Miért néz mindenki furán rám amikor meg tudják, hogy a Mária nevet adom a kislányomnak? Manapság már tényleg ciki név lenne?
Tudom, hogy most az Eliza, Hanna,Hédi, Anna meg hasonló nevek divatosak, de mitől lenne ciki vagy kínos a Mária név? Szerintem külön jó, hogy ismert neve lesz, de nem fogják minden második barátnőjét vagy ismerősét így hívni, különleges lesz tőle.Gyerekkoromban mindig sajnáltam, hogy nekem nem ezt a nevet adták, nagyon tetszik úgy, hogy Marika, Marcsi, Maresz, de a teljes név is olyan aranyosan hangzik és abszolút megy a vezetéknévhez is.
Mindig mikor megkérdezik mi lesz a kicsi neve furán néznek és próbálnak lebeszélni róla, hogy "öreges" meg nagyok sok szép név van, lehetne inkább Márta vagy Mariann, stb.Sőt, olyat is mondtak már, hogy csúfolni fogják, mert ciki.
Nem fogom megváltoztatni a döntésemet, a páromnak sem tetszik, de elfogadja, hogy mindig is ezt a nevet szerettem volna, így nem érzem úgy, hogy hibát követnénk el. :)
Abszolút csak véleményekre vagyok kiváncsi, hogy ki hogyan vélekedik erről a névről manapság.
Én pont most talàlkoztam egy ilyen nevū kislànnyal a jàtszótéren. Alapból nem tetszik a név, és van olyan becézése ami irritàl. De olyan cuki volt a kislàny és a beceneve Marika, ami így leírva nem a legszebb, de annnyira illett hozzá.
Sokan nem adnák ezt a nevet, többek között én sem, de ha aranyos gyerek viseli, akkor minden név szerethetővé válik. Ha meg egy idegesítő gyereket nevelnek belőle a szülők....valószínű akkor fogják csúfolni is, bàrmi legyen a neve.
Én személy szerint egy nevet sem ítélek el, bàrmilyen furcsa, nyakatekert, ódivatú vagy újhullámos legyen. Nekem nem az számít, hogy az illető milyen nevet visel, hanem a viselkedése. ;)
Én egy Hédi vagyok (nem Hedvig!) pedig 20+ -os tehát akkor még nem volt divatnév elhihetitek. Senki sem ismert Hédit, aki hallotta is a nevet, azonnal kérdezte, hogy "Hedvig, ugye?". Teljesen vállalhatónak tartottam mindig, most is nagyon tetszik, érthető mégis különleges.
Ismerek viszont Máriát is. Egy fiatal, velem egyidős nő. Hát ne tudd meg szegény min ment át mindig is. Egyszerűen nincsen vállalható becézése. Mari, Marika, Marcsi, Maca? Te melyiknek örülnél, de most komolyan? Maresz? Ez a kislány lesz felnőtt nő, és te erre a névre ítéled? Hihetetlen, ez kb olyan ma már, mint a Fahéj. Az sem rosszabb semmivel, de komolyan!
A Fahéjon elcsodálkoznak esetleg, hogy "jaj már ilyen is van", de a Máriára szerintem ma már azt mondják, hogy "ezt még van aki adja?". Szegény kislány előre sajnálom, de tényleg. Tudom, úgyis ezt adod, de elég nagy kegyetlenség, majd meglátod (szegény gyerek kárán!). Ez csakis a te hibád lesz, ha majd utálja a nevét és még csúfolják is majd, mivel hallod a párodtól és másoktól is. De nem baj, ajd Mareszka megszokja :(
22. !!
A HÉDI nevet hogy lehet becézni, ha ennyire oda vagy????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!