Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért néz mindenki furán rám...

Miért néz mindenki furán rám amikor meg tudják, hogy a Mária nevet adom a kislányomnak? Manapság már tényleg ciki név lenne?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy most az Eliza, Hanna,Hédi, Anna meg hasonló nevek divatosak, de mitől lenne ciki vagy kínos a Mária név? Szerintem külön jó, hogy ismert neve lesz, de nem fogják minden második barátnőjét vagy ismerősét így hívni, különleges lesz tőle.Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem nem ezt a nevet adták, nagyon tetszik úgy, hogy Marika, Marcsi, Maresz, de a teljes név is olyan aranyosan hangzik és abszolút megy a vezetéknévhez is.

Mindig mikor megkérdezik mi lesz a kicsi neve furán néznek és próbálnak lebeszélni róla, hogy "öreges" meg nagyok sok szép név van, lehetne inkább Márta vagy Mariann, stb.Sőt, olyat is mondtak már, hogy csúfolni fogják, mert ciki.

Nem fogom megváltoztatni a döntésemet, a páromnak sem tetszik, de elfogadja, hogy mindig is ezt a nevet szerettem volna, így nem érzem úgy, hogy hibát követnénk el. :)

Abszolút csak véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan vélekedik erről a névről manapság.

2017. jún. 14. 15:44
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
68%

Én Annamariat akartam a lányomnak, szerintem gyönyörű,dallamos,de a férjemnek nem tetszett,így lett Henriett.

Nekem is nagyon tetszenek a régebbi nevek! A Marcsi becezes szerintem jó vagy esetleg Mici :)

2017. jún. 18. 22:45
 42/45 anonim ***** válasza:
66%
Mici, tényleg, ez nagyon édi kicsi korban!
2017. jún. 19. 07:21
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
Minden korszakban vannak olyan nevek, amiket sok idős ember hord, és jaj, ezért öreges. Én személy szerint nem adnám a gyerekemnek a Máriát, mert sok név van, ami jobban tetszik (nekem a Veronika, Viola, Lilla, Hajnalka, Júlia), de egyáltalán nem tartom cikinek. Az általad felsorolt becézésekből viszont csak a Marcsi tetszik.
2017. jún. 20. 13:49
 44/45 anonim ***** válasza:
17%
A Micinek meg semmi köze a Máriához, csak azért, mert mindket M betűvel keződik. Ennyi erővel lehet Orália is és ti meg Micinek hívjátok...
2017. jún. 20. 19:13
 45/45 anonim ***** válasza:
73%

[link]

De igen, a Mici a Mária egyik becéző alakja.

2017. jún. 20. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!