Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyereket verekedésre buzdítani...

Gyereket verekedésre buzdítani - mit gondolsz?

Figyelt kérdés

Nekem apám mindig azt mondta gyerekként, ha rám szállnak a többiek és bántanak, üssek vissza. Duci lány voltam, ha bárki piszkált miatta, jól megtéptem, cserébe a fiúk tiszteltek és nem bántottak, igyekeztek jóba lenni velem. :P

Ugyanebben a szellemben nevelném a gyerekem. Ha tudnám, hogy ok nélkül bántják és a tanár nem tenne semmit, hát megmondanám, intézze el másként. Ha behívnának az iskolába, meg is mondanám, hogy én buzdítottam rá. Ez húgom példájáról jut eszembe, iskolát kellett váltani pár idióta lotyó miatt, akik megalázták többszörösen, idegroncs volt emiatt és az iskola nem tett semmit. Ha nem lennél közel 10 évvel idősebb náluk, esküszöm megtéptem volna az összes kis férget...

2012. febr. 29. 16:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Neveld úgy ahogy te szeretnéd... De így sokkal jobb lesz neki. Amúgy lehet, hogy nem is fogják sohasem piszkálni a gyerekedet...
2012. febr. 29. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Helyzet függő. Én arra nevelem a gyerekeimet, hogy egymást soha, semmilyen körülmények között ne bántsák. Még nagyon kicsik, így fogalmam sincs mire fogok jutni, de szeretném, ha jó testvérek lennének, és fontosnak tartom, hogy más gyereket se bántsanak. Viszont abban az esetben, ha Őket bántják, vagy szekálják úgy gondolom (főleg a mai világban) ki kell állniuk magukért, és egymásért. Nem azt mondom, hogy ha ferdén néznek rá üssön oda, de ha megütik, bizony védje meg magát.

Általánosban volt egy lány az osztályban, akit folyton szekáltak, sokszor meg is verték. (vasággyal nem volt 20 kg szegény, szóval gusztustalan volt az egész) Ő meg tűrte, tűrte, és egyre jobban befordult. A tanárok meg lesz@arták az egészet. Ilyen esetben azt mondom oda kell csapni.

2012. febr. 29. 16:44
 3/5 anonim ***** válasza:
42%

Inkább le kellett volna fogynod, hogy ne tudjanak csúfolni, nem verekedni kellett volna.

Ezért tart itt a világ, ahol tart, mert mindenki agresszióval akar megoldani mindent.

Gááááz.

A kérdés is gáz.

Neveld így a gyerekedet, persze, aztán majd te is verd meg őt jó alaposan, ha valami nem tetszik.

2012. márc. 1. 12:21
 4/5 A kérdező kommentje:

Sosem akartam senkinek megfelelni, azért mert valakinek van valami defektje, jelen esetben, hogy kövér kisgyerek voltam, az még senkit nem jogosít fel a piszkálásra. Megérdemelték, amit kaptak. Én sosem gúnyoltam senkit, bármi testi/szellemi baja volt.

A saját gyerekemet sosem bántanám.

2012. márc. 1. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, megérdemelték, és többet is érdemeltek volna... Az a legelképesztőbb, hogy a gyereket nem csak a szülei nevelik, hanem az osztálytársai is, példul te se verekedtél volna, ha a többiek nem csúfolnak. De mivel megverted őket, talán leszoktak a csúfolódásról → Jót tettél → tegyen a gyerek is jót
2012. márc. 1. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!