Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondolsz róla, amikor...

Mit gondolsz róla, amikor valaki a 3-4-5 éves gyerekét írni/olvasni tanítja?

Figyelt kérdés
Mert ha belegondolunk, egy gyerek hatalmas előnyt szerezhet így a kortársaival szemben (amíg ők az ábécét tanulják, addig ő ráfeküdhet egy másik nyelvre, hangszerre, sportra vagy akármire).
2017. jún. 15. 18:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Egyetértek veletek.

De... #8: Régen a gyerekek többsége már 6 éves koráRA tudott olvasni, és nem haltak bele, sőt, talpraesettek voltak. És ki mondta, hogy az olvasni tanulás mellett nem fejlődhet a ritmusérzéke vagy a racionális gondolkodása?

2017. jún. 16. 09:13
 12/16 anonim ***** válasza:

11, pl. magyarórán? Akkor fejlődjön a ritmusérzéke? Vagy ezt hogy gondolod? Mi 5 évesen tudtunk, 6 évesen mentünk suliba (sőt, én annyi se voltam, mert novemberben töltöttem a 6ot).

Ha tud olvasni, számolni, a matek, magyarórán akkor is ott kell ülni, ott meg max úgy fejlődik a ritmusérzéke, hogy dobol a lábával... arra meg nyilván büntetést kap.

2017. jún. 16. 09:21
 13/16 A kérdező kommentje:
De otthon nem kell vele foglalkoznia, akkor meg azt xsinál, amit akar.
2017. jún. 16. 10:10
 14/16 anonim ***** válasza:

Én 3,5 éves koromra megtanultam olvasni. Kérdezgettem, válaszoltak, valahogy összeraktam. Számolni, kis számokat összeadni, kivonni tudtam 4-5 évesen.

Az első osztályban eléggé unatkoztam, másodikos feladatokat kaptam. Végül úgy döntöttek, hogy egy osztályt ugrasztanak és első után harmadikba mentem.

Lusta, de hatékony tanuló voltam később. Ha már nagyon szorított a vizsga, akkor utolsó két nap egy se..el megtanultam az anyagot.

Nem lettem zseni, átlagos, kiegyensúlyozott az életem és a karrierem is.

2017. jún. 17. 04:09
 15/16 anonim ***** válasza:

Én ötévesen tanultam meg olvasni, nem tanítottak, anyukám volt legjobban meglepődve, hogy a gyerek olvas. Első osztály olvasás órája kínlódás volt. A többiek tököltek, mekegtek-makogtak, én unatkoztam, segíteni akartam nekik, meg haladni akartam, a tanár meg büntetésből az utolsó padba ültetett egyedül. Nem szép élmény. Ettől függetlenül ez történt, én nem bánom, meg hát ez csak jött, nem volt erőszak a disznótor.

De gyereket leültetni, hogy írni-olvasni tanuljon, na ag óriási hiba.

2017. jún. 17. 09:39
 16/16 anonim ***** válasza:
Off: Az enyém az iskolában tanult meg (most volt elsős) sosem kellett vele otthon foglalkoznia, megcsinálta a leckéit a napköziben 4-ig - előbb meg nem is tudtam volna menni érte -, utána járt még sportolni, ősztől meg zenélni is akar (majd meglátjuk, bírja-e).
2017. jún. 17. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!