Mit gondolsz arról, ha egy szülő törpének szólítja a gyerekét?
Én is szoktam így hívni a gyerekeket. Meg úgy is hogy (kis)kölyök... és aki ebbe is belekötne, lesse csak meg az ember posztembrionális fejlődési szakaszait... ;)
Ugyanis nem egy felnőtt embertársam ledegradált, hogy milyen alpári kifejezés ez egy gyerekre, hogy kölyök...
...újszülöttkor -> csecsemőkor -> kisgyermekkor -> kölyökkor -> serdülőkor -> ifjúkor -> felnőttkor ...
törpi , csibi (csibe), bogyó, néha azt mondom, hogy milyen kis majom, amikor rajtam lóg.
a nevén is szólítom természetesen, de a becézés szerintem nem káros a gyereknek
Köszönöm a válaszokat!
A tv-ben volt egy dokumentum film, hogy egy fiút pici korában nagyon aranyosnak találtak, azt kívánták bárcsak ilyen maradna. 36 évesen is ölben kell hordani, értelmi szintje 1,5-é.
Csak ezért kérdeztem, természetesen mindenki úgy szólítja, ahogy akarja! Én törpét soha nem mondanék, de ez az én dolgom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!