Ha egy kislány sikongat a játszótéren örömében, rá szólnátok?
A játszótér szerintem pont arra való, hogy végre hangosak lehessenek.
Én akkor szoktam csak szólni vagy arrébb terelni ilyenkor a gyerekem, ha valaki alvó kistesóval jön.
ha kisbaba lenne a játszón természetesen rászólnék. nekem is kisbabám van mellette, vele szoktunk sétálni, játszórar menni, ha alszik sem szólok rá a nagyra, mert ő könnyen alszik, és nem zavar ha más gyereke visít a babakocsi mellett, ez hozzátartozik a játszótérhez, akit zavar, ne ott altassa a gyerekét....de tudom hogy van olyan hogy úgy jön ki a lépés hogy valaki kisbabája ott alszik el, vagy nehéz éjszaka volt és örül ha alszik, ezért ha MÁS van ott kisbabával, mindig rászólok hogy ne sikongasson.
de ez az anyuka akkor is rászól, ha pl csak az én gyerekem van ott meg az övé, vagy ha csak ovis korúak vannak, akkor képes mindegyikre rászólni, és nem védeni akarom, de szerintem ez valamiu olyasmi lehet nála mint valakinek a gyenge pontja, mint nekem pl ha valaki a tányér aljához veri a villát, tudom hogy kikerülhetetlen néha, és nem kellene - de emiatt pl én is szólok a családomnak, hogy ne kaparja a tányér alját...szerintem ez az anyuka is így van vele, nem rosszból teszi, csak megszokta hogy a gyerekét zavarja, meg gondolom őt is...
de nem fogom hagyni magam, legközelebb kedvesen megmondom neki, hogy a játszótér azért van, hogy ott vezessék le a feszültséget.
Őszintén szólva nekem azon akadt meg a szemem, hogy anyuka veszi a bátorságot és a másik gyerekénél rendezkedik. Ha valami olyat csinál az idegen gyerek, ami nekem nem tetszik, az ott lévő szülőjének szólok. Milyen dolog már más gyerekét akár verbálisan fenyíteni? A gyerekek amúgy is tartanak a felnőttektől, pont ezért nem élek ezzel az eszközzel én sem. (Egy kivétel van, ha valami nagy veszélyhelyzetet okoznak.)
Amúgy engem zavar a folyamatosan(!) sikítozó és rikoltozó gyerek, de 1000x inkább játszótéren vagy oviban csinálják, mint a falszomszédban... Ha játszik, hát játszik, istenem :)
ez nem egy olyan játszó amit házak vesznek körül, egyik oldalán piac - másik odlalán templom, nyilván az nap közben üres. de nem is ez a lényeg, hanem hogy hagyni kell szerintem gyereknek lenni őket...
igen, rendezkedik, ő az a típusú szülő, aki állandóan fontoskodik, szervezkedik.
Komolyan kérdést kell feltenned arról, hogy hagyd-e egy idegennek egzecíroztatni a gyereked a játszótéren?!
Miért, eddig hagytad? Na, ez a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!