hanem a játszótéren....aztán meg aki a boltba sikongat arra rászólnak hogy "ne itt sikongass ezt hagyd meg a játszótérre...." na akkor hogy is van ez? :)
2017. jún. 20. 10:20
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező: a te gyerekednek te vagy a szülője, azaz te vagy az egyetlen kompetens személy az életében, meg az apja. Így csak ti vagyok jogosultak fegyelmezni őt a játszótéren, egy vadidegen pedig nem.

Például ezért sem, mert még megtanulja, hogy hallgasson a random idegenekre, s elég, ha egy olyanba belefut, aki rossz szándékú.

Vagy például azért, mert más nem felelős érte.

vagy például ezért, mert más nem a szülője.

Vagy például azért, mert minden körülmények között mellette kell(ene) állnod a külvilággal szemben, mert az anyja vagy.

"Ugye, érted?"

2017. jún. 20. 14:26
 22/25 anonim ***** válasza:
28%
Anya létére lehetne saját, határozott véleményed is a dolgokról, nem gyakorikérdéseken kéne kérdezgetned, hogy jól látod-e a dolgokat, egyezik-e a véleményed a többségével. Mint a 14 éves kislányok tini párkapcsolatok kategóriában, akik olyanokról tesznek fel kérdést, hogy "165 centihez 52 kiló vagyok. Szerintetek jó ez a súly?" vagy "Fiúk, nektek a szőke vagy a barna haj tetszik jobban?". Ezt a tinikorvégére, pláne a terhesség elejére illik kinőni.
2017. jún. 20. 14:30
 23/25 A kérdező kommentje:

21-es...nem teljesen érted a kérdést....nem azt kérdeztem, helyén való e hogy más fegyelmezi a gyerekem. NYILVÁNVALÓ hogy nem az! Ezért - mielőtt én megfegyelmezném, ha úgy viselkedik ami elfogadhatatlan - szeretném kideríteni, hogy az adott dolog tényleg elfogadhatatlan e, vagy csak én gondolom úgy hogy a sikoltozással normál keretek között, normál mennyiségben nincs gond...

ennél jobban nem tudom elmondani, persze nem is kell, aki érteni akarja érti, aki meg kötekedni akar az úgyis talál fogást. Jó mulatást hozzá. Többieknek köszi.

2017. jún. 20. 18:46
 24/25 anonim ***** válasza:
46%
Nem szólnék rá, eszembe sem jutna. A játszótér ezért van, felőlem visonghatna, mert aki ilyen helyre megy, fel kell erre készülnie. A másik anyukától viszont nem tűrném el, hogy ok nélkül rászóljon a gyerekemre. Most ő parancsol neki vagy én? Ha engem nem zavar, és másokat sem, miért is kéne neki engedelmeskedni? Szerencséje van veled, mert én már megettem volna.
2017. jún. 20. 18:47
 25/25 A kérdező kommentje:
22: nem látok olyat a GYAK szabályzatában, hogy ne lehetne véleményt cserélni.
2017. jún. 20. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!