Ha egy kislány sikongat a játszótéren örömében, rá
szólnátok?
Figyelt kérdés
A lányom gyakran sikongat - nem sokat, nem sokáig - de szokott egyet egyet örömében (nyilván ha folyamatosan vágná a magas C-t rászólnék, de nem erről van szó). Szóval néha ha örül sikongat kb ötöt aztán abbahagyja. Viszont van egy anyuka, aki állandóan rászól emiatt (nem csak rá, más lányokra is). Hozzátenném, hogy az ő fia sokkal problémásabb - csak én nem teszem hozzá, mert tudom hogy az érési folyamat része - hogy pl a fia folyton elbőgi magát ha valaki a játékaihoz nyúl, irigy stb, amiről egyébként nem tehet, mert tudom hogy így alakul ki bennük a magántulajdon fogalma, én nem is vagyok az a típus aki mások gyerekeire rászól, de az kimondottan zavar, hogy ez az anyuka rászól a kislánykákra...hiszen gyerekek, az a dolguk hogy sikongassanak, arra való a játszótér..nem a járművön teszik, nem egy plázában teszik, hanem a játszótéren....aztán meg aki a boltba sikongat arra rászólnak hogy "ne itt sikongass ezt hagyd meg a játszótérre...." na akkor hogy is van ez? :)
A fejlődéshez szabad játék szükséges, amihez a kiabálás, sikongatas hozza tartozik. -Vekerdy-
2017. jún. 20. 10:23
3/25 anonim válasza:
A játszótér azért van, hogy a gyerekek kitombolják magukat.
2017. jún. 20. 10:25
4/25 anonim válasza:
Én otthon sem szólok a fiamra (4 éves), ha az udvaron úgy játszik. Hisz napközben had hangoskodjon.
Lehet anyukára is rá kellene szólni, vagy csak megkérdezni, miért szól a gyerekekre, hisz a játszótér arra van, hogy játszanak a gyerekek. Ki halkabban, ki hangosabban.
2017. jún. 20. 10:27
5/25 anonim válasza:
Dehogy... :)
2017. jún. 20. 10:32
6/25 A kérdező kommentje:
Akkor nem én látom rosszul. Gondoltam azért rákérdezek másnál mielőtt "felveszem a fegyvert"
2017. jún. 20. 10:34
7/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk annIt azert elmondanék az anyuka vedelmeben hogy a gyereke babakent nagyon felt a sikongatastol meg a hangos dolgoktol..ma mar nem fel sot igazan sikongatos ő is dr gondolom reflexbol szol ra az anyja minden gyerekre ha sikongat - es egyebkent a sajatjara is
2017. jún. 20. 10:36
8/25 anonim válasza:
Nem szólnék rá. Sőt, örömmel tölt el, ha ilyen felszabadult kisgyereket látok. Mert elég sokan átveszik a szüleik szorongását, idegességét, meg sokakkal a játszón is csak kiabálnak a szüleik.
Szerintem ha legközelebb szól az anyuka, akkor menj oda hozzá és kérdezd meg, hogy miért zavarja ez őt ennyire.
2017. jún. 20. 10:37
9/25 anonim válasza:
Mas gyereke nem erdekel, mit csinal.
En viszont szinten utalom, ha orditoznak, visitanak itt a kornyeken a gyerekek.
Csendes utcaban lakunk, kertes hazban.
En rajuk szolok, ha az enyemek sikitoznak. Az egyik szomszedban idosek laknak, a masikban haromgyerekes csalad. Ott inkabb anyuka visit...
2017. jún. 20. 10:38
10/25 anonim válasza:
A saját gyerekeimre rászólok ha nem megfelelően viselkednek vagy,hogy halkabban ha épp hosszú percekig agyszaggatóan visít csak úgy..más gyerekére soha nem szóltam rá,ha problémák voltak akkor a szülőknek szóltam, ha nem vették észre magukat (persze nem a hangzavar miatt,mert csönd csak akkor van egy játszótéren amikor senki nincs ott) és amiatt,hogy én nem szólok be egy gyereknek mert nem szeretném megfélemlíteni elég rosszul tolerálom ha más felnőtt beszól a gyerekeimnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!