Miért néz mindenki furán rám amikor meg tudják, hogy a Mária nevet adom a kislányomnak? Manapság már tényleg ciki név lenne?
Tudom, hogy most az Eliza, Hanna,Hédi, Anna meg hasonló nevek divatosak, de mitől lenne ciki vagy kínos a Mária név? Szerintem külön jó, hogy ismert neve lesz, de nem fogják minden második barátnőjét vagy ismerősét így hívni, különleges lesz tőle.Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem nem ezt a nevet adták, nagyon tetszik úgy, hogy Marika, Marcsi, Maresz, de a teljes név is olyan aranyosan hangzik és abszolút megy a vezetéknévhez is.
Mindig mikor megkérdezik mi lesz a kicsi neve furán néznek és próbálnak lebeszélni róla, hogy "öreges" meg nagyok sok szép név van, lehetne inkább Márta vagy Mariann, stb.Sőt, olyat is mondtak már, hogy csúfolni fogják, mert ciki.
Nem fogom megváltoztatni a döntésemet, a páromnak sem tetszik, de elfogadja, hogy mindig is ezt a nevet szerettem volna, így nem érzem úgy, hogy hibát követnénk el. :)
Abszolút csak véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan vélekedik erről a névről manapság.
A Marcsi az egyetlen vállalható becézése, a Marika, Maresz (wtf?) felejtős.
Anya Mária volt, szép név, de nem adnám a gyerekemnek.
Egyáltalán nem ciki! Semmi baj nincs a Mária névvel. Oké, hogy régimódi, és nem olyan trendi, divatos, mint a Lakatos Nintendó, Kolompár Teszlatrooper meg Kovács Inuyasha, de legalább nem fogják agyongúnyolni óvodában, iskolában.
Vannak amúgy öregasszonyos nevek, ez tény. Én a Margitra, Arankára vagy a Sárára mondanám azt, hogy öregasszonyos.
Köszi mindenkinek! :) Ment a zöld pacsi.
Ezek szerint csak a környéken élnek ilyen furcsa gondolkozású anyukák, akik szerint fertő(?) ez a név.
Bár, van aki itt is leszólta, de nekik is jár a zöld mancs, mert hát a véleményetekre voltam kiváncsi és örülök, hogy mindenki normálisan válaszolt.
A Maresz pedig olyan kis huncut, kedves becézés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!