Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha egy kislány sikongat a...

Ha egy kislány sikongat a játszótéren örömében, rá szólnátok?

Figyelt kérdés
A lányom gyakran sikongat - nem sokat, nem sokáig - de szokott egyet egyet örömében (nyilván ha folyamatosan vágná a magas C-t rászólnék, de nem erről van szó). Szóval néha ha örül sikongat kb ötöt aztán abbahagyja. Viszont van egy anyuka, aki állandóan rászól emiatt (nem csak rá, más lányokra is). Hozzátenném, hogy az ő fia sokkal problémásabb - csak én nem teszem hozzá, mert tudom hogy az érési folyamat része - hogy pl a fia folyton elbőgi magát ha valaki a játékaihoz nyúl, irigy stb, amiről egyébként nem tehet, mert tudom hogy így alakul ki bennük a magántulajdon fogalma, én nem is vagyok az a típus aki mások gyerekeire rászól, de az kimondottan zavar, hogy ez az anyuka rászól a kislánykákra...hiszen gyerekek, az a dolguk hogy sikongassanak, arra való a játszótér..nem a járművön teszik, nem egy plázában teszik, hanem a játszótéren....aztán meg aki a boltba sikongat arra rászólnak hogy "ne itt sikongass ezt hagyd meg a játszótérre...." na akkor hogy is van ez? :)
2017. jún. 20. 10:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
51%
Dehogy szólnék :) Az én kislányom is szokott sikítani 1-2-őt örömében, ha valami új dolgot lát vagy tapasztal. Olyan jó látni azt a felhőtlen boldogságot az arcán, de más gyermekén is. Sajnos elég sok besavanyodott ember van így is, nem szabad hagyni, hogy letörjék ezt az életörömöt, ami a gyermekekből árad.
2017. jún. 20. 10:47
 12/25 anonim ***** válasza:
63%

A játszótér szerintem pont arra való, hogy végre hangosak lehessenek.

Én akkor szoktam csak szólni vagy arrébb terelni ilyenkor a gyerekem, ha valaki alvó kistesóval jön.

2017. jún. 20. 10:52
 13/25 anonim ***** válasza:
71%
Nem szólnék rá.
2017. jún. 20. 10:53
 14/25 A kérdező kommentje:

ha kisbaba lenne a játszón természetesen rászólnék. nekem is kisbabám van mellette, vele szoktunk sétálni, játszórar menni, ha alszik sem szólok rá a nagyra, mert ő könnyen alszik, és nem zavar ha más gyereke visít a babakocsi mellett, ez hozzátartozik a játszótérhez, akit zavar, ne ott altassa a gyerekét....de tudom hogy van olyan hogy úgy jön ki a lépés hogy valaki kisbabája ott alszik el, vagy nehéz éjszaka volt és örül ha alszik, ezért ha MÁS van ott kisbabával, mindig rászólok hogy ne sikongasson.

de ez az anyuka akkor is rászól, ha pl csak az én gyerekem van ott meg az övé, vagy ha csak ovis korúak vannak, akkor képes mindegyikre rászólni, és nem védeni akarom, de szerintem ez valamiu olyasmi lehet nála mint valakinek a gyenge pontja, mint nekem pl ha valaki a tányér aljához veri a villát, tudom hogy kikerülhetetlen néha, és nem kellene - de emiatt pl én is szólok a családomnak, hogy ne kaparja a tányér alját...szerintem ez az anyuka is így van vele, nem rosszból teszi, csak megszokta hogy a gyerekét zavarja, meg gondolom őt is...

de nem fogom hagyni magam, legközelebb kedvesen megmondom neki, hogy a játszótér azért van, hogy ott vezessék le a feszültséget.

2017. jún. 20. 11:01
 15/25 anonim ***** válasza:
90%
Legközelebb meg mondanám neki,hogy a saját gyerekét fegyelmezze ne másét😡 más lenne ha valami olyat csinálna az enyém,ami a másikban kárt tehet pl megdobná valamivel.de a sikongatásért pff.maradjanak otthon ha nem bírják
2017. jún. 20. 11:02
 16/25 anonim ***** válasza:
79%
Ha annyira sikongat, hogy már nekem zavaró, akkor nyilván másnak is. Azért a játszóterek lakott területen vannak, ablakok mindenhol nyitva, erre is gondolni kell. Kicsit lehet őrültködni, de egy idő után, igen, rászólnék. Viszont ez nem olyan szitu, amiért más gyerekére jogos lenne rászólni, mint pl homokdobálás vagy efféle! Ha zavar, kérd meg az anyukát, hogy ne szóljon rá a lányodra. És a gyerekeket egymáshoz méricskélni is butaság.
2017. jún. 20. 11:21
 17/25 anonim ***** válasza:
71%

Őszintén szólva nekem azon akadt meg a szemem, hogy anyuka veszi a bátorságot és a másik gyerekénél rendezkedik. Ha valami olyat csinál az idegen gyerek, ami nekem nem tetszik, az ott lévő szülőjének szólok. Milyen dolog már más gyerekét akár verbálisan fenyíteni? A gyerekek amúgy is tartanak a felnőttektől, pont ezért nem élek ezzel az eszközzel én sem. (Egy kivétel van, ha valami nagy veszélyhelyzetet okoznak.)

Amúgy engem zavar a folyamatosan(!) sikítozó és rikoltozó gyerek, de 1000x inkább játszótéren vagy oviban csinálják, mint a falszomszédban... Ha játszik, hát játszik, istenem :)

2017. jún. 20. 12:16
 18/25 A kérdező kommentje:

ez nem egy olyan játszó amit házak vesznek körül, egyik oldalán piac - másik odlalán templom, nyilván az nap közben üres. de nem is ez a lényeg, hanem hogy hagyni kell szerintem gyereknek lenni őket...

igen, rendezkedik, ő az a típusú szülő, aki állandóan fontoskodik, szervezkedik.

2017. jún. 20. 12:19
 19/25 anonim ***** válasza:
22%

Komolyan kérdést kell feltenned arról, hogy hagyd-e egy idegennek egzecíroztatni a gyereked a játszótéren?!

Miért, eddig hagytad? Na, ez a baj.

2017. jún. 20. 12:34
 20/25 A kérdező kommentje:
kedves utolsó, azért, mert én szeretem meghallgatni mindig mások véleményét is, több szemszögből megvizsgálni a dolgokat, mielőtt a saját véleményemet másra ráerőltetem. Ez pedig egy fórum, ugye érted :)
2017. jún. 20. 14:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!