Miért néz mindenki furán rám amikor meg tudják, hogy a Mária nevet adom a kislányomnak? Manapság már tényleg ciki név lenne?
Tudom, hogy most az Eliza, Hanna,Hédi, Anna meg hasonló nevek divatosak, de mitől lenne ciki vagy kínos a Mária név? Szerintem külön jó, hogy ismert neve lesz, de nem fogják minden második barátnőjét vagy ismerősét így hívni, különleges lesz tőle.Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem nem ezt a nevet adták, nagyon tetszik úgy, hogy Marika, Marcsi, Maresz, de a teljes név is olyan aranyosan hangzik és abszolút megy a vezetéknévhez is.
Mindig mikor megkérdezik mi lesz a kicsi neve furán néznek és próbálnak lebeszélni róla, hogy "öreges" meg nagyok sok szép név van, lehetne inkább Márta vagy Mariann, stb.Sőt, olyat is mondtak már, hogy csúfolni fogják, mert ciki.
Nem fogom megváltoztatni a döntésemet, a páromnak sem tetszik, de elfogadja, hogy mindig is ezt a nevet szerettem volna, így nem érzem úgy, hogy hibát követnénk el. :)
Abszolút csak véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan vélekedik erről a névről manapság.
Elég régies név, ami nem is lenne baj, de most gondolj bele, hogy kamaszkorában milyen égő lesz, amikor a társai azzal fogják szivatni, hogy "Mariska", "Marcsi", "Marcsika" stb.
Ellenben az Eliza, Hanna, Hédi nevek a későbbiekben is vállalhatóak lesznek, nem csak kb. 4 évesen.
#14: Igen, mostanában VAN LEHETŐSÉG ilyen neveket adni a gyerekeknek, de én még pl. egy ilyennel sem találkoztam. Igen csekély számú gyereket hívnak Britniszpírsznek vagy Inusayának vagy hadonlónak.
És de, a Marcsikával simán lehet gúnyolódni. Anyámnak régen Mária volt a második neve és rendszeresen cikizték vele. 18 évesen le is vetette a nevéből, annyira utálta.
Magyarázd Anyámnak, hogy nem csúfolódás a Marcsi. Neki személyes tapasztalatai vannak e névvel és beceneveivel kapcsolatban.
És igen, az Anna is öregesnek mondható, de még mindig jobb a Marcsusznál.
Mire cikiznék a mai gyerekek hogy öreges, mikor addigra a Mária nevű öreg nénik már nem is élnek majd. A következő generáció menő nevei lesznek az ő számukra öregesek. Lásd a saját nagyszüleik neveit (pl. Judit vagy Erika). És így tovább.
Ez egy örök körforgás.
Például páran már jelezték hogy a számomra modern és különleges kedvenc nevem milyen nyanyás mert egy régi sorozatban így hívták az öreg pletykás nénit. Én ezt a sorozatot nem is láttam már, mer fiatal vagyok hozzá, így egyáltalán nem kapcsolom ehhez a szereplőhöz a nevet.
Visszatérve a Máriara, nekem nem tetszenek a becézései, de nem tartom öregesek. Nyugodtan add ezt, ha neked ez tetszik. Mondjuk én azért nem adnék olyat ami az apának nem tetszik, mivel a gyerek közös lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!