Ti hogy kezelitek ha a 4 éves kislányotok hisztizik?
Termeszetesen elvagom ahogy csak lehet. Leterdelek hozza es halkan, nyugodtan elkezdtem magyarazni hogy csunyan viselkedik es ezzel nem er el semmit. Ha ez sem hat, akkor bemegy szepen a szobajaba lecsucsulni az agyara es addig nem jon ki amig nem higgad le. Hat erre a B tervre eddig osszesen tan 2-szer kerult sor, akkos is par perc utan abbahagyta a hisztit.
Kisfiu egyebkent de tokmindegy milyen nemu, a hiszti az hiszti.
Rászólok, először még nyugodtan, aztán felemeltebb hangon.
Nem kiabálok, csak a tudtára adom, hogy ez nem megfelelő viselkedés.
ÁLtaláben használ, ha mégsem, akkor beküldöm a szobájába, míg nem nyugszik le.
2-es, és hagyod, hogy üsse a gyereked?
Az én feleségem megtehetné maximum egyszer, aztán tőlem is megkapná a párját.
Az, hogy elcsattan egy pofon, jó, nem tragédia, de hogy rendszeresen! verje a gyerekét mindenféle retorzió nélkül, az gáz.
Bezzeg, ha te mint férfi ütnéd meg mindig ilyenkor, egy utolsó szmétláda lennél.
A feleségedet miért nem rángatod meg?!
"2-es, és hagyod, hogy üsse a gyereked?
Az én feleségem megtehetné maximum egyszer, aztán tőlem is megkapná a párját."
Azért leállíthatnád magad. Nem fakanállal meg nadrágszíjjal veri, fél óra és nyoma sincs, hogy megütötte. Én sem tartom a legjobb módszernek, de tudtommal még egyetlen gyerek sem halt bele abba, hogy kapott két nagyobb sallert. Egyébként szeretjük, mindent megadunk neki, de a feleségem sokszor stresszes sajnos, és őt amúgy is sokkal durvábban fegyelmezték gyerekkorában, mint ő a lányunkat.
Én általában figyelmen kívül hagyom, ha nincs közönség, nem is olyan érdekes az egész. :)
OFF
Kedves 2-es válaszoló apuka! Jó a módszered, ez nálam is beválik, de ha ez nálatok is működik, miért nem próbálod rávenni a feleségedet, hogy ő is próbálja így? Nem bántani akarlak titeket, de az nem normális dolog, hogy egy négy évest megpofoz! Vagy egy akármennyi évest... A hiszti, dackorszak a normális személyiségfejlődéshez fontos, és az is, hogy a gyerek megtanulja kezelni az indulatait. Láthatod, hogy a feleséged sem tanulta meg, itt a példa. Apukám soha nem vert engem, mert gyerekkorában mindig verték, és felfogta agyilag, hogy milyen károkat okozna vele. Ha te ilyen értelmesen tudod kezelni a dolgot, miért nem próbálod rávenni a feleséged, hogy a módszeredet kövesse?! Főleg, hogy működik is. Azért vagytok család, hogy közösen oldjátok meg. Köszönöm, ha elolvastad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!